Poraďte s výberom firmy na plastové okná

Dobry den, po 20 rokoch budeme menit na rodinnom dome okna. Oslovila som niekolko firiem, ktore mi dali rozne ponuky a mam dilemu. Najma pri vybere firmy. AK mate niekto skusenosti s firmami ktore uvediem nizsie ale s parametrami okien prosim pomozte mi pri vybere: 1. fy LK - Servis (na nete som citala famy ze maju polske okna) - profil Rehau, 70mm, Ug=1,0, kovanie ROTO NT 2. fy Incon - profil Inoutic, 76 mm, Ug = 1,1, kovanie Winkhaus 3. fy Kalypso - profil Weka, 70 mm, Ug = 1,3, kovanie Winkhaus 4. fy Kolan - profil Gaelan, 74 mm, Ug = 1,2, kovanie WInkhaus, na dvere kovanie KFV Ide vzdy o plastove okna s dvojsklom. Okna su obrovske, preto to dvojsklo a este aj kvoli udrzbe. Firmy mam zoradene podla vlastnej preferencie aj v suvislosti s cenami, ale radsej zaplatim viac za kvalitu, preto Vas prosim o radu aj s odovodnenim, co je asi najlepsia alternativa. Dakujem
Odpovedať
1
2
5
@bolacka Ahoj. Veľmi dávno som menila 2 okná. Robila mi ich firma Incon. Je to zhruba 11 rokov dozadu, ke´d má stáli pekné prachy. Zatiaľ som s nimi spokojná. Teraz je veľa dodávateľov a mne prináleží vymeniť ešte 2 a balkon. Som pred podobnou dilémou. Oslovila som zatiaľ Slovaktual. Uvidím cenovú ponuku. Navštívim aj Incon a možno aj iných. V podstate je dôležité, aký majstri budú osádzať okná. Niektorí sú v danej problematike školený a majú certifikáty.
Odpovedať
Ja som teraz robila výber z asi 50 firiem na 2 okná. Víťazom bude pravdepodobne Incon. Vzhľadom na cenu, techn. vlastnosti a referencie. Výpočtom mi vyšlo, že sa oplatí viac investovať do 3 skiel Ug=0,6 ako do 2skiel Ug=1,1. Aj pri tých horeuvedených firmách si pýtajte sklo s Ug=1,0-1,1. Nenechajte sa učičíkať 1,2-1,3...
Odpovedať
@bolacka
Odpovedať
@bolacka Alebo, ak potrebujete malú hmotnosť, je tu ešte riešenie: sklá Heat Mirror. Pýtajte Ug=0,5-0,6 a hodnotu g=0,5-0,6. Jarka
Odpovedať
dakujem baby za rady..asi sa rozhodneme pre incon..ide o to ze nam sa trojsklo vobec neoplati..stalo by nas to o 2000eur viac a uplne zbytocne..hluk v okoli nemame, cize kvoli tomu izolovat nemusime, a my mame obrovitanske okna a som citala ze trojskla sa zvyknu vyduvat von a dnu ..ide o mikrometre ale rokmi sa to vykyve z tesnenia...cize pre nas su urcite lepsie dvojskla..a pocula som ze aj udrzba je ina..jednoducho som vyhodnotila bez ohladu na cenu ze trojsklo je v nasom pripade zbytocnost:)
Odpovedať
@bolacka No, rentabilitu treba vypočítať - to nie je o pocite. Aké sú tie rozmery najväčších skiel? A plocha okien dokopy?
Odpovedať
Profilova fotka
taky jsem původně chtěla dvoj skla. než jsem si sáhla na dvoj sklo a troj. je to nebe a dudy. Byli jsme ná výstavě v praze a tam měli takovou budku kde bylo troj sklo a dvoj a v té budce bylo jen pár stupně. To dvoj sklo bylo jak led a to troj nic. takže jdeme do troj na 100%
Odpovedať
@socina Po mé zkušenosti z trojsklem musím říct, že má výhody i nevýhody. Zase pouští mnohem méně tepla ze sluníčka domů na jaře a na podzim .Takže u nás se s trojsklem díky tomuto nedostatku topná sezona prodloužila.
