Výmena plastového okna - 2mx2,3m vo výške 25m

Pozdravujem všetkých a prosím o radu. Našiel by sa tu niekto kto by mi vedel pomôcť s výmenou veľkého okna o rozmere 2mx2,3m váha cca 200 kg na 7. poschodí bytového domu v BA - Vrakuňa? Je to vo výške asi 25 metrov. :-( Ako sa takéto situácie bežne riešia? Koľko to približne môže stáť? Viete mi niekoho odporučiť? Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
skus pridat fotku pre predstavu o ake "okno" sa jedna ci je to klasika okno alebo bezramove fasadne sklo
Odpovedať
Je to klasické okno - dvojsklo pred balkónom. Nad nami je ďalší balkón.
Odpovedať
@sappa Viete mi s tým pomôcť?
Odpovedať
je nad vami balkon? dostane sa tam zeriav? nebolo by najjednoduchsie opytat sa stavitela (predpokladam, ze to nie je stara stavba), ktora firma to robila?
Odpovedať
Profilova fotka
ak ma 2x3 metre do nakladneho vytahu by sa mohlo mestit ak ho nemate tak rucne vyniest 200 kilo neni az tak moc aj ked to da poriadne zabrat po bokoch okna su biele 2cm siroke listy daju sa vylupnut a potom sa da okno vybrat a osadit nove takze staci behut do najblizsej predajne kde predavaju skla alebo kde predavaju okna u kamarata sme menili francuzke okno 2x1.2m na okno sme si s predajne pozicali tie vakuove pricucky lepsie sa to nieslo a osadzovalo a este jedna vec menil by som to ked bude co najslabsi vietor lebo ked sa do tej plochy oprie .......
Odpovedať
rozumiem tomu tak, že vymenia iba tú rozbitú sklennú výplň? či chceš meniť celé okno aj s rámom?
Odpovedať
@sappa ja som vsade cital, ze 3sklo vazi cca 30kg/m2, a toto bohvie ci je vobec trojsklo... nie je tych 200 kilo prehnana vaha?
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan to okno co sme menili malo asi 90kilo cize ten tvoj udaj moze byt spravny ono radsej ratat s vatcsiu vahou ako s mensou :)
Odpovedať
@sappa tak ale zase netreba ratat s 200kg a zeriavom, ked to nebude vazit ani 100 :)
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan zeriav by som vobec neriesil toto sa da v pohode vyniest aj keby malo 300 kil zoberie kamaratov a raz dva to ma hore dvaja na kazdu stranu a ide sa len treba byt opatrny pri schodoch ked sa budu tocit :)
Odpovedať
@sappa no ja ti poviem rovno, ja by som takych kamaratov nezohnal, co by mi kazdy pomohol vynasat 75 kilo na 7 poschodie :)
Odpovedať
@sappa Nooo je to veľmi otázne a celkom ma zaujal ten výnos, lenže opäť zopakujem údaje, ktoré sú úplne hore: okno je dvojsklo, každá časť skla 6mm hrúbka a má rozmer 2 metre x 2,3 metra. Je potrebné ho vyniesť na 7. poschodie. Schodište no neviem ci by ta diaľ sa otočili, vraj má cca 200 kg a hlavný problém je, že neprejde na diagonálu cez zárubňu :-( :-( :-( Meral som to. Do výťahu nákladného to isté- nevojde, keby je o 5 cm nižšie tak vojde do výťahu aj cez zárubňu vchodových dverí. Tieto možnosti som všetky už kontroloval. Samotná firma ktorá to dodávala na stavu mi povedala, že upozorňovala developera, že keď sa také niečo stane čo potom, vraj že si ludia dajú do polky toho skla predel :D :D :D
Odpovedať
Článok sa načítava...
@stowasser Nad nami je balkón, zeriav s ramenom sa dostane vedľa a bolo by potrebné bremeno odobrať, pomedzi sa nedostane, firmu zatiaľ veľmi nechcem spomínať, lebo doposiaľ boli celkom ústretoví v rámci reklamácie až na to že zdvihnutie si máme zabzepečiť sami. A poznáte to, pokiaľ to chcete mať tak s nimi idete ruka v ruke, lebo inač sa na vás vykaslu a mozete si to robiť sám s inou firmou ktorej preplatíte úplne všetko. Takto musim preplatit zatiaľ len zdvihnutie.
Odpovedať
Profilova fotka
@andrejpiki no tak to potesi no tak potom bud ozaj ten zeriav alebo to nejako vytiahnut hore
Odpovedať
oslovil by som nejakych horolezcov, niektori z nich si bezne privyrabaju vyskovymi pracami, skus posurfovat, pripadne zajdi niekam, kde trenuju. 200kg sa teoretikom zda ako zvladnutelne vyniest na 7.poschodie, ale vzhladom k minimu miesta sa s tym nedaju robit zazraky. Taka vaha uz vie narobit neplechu..
Odpovedať
Profilova fotka
@andrejpiki Tak toto je nezavideniahodna situacia. Ak neprejde dvermi je zbytocne tu polemizovat nad vytahom a schodiskom. Jedine ho demontovat a na kladke spustit dolu, ale to by mal robit niekto kto tomu rozumie. Ohlasit to, zabezpecit, aby sa dolu nepohybovali ludia, spustit, vytiahnut a osadit nove okno. To bude drahe... :-( @stowasser ma pravdu, oslov horolezcov resp. ludi, co robia vyskove prace, toto chce aj vybavenie
Odpovedať
@vovo @stowasser už som to zisťoval aj u horolezcov :-) Dúfal osm skôr, že tu bdue niekto kto niečo také už robil so žeravom a ten sa mi ozve...aj tak ďakujem páni, všetky možnosti čo spomínate mám už preverené. Dalo by sa to s horolezcami (to bola ako prvá možnosť čo som zisťoval) avšak na takú váhu by som potreboval aspoň 5 chlapov a to by ma vyšlo drahšie ako žeriav :D Takže výsledok je jedine žeriav s prísavkou alebo popruhmi.....
Odpovedať
Bezne zasklievame taketo okna ak Len zeriav saugu upevnit na dlhsie lano male saugy upnut na ne zaviazat lana ma navadzanie skla a rovno ho tahat do izby.asi problem bude zeriav ten sa musi ulozit a potom ta cena celej vymeny
Odpovedať
Ten môj by to poriadne a dobre uviazal na laná, s dvoma či troma chlapmi by to vytiahli hore. Nad takým niečím si neuvažoval?
Odpovedať
Dakujem vsetkym za reakcie. Uz vyriesene. Zreklamovane v pohode. Dali dole zabradlie, na stojane na balkon vylozili sklo a vybrali. Traja chlapi s tym mali problem.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?