Plastové okná - výmena krídiel

Ahojte. Pred cca 12timi rokmi som nadstavoval klasickú komunistickú kocku, vzniklo podkrovie. Rozhodoval som sa vtedy medzi drevenými a plastovými oknami, vyhrali plastové. Mal som vtedy asi 5 cenových ponúk, vyhrala druhá najdrašia, mal som záujem o kvalitu. žial, trafil som firmu, ktorá za moc nestála a už dávno neexistuje, alebo funguje pod iným menom. Profil je značky Rehau, kovanie maco, odtieň zlatý dub, dvojsklo. Na tú dobu to bolo fajn. Okná sú opticky vo veľmi dobrom stave, čo sa žial nedá povedať o ich funkčnosti. Od začiatku s nimi boli problémy čo sa týka prefukovania, bola aj reklamácia cca pol roka po montáži. Pred nedaávnom som menil všetky tesnenia, doštelovával, nepomohlo. Problém je v tom, že hoci sú rámy rovné, krídla sa poohýbali. Je to vidieť aj voľným okom. Pri okne sa nedá sedieť, fučí na krk. Čo sa dalo som aj vysilikónoval, vetrám rekuperačkou. Moja otázka znie, či je vobec možné a má s tým niekto skúsenosť, že by som si dal vyrobit nové krídla s kvalitnou výstuhou, trebárz aj s trojsklom a osadilo by sa to na staré rámy ?? Celé okná meniť nechcem, pokazil by som fasádu, podlahu a tiež by bolo treba asi osekať špalety. Mám to všetko vymalované, vystierkované, toto by pripadalo do úvahy až pri najbližšej rekonštrukcii. Riešil niekto podobný problém, alebo vie poradiť? Vďaka.
Odpovedať
Tak toto by aj mňa zaujímalo, my máme dvojsklá incon a veľmi sa rosia, keď vonku mrzne. Tiež by sme najradšej vymenili len krídla alebo sklá za trojsklá.
Odpovedať
@tinkerbell ja uz som oslovil jednu firmu, čo robí s Rehau, ale tí mi povedali, že teraz už sú profily iné, nez kedysi, že to jedine tá firma by mi vedela spraviť, ktorá mi to montovala v minulosti. Tá už ale neexistuje a ak by aj ano, tak toho vola, čo mi tie okná osádzal by som nakopal.
Odpovedať
@danielvalentin myslim, ze pre firmu, ktora by Ti to robila by bolo narocnejsie vyrobit len kridla a dopasovavat ich na stare ramy, nez vyrobit komplet cele okna.
Odpovedať
Hľadaj,hľadaj,hľadaj,mslím,že Rehau má na Sk zastúpenie... Ak sa však už tento profil nevyrába tak žiaľ máš smolu. Inak nieje pre firmu žiadny problém vyrobiť ti len krídla,akurát nedostaneš záruku na celé okno. Ak to nebudú chcieť montovať urobia to servisáci ktorí servisujú okná po záruke,teda ak takého v okolí nájdeš.
Odpovedať
@dodok trochu som prekvapeny, ze je s tym takyto problem. Ved ak je ram dobre osadeny, tak pozaki sa uz len kridlo, pretoze je to cast pohybliva, viac namahana atd. o vymene 2 skla za 3 sklo ani nehovorim, to by mnohi chceli.
Odpovedať
@danielvalentin Predstavuješ si to ako Hurvínek vojnu. Pochybujem, že ti to nejaká firma urobí. Lebo: 1. profil rámov je každý iný, krídlo musí byť pre presne daný typ rámu. Tie rohy a tesnenia majú rôzne rozmery, takže niektoré tesnenie ti nemusí sedieť. 2. Trafiť presný rozmer okna je takmer nemožné. Okná sa zameriavajú na milimetre do otvorov. 3. Musel by si mať presne rovnaké kovanie, aby sedeli pánty a prítlačné tŕne. 3. A sme pri prítlačných tŕňoch - tie sa osádzajú bez nejakej normy, u každého okna inak. Či sa výrobca pri novom krídle "trafí" do osadených protikusov je veľmi diskutabilné. Takže aj keby si našiel niekoho, kto sa na to podujme a dajme tomu, že by si našiel pasujúci profil krídla do tvojho rámu, musel by si asi vymeniť komplet celé kovanie, čím by ti ostal rám deravý ako rešeto po odstránení pôvodného kovania. A po výmene by ti asi nikto negarantoval tesnosť okien. Ak meniť, tak okná celé aj s rámom. Ale veď skús hľadať firmu, či by sa na to nejaká podujala. Tipujeme, že nie.
Odpovedať
Toto je zaujímavá otázka a myslím si, že lepšie bude nejaka konzultácia s niekym, kto vyrába platové okná, či sa vôbec dá také niečo vyrobiť na mieru a znovu osadiť.... Ja by som asi išiel najskôr touto cestou, aby sa nestalo, že objednáš okná a potom ti tam nebudú pasovať.
Odpovedať
@emill22 no tak to by veru dobre nebolo
Odpovedať
@chrobak7 jeden moj rodinny znamy montuje okna a jeho sef si sam sebe tuto sluzbu spravil. chapem, ze co urobi vramci svojej firmy pre seba moze byt nadstandart, ktory inym zakaznikom poskytnut nemusi, ale sam povedal, ze ak by som mal profil Veka, vedeli by sme sa dohodnut. Ja mam zial rehau, preto som polozil otazku do plena, ci uz toto niekto riesil. je mi jasne, ze sancu velku nemam, ale nadej umiera posledna. Nemam problem vybrat/zaplatit nove okna, len zial je s tym spojena spinava robota ako osekavanie spaliet, ciastocne podlahy a takisto dojde k poskodeniu fasady. Ak sa na toto niekedy dam, bude to spojene s rekonstrukciou domu po urcitych rokoch, ked mi deti podrastu.
Odpovedať
@chrobak7 Vyznáš sa,či len tak píšeš? 1. Rovnaký profil je samozrejme podmienkou. Výrobca predsa vie presne aké tesnenie do daného profilu dáva a to musí pasovať. 2. Okná sa zameriavajú na milimetre do otvorov? Nerozumiem. Nikdy som nezameriaval okná na milimetre,ale zaokrúhlene na centimetre. Ak ide o výrobu do starého rámu tak sa jednoducho odmeria staré krídlo,to je predsa logické! Takže trafiť je úplne jednoduché. 3. Rovnaké pánty sú samozrejme najlepšie. Tie tŕne sa dajú úplne jednoducho dopasovať -posunutím protikusov na ráme. Šrobované sú do drážok,takže o deravom ráme ako rešeto sa nedá hovoriť. Postup je jednoduchý-vyšrobujem skrutky v protikuse,nechám ho navoľno,zavriem okno a otáčaním kľučky sa posunie v drážke na správne miesto, zašrobujem a takto sa to robí postupne so všetkými... Takže hlavné je nájsť výrobcu z daného profilu,jemu môže byť jedno či chceš len krídla,záruku ti na okno ako celok nedá.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?