Odpovedať
@pajiji Áno, dvojsklo prepustí cca 60% slnečného tepla, trojsklo 50% (existujú trojsklá aj s g=60, ale sú drahé). Ak dom nie je dobre tepelne izolovaný, môže mu tých 10% chýbať a predĺži sa sezóna. Avšak počas celého obdobia je únik tepla oknami polovičný, takže v sumáre bilancia trojskla by mala byť priaznivejšia, čo sa prejaví na úspore. Ak @bolacka plánuje celkovú rekonštrukciu aj so zateplením nepriehľadných konštrukcií, dom poľaví na energ. nárokoch a nebude tak závislý na slnku, pretože bude stačiť aj to menšie množstvo. Bolo by však treba konkrétne čísla, takto len paušalizujem.
Odpovedať
@blacksr Asi to tak nějak bude. My máme starší dům, a do trojskel jsme šli kvůli zelená úsporám, protože s trojskly by nám to bývalo vyšlo / stejně jsme to nestihli / U nových domů se trojsklo vyplatí, protože ty domy bývají řešené komplexně. U našeho staršího rekonstruovaného domku by byla podle mých poznatků dvojskla lepší.
Odpovedať
dakujem velmi pekne za rady ..a preco by ste nebrali ponuku cislo 4 - profil Gaelan? Zaruka je 5 rokov. SKlo osadzaju bud od firmy MOL Glass DS alebo od firmy SGS Nove Zamky. CO hovorite na recyklovane profily? Je to vraj lepsie ako nove, pretoze ked profil prejde viackrat extrudaciu je lepsi a ze co sa pise o farebnej nestalosti, tiez nie je pravda. Viete mi pomoct s touto dilemou? Firma Incon vraj pracuje s profilmi Tyssen, tieto profily v nemecku skrachovali a len umelo tlacia ceny dole. Myslite ze je to spravny vyber? Dakujem
Odpovedať
@bolacka ešte vyskúšaj firmu AB team zo žiaru. sú kvalitní, majú dobrú prácu, nedávno som od nich bral okná, aj dvere najmä na základe referencií ľudí. tiež som si robil prieskum, nechcel som vyslovene najlacnejšie bez ohľadu na kvalitu, tieto nevyšli totálne najlacnejšie, ale veľmi dobrý pomer cena - kvalita. tiež dvojsklo.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Hlavne si pýtajte dišt. rámčeky iné ako hliníkové. Aké profily ktorá firma dáva, si overte. Či sedí popis v CP (ktorý tam je automatický) s tým, čo Vám skutočne nacenili. Ja som ale otvárala oči! Polovica skiel mala Al rámček... Veľká časť predajcov dala do CP iný profil, než bol vo všeob. popise k CP.
Odpovedať
@power7505 veľmi zaujímavé. len som z toho článku nepochopil veľmi ako presne majú tie okná montovať. boli tam písané nejaké extreriérové zábrany proti prieniku vlhka a vody do konštrukcie - aké sa majú použiť? a zvnútra aké? kto to vie, tak vdaka za radu. niektoré okná mi už menili, ale druhú polovicu ešte len budú, takže každá rada pomôže. Vdaka :-)
Odpovedať
http://goo.gl/N42Gl http://goo.gl/qy91Q poslednu dobu som to riesil @peterp
Odpovedať
A čo okna od fenestry?? Ja rozmyslam nad nimy
Odpovedať
Profilova fotka
@bolacka Ahoj, my sme si davali okna od firmy kalypso - dvojkomorove. Musim povedat ze sme spokojni. Aj montaznici pracovali efektivne, ziadne povalovanie. Moja mama ma tiez okna od kalypso - ale trojkomorove (boli v akcii za cenu dvojkomorovych) a kedze byva v panelaku priamo nad hlavnou ulicou kde chodia aj kamiony musim povedat ze je tam uplne tichucko. Okrem toho mame obe okna na severozapad a ziadne ochladenie sme nepocitovali (vzhladom na to prepustanie slnecneho tepla). Planujeme stavat dom a znova si dame okna od tejto firmy ale dame si trojkomorove.
Odpovedať
@kabulko Mysleli ste dvojsklo a trojsklo? Lebo 2- a 3-komorové okná = rám sa nerobí, nespĺňa normu.
