Rozdiel medzi dvojsklom a trojsklom

Profilova fotka
môžte mi vysvetliť aky je rozdiel medzi oknami,dvojsklo alebo trojsklo?Ktore mi viete doporučiť?dakujem A chcem sa opytať či môžem dať na betonovu dosku odrazovu foliu lebo polistyren mi nevinde lebo je 8cm,bolo by to vysoko.aka je ta folia?
Odpovedať
1
2
Okná-dvojsklo znamená,že presklenie sa skladá zo skla-rámika-skla. Trojsklo je sklo-rámik- sklo-rámik-sklo. Niekedy je namiesto stredného skla fólia, je to ľahšie. Takže trojsklo izoluje viac a viac stojí ale odporúčam si radšej priplatiť,dávate si ho na dlhé roky a cena sa vám vráti v úspore tepla a odpadajú problémy so zrážaním pary na vnútornom skle v zime.
Odpovedať
@mako1886 prvy obrazok dvojsklo a druhy trojsklo. pokial je to novostavba a chces mat aspon nizkoenergeticku stavbu, tak urcite trojsklo . ( tiez si treba pozriet aj distancny ramik ) neviem teda ci sa niekde este pouzivaju hlinikove, ale ak neches aby sa ti okna rosili, tak plastove alebo nerezove. ( byva to uvedene vo vlastnostiach okien ) . a dalsia vec je aj hrubka profilu, teda. a dalsie o co sa treba zaujimat je hrubka profilu . cim hrubsi, tym lepsi.
Odpovedať
@mako1886 ak som to dobre pochopil tak chces dat na zakl dosku len al foliu a poter?Ak ano tak to nerob lebo prekuriš aj gate.Polystiren tam daj urcite .
Odpovedať
@mako1886 Na malých oknách medzi 2-sklom a 3-sklom nie je rozdiel.
Odpovedať
@pcf samozrejme.. je toho velmi vela . napadli ma prve veci ktore som napisala ;-) podla inych diskusii sudim ze mako by si mal najskor nastudovat aspn trosku zaklady, kedze nie su mu jasne niektore zakladne pojmy, ktore si covek pred alebo pocas stavby nastuduje.
Odpovedať
Profilova fotka
Medzi dvoj a trojsklom nieje veľký rozdiel čo sa týka úspory tepla.Bol by keby technológie dokázali zamedziť úniku vzácnych plynov ,ktoré sa dávajú do medzisklenného priestoru.Hodnota 0,6 znamená najlepšiu bodovú hodnotu nameranú za určitý čas v laboratóriu.Nie je to priemerná hodnota, ktorú dosahuje zasklenie v laboratóriu a už vôbec reálna hodnota v praxi.Trojsklo je úspornejšie prvé roky kým z neho neunikne plyn časom sa rozdiely zmazávaju .Jediné v čom prevyšuje trojsklo dvojsklo je vyššia zvuková nepriezvučnosť.Tú bude mať trojsklo vždy lepšiu.
Odpovedať
Profilova fotka
@mako1886 Dnes uz malokto ide do dvojskla.Uz takmer kazdy si dava len jedine trojsklo na domy-novostavby.Je to hlavne kvoli lepsej izolacii.Trojsklo Ti nepustí v zime do vnutra chlad tak ako je to u dvojskla,naopak zase v lete,Ti lepsie tieni takze v dome nebudes mat tak horuco akoby si mal s dvojsklom.
Odpovedať
@mako1886 mimochdom, tu su diskusie s touto temou , skus si precitat ;-) http://www.modrastrecha.sk/forum/okna... http://www.modrastrecha.sk/forum/okna... http://www.modrastrecha.sk/forum/okna... http://www.modrastrecha.sk/forum/okna... http://www.modrastrecha.sk/forum/okna... http://www.modrastrecha.sk/forum/okna... http://www.modrastrecha.sk/forum/okna... a je toho este omnoho viac
Odpovedať
radsej kvalitne dvojsklo ale nepodarok trojskla...to je velmi dolezite :-)
Odpovedať
@mako1886 Tiež som názoru, že dvojsklo a trojsklo sa porovnávať nedá. Akékoľvek okná si dáš určite tam daj trojsklo ten efekt je oveľa silnejší. Ja mám rozostup skla 4-18-4-18-4 s rámikom swisspacer - je to podľa všetkého najkvalitnejší dištančný rámik (medzi sklami) na svete. Ďalšia dôležitá vec je samotný výrobca skla.... ako aj s inými "produktmi" tak aj izolačné sklá sa vyŕabajú v špičkovej kvalite a vyrábajú sa aj v podradnejšej. Na slovensku je najkvalitnejší výrobca izolačných skiel Nitrasklo, to už mi povedalo mnoho ľudí. Rosenie bol hlavne problém u DVOJSKLA ! Ak by sa ti vo vnútri rosilo trojsklo... je to znakom nekvalitného výrobcu troskla... Keď tak mi napíš správu a porozprávam ti na čo dať pozor.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@thinkbig7 dik za radu,chcem si objednať okna na dom a načo mám davať pozor? dakujem
Odpovedať
@pcf Rosenie skla MEDZI sklami zapricinuje zla kvalita skiel to mam od odbornikov... :) Tak ale hadat sa nechcem a co sa tyka ramika nemas pravdu.... je to SWISSPACER V http://www.akuterm.cz/download/CHROMA... tam mas koeficienty ktore to dokazuju :)
Odpovedať
@pcf Pokial viem,tak rosenie je prirozdene,ked sa na povrchu skla dosiahne rosny bod alebo ako to je,zalezi od vlhkosti a teploty...uz to tu bolo x krat riesene.
