Rozdiel medzi pohonmi brány Nice ROBUS vs. ROAD.

Nevie mi niekto povedat, aky je rozdiel medzi tymito dvoma pohonmi? Konkretne RD400 vs RB400 + prijmac OXI. Tiez by ma zaujimalo, aky ma cca na tychto pohonoch dosah dialkove ovladanie ak by som nepouzil externu antenu v majaku.
Odpovedať
1
2
@gashtaan robus ma plynuly rozbez a dojazd, viac funkcii na programovanie a na svorkovnici ma tusim o dva kontakty na vyse. Dosah maju obidva cca 40m medzi domami, bez externej anteny
Odpovedať
@matoztt diky za ozrejmenie :) Myslis, ze sa oplati investovat do robusu kvoli tomu plynulemu rozbehu a rozjazdu?
Odpovedať
@gashtaan urcite ano. Roady sa montuju pomenej, hlavne preto. Kup robus a budes spokojny
Odpovedať
@matoztt ok, dam na tvoju radu :)
Odpovedať
Co ja viem ten dosah 40m... Asi to tak ruzove nebude... Pravdupovediac, ak nestojim skoro pred branou, tak to nezopne... Rozmyslam, ze tu antenu dokupim...
Odpovedať
@chumo je tam vela faktorov co to ovplyvnuje. Ked nemas problem cakat kym sa brana otvori je to v pohode. ale ked schadzas z frekventovanej cesty a musis co najmenej zavadzat tak antenu. ale aj tak sa brana nemusi stihnut otvorit cela.
Odpovedať
@matoztt No pravdupovediac, ta rychlost otvarania je celkom pomala... Cakal som od toho viac... Mal som predstavu, ze to otvori rychlejsie, ako ja stihnem vystupit a otvorit si to rucne... Ale ee... Vyriesi to jedine vacsi dosah dialkoveho...
Odpovedať
@chumo preco si nenastavis vyssiu rychlost, ci to mas uz na max?
Odpovedať
@chumo rychlost daj na max
Odpovedať
Naša spoločnosť síce nedodáva brány, ale domov sme si objednali pohon od nášho dodávateľa motorov Somfy a využívame Connexoon Access a to už je naozaj komfort na TOP úrovni. Keď prídu moji rodičia na návštevu, môžem im na diaľku otvoriť a zatvoriť bránu aj keď nie som doma a je to skutočne super.
Odpovedať
@kvalitnetienenie to sa da napojit skoro na kazdy pohon.... aj bliknutie dialkovymi svetlami, a podobne vychytavky
Odpovedať
@matoztt Tak tých systémov je dnes na trhu veľa. Systém Access je práve na garážové brány a vráta. My máme doma inštalovaný inteligentný systém KNX od ABB. Náš syn na byte napríklad osobne testuje Tahomu od Somfy. Sú to také vychytávky, aj keď KNX využívame už viac ako 10 rokov, pre bežného uživateľa je to zbytočne predražené. Ale ak chceme bliknúť diaľkovými svetlami, zatiaľ musíme len ručne brknúť do páčky v aute. 8-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@chumo ja som konecne urobil ten pohon brany, no mam taky kratky dosah, ze to je az nepouzitelne... od ulice cez plotovy stlpik mi to dosiahne tak 2-3 metre. Budem tam musiet dorobit nejaku antenu. Tebe sa to podarilo nejako vyriesit?
Odpovedať
@gashtaan daj tam externu antenu
Odpovedať
@123kiko som tam somar nepripojil ani ten drot, myslel som, ze to ma aspon nejaku internu antenu... uz som ho pripojil, takze dosah tych 40m to uz ma.
Odpovedať
Jaaj.. No ten drot tam je ako antena.. 😁
Odpovedať
brana uz sluzi, ale obcas sa mi stava taka vec, ze po stlaceni tlacitka na ovladaci na otvorenie brany sa brana sice zacne otvarat, ale hned sa zastavi... otvori sa mozno tak o centimeter. Dalsie stlacenie tlacitka na ovladaci branu o ten centimeter zase vrati. Neviete co to sposobuje?
Odpovedať
ak vecer nezabudnem (ako vzdy doteraz), pozriem zoznam poruch, hadam ma to nasmeruje preco sa pohyb brany zastavil...
Odpovedať
tak poruchy som pozeral... zaznamenane nebolo vobec nic :\
Odpovedať
@gashtaan sprav znovu načitanie chodu brany. malo by to pomoct
Odpovedať
@123kiko ono pohon to ma nacitane dobre, pohyb spomaluje kde treba, toto, ze sa neotvori brana sa stava len obcas, ale skusit to samozrejme mozem.
Odpovedať
V pripade ze ma pohon najazd na prekazku tak moze este nieco drhnut na mechanike brany.. Skus prestavit silu ked ma ten motor tuto moznost
Odpovedať
@123kiko tiez som nad tym rozmyslal, len ja mam podla mna relativne lahku 3m branu, sa mi nechce verit, ze treba zvysit silu motora na "tazku branu". Nebolo by to v poruchach, keby sa to zastavilo kvoli treniu? Skusil som znova nacitat dlzku brany, chvilu to posledujem...
Odpovedať
Nie v poruchach by to nemalo byt.. Ta brna je samonosna alebo na kolecku?
Odpovedať
@123kiko brana je na koleckach, na kolajnici. Skusil som ju teraz otvorit a stalo sa to zase, to nacitanie dlzky brany nepomohlo. Skusim teda silu toho motora zvysit.
Odpovedať
@gashtaan moze to drhnut aj dole na kolecku
Odpovedať
@123kiko skusil som aj zvysit silu motora, ale nepomohlo
Odpovedať
@gashtaan hmm.. Tak neviem.. Takto je to ako gynegolocka prehliadka cez telefon ked to nevidim 😂😂
Odpovedať
@123kiko keby tam aspon bolo nieco vidiet, ale nic tam nedrhne ani nerobi odpor, brana je lahka, ani ja netusim s cim ma problem... ale aj tak dik za tipy co si dal.
Odpovedať
@123kiko som sa aj zabudol "pochvalit", ze to bola moja chyba. Nastavil som doraz brany na kolajnici tak, ze pri zatvarani sa brana oprela o horny doraz bez nejakej vole, takze pri otvarani ju ten horny doraz trochu postrcil... po posunuti dorazu na kolajnici o centimeter vedla ide vsetko bez problemov.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?