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr ups, pardon, je to dvojsko a trojsko a maju 5 komorovy system
Odpovedať
@power7505 Skoro dobre. Tie videa co tam maju .. osadzanie kotiev. STN 73 3134: Stavebné práce. Styk okenných konštrukcií a obvodového plášťa budovy. Požiadavky a skúšanie. : " Odstupy kotiev: pri plastovom okne max. 700 mm. Odstupy od vnútorného rámového rohu a od stĺpikov a priečnikov na vnútornej strane profilu 100 až 150 mm a pri plastových farebných oknách 250 mm." sa mi nezda .. :-)
Odpovedať
Ahoj, musím se s vámi podělit o mou dnešní zkušenost s pracovnicí firmy Regno. Chtěla jsem jí požádat o cenovou nabídku na okna a dveře do celého domu.Manžel nechce trojskla,ale jen dvojskla a tak jsem to takto paní vysvětlila....a ona mi řekla,že dvojskla se do interiérů nedávají,dvojskla jsou výhradně pro sklepní prostory a garáže.....Já tedy nevím,sice jsem si o tom snažila zjistit co nejvíc,než jsem šla o CN požádat,ale myslím,že paní není na svém místě a kecá....
Odpovedať
@janicka006 Pani z Regno je na svojom mieste - snazi sa spravit lepsi kseft. Ale s tymi 2sklami keca. Preco nechcete 3skla?
Odpovedať
@kanvor jsou pro nás zbytečné...nebudeme mít žádný nízkoenergetický domek.Plně si vystačíme s dvojskly.... Ale hlavně před touto paní jsem absolvovala ještě dvě sezení v jiných firmách....ty mají v nabídce 6komorovou Veku s dvojsklama a nabízejí i trojskla,ale říkali že to co jsem si vybrala je kvalitní a nemusím mít strach,že jsem si vybrala blbě…a pak přijde tahle umělkyně a říká mi,že dvojskla jen do garáží....navíc znám tolik lidí,co právě dvojskla mají...
Odpovedať
Profilova fotka
@janicka006 ja jsem ted take ve fazi poptavani oken a co me zaujalo na tech trojsklech je to, ze se proste nerosi nebo teda aspon mi to rikali :-D my mame ted dvojska v hliniku a v loznici je to desny, kazdy rano v zime to utiram rucnikem
Odpovedať
@janicka006 Pokial tam nie je brutalny rozdiel v cene, zvazte tie trojskla. Tiez nemame pasivny dom a osadzali sme 3skla s izolacnymi paskami okolo. Hlavne z lenivosti - pretoze mne sa uz nebude veelmi dlho chciet zaoberat sa oknami a cenovo sme to mali tiez v ramci moznosti. Strach by som tiez nemal z dvojskiel, parametrami mozu byt na tom dobre, vyhol by som sa ale starsim typom sklenych vyplni, stary hlinikovy distancny ramik u niektorych dvojskiel - "prenesu mraz" z vonku dovnutra, skondenzovana interierova vlhkost moze v tom mieste na okne zvnutra namrzat. Dalej sa pytajte na to, kolko tepla prepustia zvonku dnu a naopak, su skla s vrstvou odrazajucou teplo nazad do interieru, so zvysenou zvukovou izolaciou, dajte si od nich vysvetlit ake su tzv. koeficienty prestupu tepla,. Komory su pekna vec, ale pozrite ci tiez ci okna maju kvalitne kovanie a tesnenia okolo, nepotesi ked ich v zime pri otvoreni kridla vytrhne vonku. Nieco o oknach clanky a fotky mam u seba tak pozrite, mozno pomoze pri vybere. A este .. hlupa montaz dokaze znehodnotit aj to najlepsie okno. Vela zdaru. :)
Odpovedať
@kristi u 3skiel vnutorna teplota vnutornej sklenej tabule nedosiahne teploty tzv. rosneho bodu. Alebo inak - neochladi sa zvonku natolko, aby tam skondenzovala vzdusna vlhkost.
Odpovedať
Profilova fotka
@kanvor jo, to jsem pochopila, takze za me teda trojskla, zase takovej rozdil v cene to asi nebude
Odpovedať
Profilova fotka
@kristi my máme trojskla a v zimě, když bylo dost pod nulou je rosily hodně... Máme teda dřevěný, ne plast.
Odpovedať
1
2
5
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?