Odpovedať
@mcdog Rosit by sa ale skla mali z vonkajšej strany :)
Odpovedať
@thinkbig7 Rosenie zacne tam,kde sa najskor vyzraza vlhkost.A to je na oknach....keby si mal nizku vlhkost,tak sa ti nema co rosit...cize okna sa rosia zvnutra....u nas sa tak rosia v kuchyni lebo tam je vyssia vlhkost a nizsia teplota-kurenie je tam nastavene na nizsiu teplotu...
Odpovedať
Kvalitne okno s dobrymi tepelnotechnickymi vlastnostami, ktore je spravne osadene v konstrukcii by sa rosit nemalo. Ak sa rosi to znamena ze sklo ma nedostatocny sucinitel prestupu tepla. Ak teda ale predsa len k roseniu dojde, tak je tomu tak na vnutornej strane zasklenia. Ak vznika kondenzacia vo vnutri izolacneho skla, sklo reklamujte, pretoze vo vnutri nesmie za ziadnych okolnosti dojst ku kondenzacii.
Odpovedať
@pcf SWISSPACER je v sucasnej dobe najlepsou volbou, thinkbig7 ma pravdu
Odpovedať
@mako1886 u kazdeho vyrobcu sa radsej opytajte s akym rozmerom okna uvazovali pri vypocte Uok ktore uvadzaju pri jednotlivych profiloch a zaskleni. Pretoze je tam rozdiel ked sa pocita pre okno 1x1 m alebo okno 1,5 x 1,5 m. Malo by sa to pocitat na normou stanoveny rozmer okna, ale realita moze byt uplne ina. Cim vacsi rozmer okna, tym vyssia je vysledna hodnota. Pri U-cku je vhodne aby vysledna hodnota bola co najnizsia. Velmi dolezitou vecou na ktoru strasne vela ludi zabuda je uzavriet s firmou ktora vam bude vykonavat montaz okien zmluvu o osadeni okien podla poziadaviek STN 73 31 34. To znamena aby v zmluve bol zadefinovany presny druh opatrenia stykovej skary medzi okennym ramom a ostenim. Moze sa pouzit bud system tvoreny pomocou pasok (parotesna z vnutornej strany ramu a paropriepustna z vonkajsej strany ramu) alebo pomocou napenovacich pasok ktore menia svoje vlastnosti vplyvom okoliteho prostredia ktore na nu posobi. Pretoze zbytocne zaplatite za kvalitne okna ked budu neodborne osadene len pomocou PUR peny.
Odpovedať
Profilova fotka
@kapa34 Ano,ako dobry vytahovak penazi od ludi je trojsklo bezkonkurencne :-D Volil som prave preto dvojsklo a nemam problem ani s rosenim,ani gate som neprekuril podlahovkou,zvukovu stranku posudit neviem.
Odpovedať
@mcdog ty ale myslis zvnutra ako z kuchyne a kolega mysli zvnutra ako medzi sklami. Z hladiska skiel je zvonka vsetko mimo ne, cize aj z kuchyne aj z ulice. Ked sa rosi z kuchyne, tak zvysit teplotu v izbe a znizit vlhkost, ked sa rosi medzi sklami, nieco je s nimi zle a ked sa rosia z ulice, tak hviezdicka za kvalitnu montaz a okna. Tolko moj nazor, som laik, ale takto som sa docital.
Odpovedať
@pcf Keď koeficient nie je všetko tak čo je potom ? :) Prosím vysvetli mi to... Keď mi asi v 3 firmách povedali že swisspacer v je naj čo sa dá kúpiť a koeficienty to dokazujú...
Odpovedať
Profilova fotka
vidim ze sa tu ludia vyznaju :-) tak sa spytam tu....rozdiel profilu Salamander a Aluplast? V com a preco? dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@pcf: premyslam na Salamander nejaky 7 komorovy ale ma len 2 tesnenia a Aluplast Ekosun....co vy na to? Pripadne este Aluplast ID 5000
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?