Montaz okien - ako skontrolovat?

Zdravim, chcem sa spytat na co si dat pozor pri montazi okien. Okna mi montuju na komprimacnu/kompresnu pasku miesto peny, je tam parapetny profil a potom aj hlinikove dvere pod ktorymi ma byt tiez nejaky nastavovaci profil (nespominam si na nazov a v zlozeni dveri vidim iba prah). Presny typ pasky este zistim. Netesnosti sa budu zaplnat butylom. Je potrebne chranit pasku pred slnkom? Pri hladani som nasiel informaciu, ze ano a treba to zakryt alebo natriet farbou. Je potrebne nalepit aj interierovu pasku proti pripadnej vode? Ak PUR pena nestaci a toto je rovnaky material, tak mi to vychadza, ze ano. Na oknach si staci odskusat otvaranie alebo su niektore detaily, ktore si treba vsimat? Dakujem za rady.
Odpovedať
Profilova fotka
@vykricnik pozdravujem, prosim ako ste boli spokojny s montazou okien na komprimacne pasky?
Odpovedať
@vykricnik z coho je murivo?
Odpovedať
@samika casto pocuvam staznosti ze okno nedrzi dobre pokial sa pouzije na osadenie v muroch z ytongu alebo podobnom materiale. Dvere su samozrejme najhorsie.
Odpovedať
@samika nie som odbornik aby som to zhodnotil, ale mam z toho dobry pocit, je tam podla mna menej priestoru na chybu a napriek tomu, ze z majstra som nedostal ziadne priznanie ani odporucanie, tak sa im to podla mna musi lepsie robit (viem si predsavit ako blbo sa lepia tie externe a interne folie, hlavne v rohoch). Po rohoch to nie vsade dobre vyplnilo medzery, tak to sa este ucpavalo niecim, aj ked pasky si pripravili tak ako mali. Otvory som si predtym upravil aby som ich mal plus minus rovne a potrel lepidlom. @profistavbari porobeton. Okno drzi na kotvach.
Odpovedať
Profilova fotka
@vykricnik neviem aky mas ram dveri (chcelo by to foto...) ale ak mas klasicky ram a ten nizky hlinikovy prah tak pod neho by som pouzil radsej nejaky polyuretanovy tmel namiesto peny/pasky. Lebo predsa sa po tom bude stupat...
Odpovedať
@vykricnik a to je najcastejsi problem... porobeton. Paska sa len rozriahne a nedrzi tak ako pena. Hlavne vchodove dvere ktore obcas zavrie prievan sa po case uvolnia kedze hmozdina v porobetone sa zacne hybat. Preco pasku? Skus pozriet napr 3D penu od den bravenu a radsej int.aj ext.pasku napr od ilbrucku.
Odpovedať
@vykricnik v rohoch nechavas pasku v presahu aby bola po osadeni aj v rohu otvoru.
Odpovedať
Ak okno drzi na pene, tak je problem niekde inde...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
@profistavbari Čo odporúčate na ukotvenie okna/dverí do pórobetónu, aby sa do budúcna vyhlo uvoľneniu, zvlášť pri vchodových dverách ? (turboskrutka, natĺkacia hmoždinka, skrutka do pórobetónu GS ...)
Odpovedať
Profilova fotka
@purplesticks najlepsie zafixuje okno pur pena, ale poriadne vyplneny otvor, nie len tak aby bolo😉 preto je to lepsie ako montaz na expanznu pasku ako je spominana vyssie
Odpovedať
@jblaze ...a na kotvenie s plechmi do pórobetónu aký použiť spojovací materiál ? Viď. môj príspevok vyššie.
Odpovedať
@purplesticks Ako kotvu hmozdinku Fischer. Skúste pozrieť temovanie dier. Určite nepoužívať komprimačnú pásku. Hzustit kotvy po obvode rámu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@profistavbari Mohli by ste prosím bližšie zadefinovať overenú Fisher hmoždinku ? Google mi našiel asi 6 typov hmoždiniek Fischer do pórobetónu.
Odpovedať
Profilova fotka
@purplesticks podla mna su tam zbytocne nejake speci kotvenia, tam ide len o strih nie tah, takze je to jedno 🙂 a okno vam len tak lahko nestihne ani 4.5 mm srobik 😉
Odpovedať
@jblaze No veď áno, ale keď vidím, že niekto kotví okná pomocou vrutu do dreva (bez hmoždinky), tak to asi nie je ok. K tomu celý čas smerujem, že spomedzi najdostupnejších variant spojovacieho materiálu do pórobetónu, ktorý je najlepší a časom overený ? (turboskrutka, natĺkacia hmoždinka, skrutka do pórobetónu GS, hmoždinka + vrut)
Odpovedať
@purplesticks tak to je odvaha tých ľudí nakotviť to vrutom do dreva 😄 asi si myslia že ide o variáciu turboskrutiek 😄 . Ja mám na prízemí na pliešky, na poschodí na turboskrutky. Spokojnosť s oboma.
Odpovedať
@purplesticks SXR,duo Power... Dobrá kvalita.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?