Ako urcit velkost brany na pozemok

Pred pozemkom nam ide pristupova cesta ktora je siroka iba 3m. Z tejto cesty budeme musiet kolmo vstupovat na pozemok. Viete poradit aku velku branu budeme potrebovat aby sme sa vobec vedeli vytocit s autom? resp. kde by som k tejto teme nasal nejake informacie?
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@zuzulienkaxyz a co tak si to nakreslit v mierke na pc alebo papier a pomerat potrebne vzdialenosti? nevieme ake auto tam bude chodit.. pred branou je chodnik ci hned z cesty brana?
Odpovedať
A co tak posunut plot dalej, vacsi nabeh mensia brana? Cim vacsia brana vacsie problemy
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzulienkaxyz štvorčekový papier by v tvojom prípade všetko vyriešil. Keď si to navrhneš budeš si to vieš skôr a lepšie predstaviť.
Odpovedať
A kde zaparkuje návšteva? Dobré by bolo posunúť plot od cesty a pred bránou si spraviť parkovanie pre 2 autá. V prípade takéhoto rozšírenia nemáš problém sa zatočiť do brány.
Odpovedať
@richard71 pred branou nie je ziadny chodnik. Hned z cesty je brana. A co je horsie ze plot vieme posunut tak o 1,5 - 2,5 metra maximalne.
Odpovedať
@bistleice ake problemy suviseju s velkostou brany? ja som myslela ze jediny rozdiel je v nakladoch na nakup.
Odpovedať
@micah3 Ano chcela som si to nakreslit. Lenze problem je ze neviem zistit pod akym uhlom sa vie auto vytocit (ked uvazujem normlne auto strednej triedy - nejaka Octavia alebo Golf). Resp. kolko miesta potrebuje auto aby som zaparkovala kolmo. Nasla som si akruat STN normu na parkovacie miesto pri parkovani kolmo, lenze normalne ma prijazdova cesta viac ako 3 metre. Cize si to neviem prepocitat.
Odpovedať
@riso11 ano ano, navsetva bude musiet parkovat vo vnutri -> tam bude miesto na 4-5 aut. Plus asi budeme musiet posunut tu branu minimalne o 2 metre aby sa vytvorilo aspon 1 parkovacie miesto na parkovanie pozdlzne aj pred branou...neviem...
Odpovedať
ja si to neviem celkom predstavit nemozes dat nejaky priblizny nakres??
Odpovedať
@zuzulienkaxyz zober si auto a chod odskusat na miesto mas najlepsie. Ale jasne ze radsej vacsiu. Ja mam zo5m a keby som mal vytacat tak ze neprejdem do protismeru tak ziadna slava, chodnik pred branov je 1,5m
Odpovedať
@zuzulienkaxyz V garáži máme príjazdovú komunikáciu cca 4,8 metra širokú a brána do garáže má cca 220 cm. Bežné auto to nevytočí na jeden krát, musí manévrovať, resp. vojsť do garáže cúvaním. Na dome, ktorý staviame, bude brána na dvor široká 4,5 metra (posuvná) a cesta má 5,5 metra plus chodník 1,2 metra. Takže ak máte cestu iba 3 m širokú, tak by som bránu - vchod do dvora dal čo najširší, aspoň tie 4 - 4,5, metra. Treba si vyskúšať autom, tabuľky nemusia byť dobré pre prax.
Odpovedať
Posielam aj nakresok - cesta je oznacena modrym (siroka 3m) a pristup je oznaceny zelenou (5,6 m po dom). Cize parkovanie medzi susedovym plotom a nasim domom.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@zuzulienkaxyz ak budes mat posuvnu daj max co sa da aby nezasahovala do malej branicky, pod 4m nechod
Odpovedať
@zuzulienkaxyz my máme presne rovnakú situáciu ako vy. Tiež máme takú príjazdovú cestu a na presne rovnakom mieste máme státie pre dve autá, bránu zatial nemáme. Státie máme široké 5,8m, ale státie nemáme na hranici tých 3m cesty, ale na 3,5m presne z toho dôvodu, že sa tam zle parkovalo. Teraz ked je státie posunuté o pol metra od hranice, tak sa dá na prvý krát kolmo zaparkovať.
Odpovedať
@anshelia Vdaka, cize ak by sme ten vchod do dvora posunuli o pol metra - meter, tak by sme mali byt schopny sa vytocit autom na prvy krat z prijazdovej cesty. A aku siroku si davate branu do dvora? Tie 4 metre budu OK?
Odpovedať
@zuzulienkaxyz kedže my sme urobili státie pre dve autá a státie je široké 5,8m bránu chceme 6m a bude teleskopická, rozdelená na polovicu, takže pri otvorení sa tie 3 a 3m zasunú za seba. Ak budete mať jedno státie tie 4m brána bude stačiť si myslím. Státie my už využívame, brána ešte chýba.
Odpovedať
@anshelia Od koho prosim budete brat/kupovat tu teleskopicku branu? Znie to zaujimavo, asi to bude dost nakladne.
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzulienkaxyz teleskopicka brana vo vasom pripade vyzera ako velmi dobra volba. Len zaujimalo by ma kde budete mat malu branicku kolko cca metrov od velkej brany? :)
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzulienkaxyz tak skusil som to len tak narychlo nakreslit. pri dlzke auta 5m (co je uz dost dlhe) sirka 1,8m a priemer otacania cca 11 m mi vysla sirka brany cca 5,5m aby tam auto zatocilo z cesty....
Odpovedať
@romanman Tu malu branicku by sme chceli 5.9 m od velkej brany - cize oproti vchodu do domu. Aj ked to nie je idelane ale asi by mi ani uplne nevadilo keby sme nemohli pouzivat naraz malu aj velku branu. Vraj uz teraz existuju aj nejake poistky ktore zabezpecia ze velka brana sa da otvorit iba v pripade ze je zatvorena mala branicka.
Odpovedať
@richard71 Velka vdaka...to ako si vypocital?...nech sa aj ja nieco naucim..:)
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzulienkaxyz 5.9m myslim, ze bude stacit ak ratame so sirkou brany nejakych 5,5-5,6 :-) a tiez si myslim ze prakticky nikdy obe brany naraz nebudete vyuzivat, takze tam by som sa s nejakymi poistkami netrapil
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzulienkaxyz nepocital som iba nakreslil a odmeral sirku brany.. Branicka moze byt umiestnena hned vedla brany neviem aky ma s tym kto problem.. v branicke je magnet ktory znemoznuje otvorenie velkej brany ked je otvorena branicka.. Neviem si predstavit situaciu kedy by som potreboval mat otvorenu malu aj velku branicku... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@richard71 je to sice absurdna situacia ale viem ti garantovat, ze aj taku som uz zazil :)
Odpovedať
Profilova fotka
@girosoman no skus... rad sa dozviem.. :)
Odpovedať
@girosoman a kedy si ju zazil? opis tu situaciu :-)
Odpovedať
@zuzulienkaxyz myslim ze tu sirku nakreslil asi zle, ked siom dal auto 5m siroke 2m polomer 12m tak to vyzera ako na obrazku. teoreticky ti staci daco cez 4m ale pre pohodlie treba dat maximalnu aka sa da a hotovo, nemas nad cim spekulovat.
Odpovedať
kua este obr
Odpovedať
Profilova fotka
@sysell chyba ti logo na fotecke :-) :-) :-)
Odpovedať
@girosoman takych situacii je podla mna velmi malo. Pretoze to ta logika nepusti naco by niekto otvaral branku ked sa otvara velka brana? :-D
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?