@oli18 no praveze otvaranie okien nema so setrenim nic spolocne, akurat tak vsetko teplo ide von. Proste si myslim, ze na wc okno netreba, to je vsetko :-), ale ked ho niekto potrebuje, nech si ho da. Kazdeho vec no nie?
@zltalienka@zita19 Tak ocividne je to velmi individualne, lebo nam sa nestava, ze by sme zabudli. Ani v ziadnej izbe, ani v kupelni, ani na samostatnom wc. Ani vypnut svetlo, ani vypnut ventilator, ak ho nechame bezat dlhsie, takze kedze nam a ludom co poznam je to takto prirodzene, tak som to nejako brala automaticky, ze je to normalka a vobec by mi nenapadlo, ze to moze byt pre niekoho problem.
Proste je to autmatika - tak ako vyberiem pradlo z pracky ked doperie, ako vypnem vodu ked doumyvam riad, ako otvorim umyvacku riadu (neotvara dvierka sama), atd, tak isto proste otvorime okno, vyvetrame a zatvorime.
@fokuska a ako to robíš? Nastavíš si upozornenie na mobile? Alebo naozaj dokážeš mať takú voľnú myseľ, že dokážeš myslieť 5-10 minút na to, že "treba zavrieť okno vo wc"? Pýtam sa naozaj...
Ešte k tomu otváraniu okna na wc...za deťmi chodíš otvárať a zatvárať Ty? Keby som toto mala robiť x 4 deti tak už fakt nič iné nerobím len otváram a zatváram okná.
Ja som jednoznačne za všetky rozumné zlepšováky k bývaniu. Otváranie okna na wc mi príde ako z doby minulej. Sú aj modernejšie spôsoby ako vyvetrať. Okno samozrejme na wc môže byť 🙂
@zita18 Páči sa mi aj myšlienka fotobunky na wc 🙂 keďže deti svetlo automaticky nevypnú a niektoré ešte ani na vypínač nedosiahnu.
@zltalienka Nenastavujem si nic, proste to mam automaticky v hlave a vlastne som sa nad tym ani nikdy nezamyslala, ako pisem, stale to bolo take automaticke. Ale napriklad nevetrame uplne zakazdym ked niekto ide na wc, iba ked je potrebne vymenit vzduch, co proste nie je stale 😄 niekedy som tam, otvorim okno, umyjem wc, umyjem si ruky, utriem umyvadlo a uz aj okno zatvaram. Inokedy otvorime a idem robit nieco ine, ale fakt do tych 5-10 minut vzdy pridem a zatvorim, nejako to ide samo.
Deti este nemame, ale znami to riesia rovnako - kym boli deti male, tak otvorili okno oni a vratili sa zatvorit a ked uz deti boli starsie tak to robili sami. Niekedy aj tak ze jeden otvori a o par minut ide okolo niekto druhy a zatvori a vzapati vojde ten prvy, ze aha, uz je zatvorene.
Ja som sa nad tym nikdy nijak specialne nezamyslala, tak ako rano ked vstanem, tak prevratim periny a otvorim okno a idem sa umyt, urobit ranajky, tak sa medzitym vratim a okno zatvorim a postel usteliem - bez rozmyslania a pripominania si, ze ved okno je otvorene, tak uplne rovnake nam to funguje aj s oknom na wc, nikdy mi to neprislo ako nieco na zamyslenie alebo zabudanie.
@fokuska chápem...len naozaj nie každý má taký istý "režim dňa" ako Ty a Tvoje okolie. Pre mňa je napríklad nemožná verzia, že ráno vstanem a otvorím okno...nespím v tej izbe sama, ale vstávam prvá.
Na otváranie okna na wc som si už dávno odvykla, tak sme fungovali keď som bola dieťa, domy boli veľké a kúrenie bolo "za babku".
V dobe súčasnej, keď sú skoro pasívne domy už "povinnou jazdou" to považujem za zastaralý spôsob vetrania, či už vo wc alebo aj v každej inej miestnosti. Ale však keď Ti to takto vyhovuje.
Tiez mame WC v strede domu a nemame tam ziadne okno. Mame rekuperaciu a ta sa stara o odvetranie. Funguje to na jednotku. V podstate neotvarame okna nikde ako je rok dlhy 🙂. Nie ze by sme nemohli ale nemame vobec potrebu.
My vetrame kazdy den v kazdej miestnosti, kedze mame wc s kupelnou spojene tak tam je ventilacka skoro stale otvorena. Ja by som veru do nevyvetraneho wc po druhom nesla 🥴
@zltalienka Ano, ved zistujem, ze to co je pre nas a nase okolie automaticke a normalne moze byt pre inych nepredstavitelne alebo nemozne. V pohode, ja som sa s tym nestretla, ini sa zas nestretli s tym mojim.
Cize je to ok, kazdemu vyhovuje ine, takze je zbytocne presviedcst tych, co su nerozhodni, o svojej pravde, ze urcite to budu mat rovnako. Lebo netusime ci budu taki ako ja alebo ako vy.