Pohon nice 400 nastavenie sily

Ahojte neviete mi niekto len poradiť kde a ako sa nastavuje sila pohonu na pohonné nice? Musel som ísť z technických prixin a malo priestoru do posuvné brány na kolieskach. Brána je dosť ťažká z dvoch dielov 2x3m a neviem ci firma nepodcenila váhu brány. Motor mam nice 400 a zuby sú plastové. Na padalo 5cm snehu a uz ma brána problém co totálne nechápem. Ako viem ze neodtlaci haldu snehu ale tak toto som necakal fakt. Tlačil som ju ručne, a myslím si ze keby bola silnejšie nastavená tak by to dala. Opakujem chápem ze samonosna by tento problém nemala a je aj efektnejsia ale keď som nemal kde vtrepat vyvazovaci trojuholník tak iná možnosť nebola. Ďakujem vopred Firme som už volal tak v piatok sa dnes človek nedovolia ani na políciu a nie ze... Pozeral som manual a nejak som to nenašiel. Vdaka Este ma napadla možno hovadina ale vyrobiť niečo ako je na rusnoch. Decentne malé aby to ten sneh pri otváraní hádzali na boky. Samozrejme demontovatelne
Odpovedať
@truly neviem ci sa vykon motora da dodatocne este navysit. Podla mna nie. Ked nie su ine moznosti, napadlo ma, neda sa ti natiahnut aspon odporovy kabel pod branu /pod dlazbu, ktory by roztapal sneh, ked nasnezi? Ak mas dlazbu, ktora sa da rozobrat a priviest tam ten kabel, tak to by mohlo byt riesenie...nie?
Odpovedať
@truly da sa zvysit sila, aj rychlost. Ale ty sa do toho neryp a radsej poodhadzuj sneh. Snad si vsetci nemyslite ze to pojde aj cez mrtvoly. 5 cm v pohode zvladne prerezat kolecko ked je V eckove.
Odpovedať
Profilova fotka
zhod dekel a pozri sa, aku presne riadiacu jednotku mas. Nice 400 moze byt NICE ROAD (novy, stary) NICE ROBUS (novy, stary) ROAD400 https://www.pohony-dando.sk/fotky8558... tam sa da vykonovy stupen nastavit v 3. stupnoch L1-L3. Robus 400 je lepsi, vykon L1-L8, standartne L5. https://www.pohony-dando.sk/fotky8558... tu mas postup programovania https://www.youtube.com/watch?v=rMuz2... Ja mam aj OVIEW, tam naklikas na 2kliky. minutova zalezitost :) treba si precitat manual, pozriet si v akej urovni mas vykon a prislusne zvysit. Ja mam ROBUS 600 na lahku branu (3m) a nema problem odtlacit aj 30cm snehu. Samozrejme cerstveho, nie ladu. Ak ide brana posunut aj rucne, pojde aj motorom.
Odpovedať
No ved to ani ľad nebol to ma serie. Trocha snehu sa klasický pritlačilo pri rokovaní kolieska a brána to nepretlacila. Ako nechápem. Dikonca som polovicu vyčistil ostal tam fakt minimum a nič. Bol to dokonca prasan sneh. Tiez som čakal ze to jednoducho odsunie a utlaceny čerstvý sneh jednoducho kolieska rozpucia
Odpovedať
Profilova fotka
@truly - je to bezna vec. Motor Nice ma system ochrany motora, ak odpor presiahne urcenu hranicu, motor sa zastavi. SNeh vytvori odpor, ochrana motor odstavi. Staci zvysit silu motora, pripadne nastavit "vahu brany" na vyssiu. ak mas slaby motor, je to chyba vyberu firmy
Odpovedať
@mgx tak myslím ze bránu mam ťažkú aj keď je na kolieskach. Tlačil som ju ručne už a treba sa zaprieť, určite to nejde len tak smahom ruky. Ak sa k tomu pridá nerovnosť dlažby na ktorej je koľajníca tak stačí menší prehyb a odpor sa zvysuje aj keď je v mieste koľajnice dlazba v betóne. Ked sme riešili objednávku tak nikde nebola reč o pohonné, teda bol spomenutý pohon nice ale ako laik som šajnu nemal čo s tým ďalej. Neviem ci niečo vyboxujem s pohonom a dúfam ze keď zistíme že to neutiahne tak budem doplácať za robus alebo 600vku. Zajtra zhodim kryt a mrknem ci je to road alebo robus.
Odpovedať
@mgx @matoztt @matosl Tak pozrel som to, presne označenie tam nevidím ale na riadiacej jednotke je RBA4r10 co by mala byť novšia riadiaca jednotka pre modely road.
Odpovedať
Foto
Odpovedať
Profilova fotka
je to road 400, novy. https://www.pohony-dando.sk/fotky8558... Skus si zvysit silu na L3. Ked nepomoze, tak robus 600. Dohodni sa s firmou, oni ti to podla mna bez problemov vymenia s doplatkom.
Odpovedať
@truly pozri za riadiacu jednotku, tam je dalsi stitok. Daj foto brany a rozmery
Odpovedať
@virnik27 mňa len to štve ze viem ze to nebol extra nameznuty sneh ale iba utlaceny. Čakal by som ze čistá koľajníca VCkova musí toto a kolieskami prerzat. Skúsim pozrieť to nastavenie na aké je a potom to nejako doriešiť a firmou. Ja som ju otvoril ručne ale neviem si predstaviť ženu ako ju tlači skrz váhu a odpor
Odpovedať
Profilova fotka
Dobrý deň, pohon NICE Road má tri úrovne sily. Nastavuje sa v programovaní úrovne II, detail: https://branyposuvne.sk/na-posuvnu-br... Okrem sily má nastaviteľnú aj rýchlosť (dve úrovne), tá sa nastavuje v programovaní úrovne I, detail: https://branyposuvne.sk/na-posuvnu-br... Prednastavená je nižšia rýchlosť.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@virnik27 tak ten sneh bol utlaceny skutočne minimum aj to len silou brány, cize predtým tadiaľ auto nešlo ani nic. V podstate si ho u tlačila sama.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@mgx pisal si, ze pouzivas OVIEW... s tym by sa mal dat aj updatovat firmware. Vies sa s tym dostat k nejakemu firmware pre riadiace jednotky RBA3x?
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan cau, oview mam a pouzivam, firmware by mal ist updatnut cez NICE OPERA SW. Zial nemam nice konto a nemam ani chut si ho zakladat. Vyznavam IT pravidlo ze do veci ktore funguju zasadne nesprtam a zmena fw neviem co by mi priniesla (asi nic). Asi budes musiet najst niekoho s NICE licenciou alebo servisnym opravnenim.
Odpovedať
@mgx hej, je viac moznosti ako updatnut firmware, akurat na pristup k nemu treba spominane firemne konto a k tomu sa ja nedostanem. Zhanam nejaku pokazenu RJ, ked zozeniem, vytiahnem to z toho.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?