Nedostatocny priestor na montaz pohonu brany

Kupil som pohon brany Nice Robus 400 a az teraz mi doslo, ze tam nemam dost priestoru na montaz. Zavadzia mi tam stlpik brany, pokial posuniem motor az k jeho patke, na druhej strane mi vychadza vrtanie na 1cm od hrany betonu, tam sa vrtat neda. Vyskovo potrebujem motor osadit cca 3cm od urovne betonu, takze ho mozem posunut aj dalej k stlpiku ponad tu patku, ale to by som musel vymysliet ako ho uchytit do tej patky alebo vrtat cez tu patku do betonu. Nemate nejaky napad ako to elegantne vyriesit?
Odpovedať
1
2
Ahoj, ja by som si v tejto situácii zohnal železnú platňu ktorú by som si vyrezal do potrebného tvaru. Motor prišroboval k platňe a tu by som ukotvil do betónu 😉 Prípadne miesto platňe ma napadá zvariť konštrukciu s joklov.
Odpovedať
Očividne výrobca brány ti dodal kvalitné výkresy pre zhotovenie základu pre bránu. Existujú rôzne podstavce pod pohony. Ale najlepšie by bolo to podbetónovať. Kvalitne.
Odpovedať
Profilova fotka
Podla foto tam priestor je Co tak podlozit ozubenu listu? Alebo ju vypustit trosku dlhsiu a motor par cm do strany?
Odpovedať
Na tom jokly je hore voditko? Nedalo sa voditko upevniť o plot, a tým pádom by si tam ten jokel nepotreboval, bolo by to také menej "pre konštruované". Ináč ako radia, najprv upevniť nejakú konštrukciu o základ s o ňu potom upevniť motor (aby mal možnosť nastavenia)
Odpovedať
@worker_falcon asi tak nejako to bolo.... ked to mam rozbit a urobit nanovo, to radsej budem otvarat branu rucne :) @quako2 pod motor patri este montazny plech, takze vyskovo a smerom od/ku kolajnici ho bude mozne nastavit. To voditko dali na jokel zamerne, pretoze neverili tomu, co plot betonoval, ale podla mna by to mohlo ist.
Odpovedať
rozmyslal som nad niecim takymto... U profily kupim, narezem navrtam, no zvaranie zial nedam
Odpovedať

Odpovedať
@gashtaan nech pozerám, ako pozerám, žiadny neriešiteľný problém tam nevidím. takže ani nerozumiem otázke :-D vŕtať sa dá aj cm od kraja betónu, došikma, dá sa to spraviť elegantne. ale to je najkrajnejšie riešenie, doslova. môžeš tam kúsok podbetónovať, ako som už písal. spojiť so základom, nič zložité. len to treba dobre spojiť. alebo podložiť hrubú platňu, ktorú chytíš o betón a na ktorú chytíš pohon. alebo manipulovať s umiestnením pohonu. všetko sa dá.
Odpovedať
@gashtaan Mne pod motor urobili (zozvarili) z joklových profilov taký podklad a na ten uchytávali motor. Keď prídem domov, ti to odfotím, aby si videl, ako to je urobené. Ak to potrebujdeš zdvihnúť o 3 cm, tak to je ideálne - použiješ profil 30x30 mm.
Odpovedať
@chrobak7 jj, videl som par takych fotiek na nete... ale aj tak, ak nezabudnes, prosim odfot na inspiraciu.
Odpovedať
@gashtaan Včera som na to zabudol, dnes som to odfotil.
Odpovedať
@chrobak7 tak taketo nieco som na fotke veru este nevidel :) dik
Odpovedať
Článok sa načítava...
@gashtaan Asi potrebovali nadvihnúť ten motor, tak vyrobili takúto podložku. Mne to vyhovuje, lebo aspoň je motor vyššie, a keď umývam hadicou dlažbu, tak sa nemusím báť to poriadne vystriekať pod ním. Práve minulý víkend som to čistil WAPkou a dlažbu aj betón som natrel nanoochranou. Raz som to už dával dole, lebo pod tú celú konštrukciu som dal gumenú podložku. tá je pod celou plochou medzi betónom a konštrukciou, takže voda by sa nemala dostať pod to. Tebe by v podstate stačili len tie dva horné profily, keďže potrebuješ dvihnúť len 3 cm.
Odpovedať
@chrobak7 ano, taky je plan. Uvidim ako to pojde s tym original montaznym plechom, je dost tenky.
Odpovedať
este aj koncove dorazy su prilis dlhe na moje pouzitie, budem ich musiet skratit... naco su vlastne take dlhe, ma to nejaky vyznam?
Odpovedať
@gashtaan ta lopatka sa da o polovicu skratit a urobit tam taky isty ohyb
Odpovedať
@matoztt budem to musiet tak nejako urobit, len mi nejde do hlavy, naco je to take dlhe...
Odpovedať
@chrobak7 tie jokle sú železné? Lebo ak áno, tie otvorené konce by som nejako uzavrel. Keď tam postoji voda bude to čochvíľa hrdzavé.
Odpovedať
@megdesign Je to železné, ale pozinkované a nastriekané farbou. Podľa mňa je lepšie, keď je to otvorené a prípadná voda, ktorá sa tam dostane, tak rýchlo vyschne. Keby to bolo uzatvorené, tak sa vnútri môže držať vlhko.
Odpovedať
@chrobak7 no v zime tá voda moc rýchlo nevyschne... Ale jasné, ak je to pozinkované po zváraní a ešte streknuté, niečo to vydrží.
Odpovedať
@gashtaan skrat to max na polovicu. Ked das viac, tak ti uchytenie lopatky zapre o kryt ozubeneho kolesa
Odpovedať
@gashtaan a kludne nechaj trcat hreben aj za branu, aj ked nebude uchyteny. Ked nemas mega tazku branu tak sa tomu nic nestane. V hrebeni by mal byt ocelovy prut. Robus ma vyhodu ze sa rozbieha pomaly a neseka
Odpovedať
@matoztt pravda, to ma ani nenapadlo, ze si musim dat pozor aby to nechytilo ten kryt. Nechcem nechat trcat hreben za branu, lebo to bude trcat do priechodu branicky, ale myslim, ze by sa to mohlo pomestit aj tak. Este ma napadlo, ze keby sa mi nepodarilo skratit ten doraz, ze by som mohol jednoducho vrtnut nejaku skrutku zhora do kolajnicky, proste by sluzila len ako taky kolik na ten spinac... pripadne by som na nu mohol navliect nejaky valcek, nech nederie tu pruzinu.
Odpovedať
som sa do toho pustil konecne, plan bol ukotvit jokle o beton a do nich ten montazny plech... kupil som vsetko z nereze a zistujem, ze robi s nerezou je teda riadny šmak. Nie a nie do toho vyvrtat dieru :-S Jokle som si dal vyvrtat s tym, ze 4ks 3.5mm diery uz nejako urobim aby som cez toho mohol vrtnut skrutku do plechu... jedna sa mi podarila, no 4.2mm skrutku som pri snahe naskrutkovat utrhol. Des.
Odpovedať
@gashtaan keď niekto chce byť pápežskejší ako pápež :-D :-D :-D
Odpovedať
@worker_falcon papez by to mal zo zlata... do toho by sa asi vrtalo lepsie :)
Odpovedať
@worker_falcon nemas nejaku mudru radu ako do toho vrtat?
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan potrebujes kobaltove vrtaky, rezaci olej, ci tuk a straaaasne vela trpezlivosti.
Odpovedať
@majkoj a ja som myslel, ze robim nieco zle, lebo tej trpezlivosti si to pyta naozaj dost. Vcera som akurat kupil kobaltovy vrtak na skusku, ale vrtam to s akusrobovackou, tak neviem ci sa mi ho podari nezlomit... chcelo by to stojanovu vrtacku a ta by chcela dielnu :)
Odpovedať
@gashtaan preco si to neurobil jednoduchsie? Stacilo tam dat betonovu platnu, alebo ked to chces mat pekne tak zulovu. ☺
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?