Kedy osadiť parapety - novostavba z pálených tehál

Ahojte, kedy najlepšie osadiť parapety? Spolu s oknami? Je to novostavba, z pálených dierovaných tehál. Prosím o rady, názory. Ďakujem
Odpovedať
vnútorné parapety sme osádzali až ked sme ostierkovali celý dom (vtedy som ich aj objednával) a vonkajšie som objednával až ked sme začali zateplovať.
Odpovedať
@mdavid niekto si dáva vnútorné parapety osadiť až po omietkach.Ostenia musia byť omietnuté čo najdokonalejšie,aby parapety pri ostení dokonale zapadli, lebo nerovnosti budú vidno. Niektorí si dávajú osadiť vnútorné parapety aj pred omietkami, čiže súčasne s oknami, vtedy sa parapety zapustia naboku do budúcej omietky ostenia. Niektorým sa táto možnosť nepozdáva,ale podľa mňa je táto možnosť jednoduchšia a rovnocenná s prvou možnosťou. Ak zatepľujete, vonkajšie parapety je lepšie osádzať pri zatepľovaní.
Odpovedať
Ďakujem za odpovede. Kvoli tomu sa pýtam, lebo okná sme objednali ale parapety nie, a či to nebude problem. Ale ako tu čítam tak je to v OK. Ano, budeme zateplovat. A ako pripravit dolné ostenie ked staviam z dierovanej tehly? Nie je problem ked bude padať dážd do tehly? Alebo treba to nejako "zapucovať" este pred osadenim okien?
Odpovedať
@mdavid My sme parapety davali pred omietkami a omietkari nam sch pekne zapustili a spravili aj spalety.A venkajsie budeme davat az ked sa bude zateplovat a treba ich dat trocha do spadu aby voda netiekla pod fasadu.
Odpovedať
My sme parapety tiež dávali pred omietkamy,a vonkajšie pojdu keď sa bude zateplovat.
Odpovedať
@mdavid hlavne treba dbat na SPRÁVNE osadenie vonkajsich parapetov lebo 90 % domov to ma zle... a uprednostnit hlinikove od vsetkych ostatnych tak isto aj koncovky hlinikove
Odpovedať
@doors454 ako to ma byt spravne osadene?
Odpovedať
@originalx http://www.gavaportal.sk/detail_clank...
Odpovedať
@zita19 na tom obrazku su samozrejme zle
Odpovedať
@mdavid mam to vo fotoblogu ako som osadzal.
Odpovedať
@originalx takto to mam ja
Odpovedať
@doors454 tak to ma byt ;)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@doors454 lenze ja budem davat zulove parapety a tie nemaju tie boky vyvysene. Tam mi to asi bude vlhnut. Ze?
Odpovedať
Ked nemozem dat parapetu pod okno ale zarovno snim pod odtokove dieri a pretriet to silikonom
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Chcem sa opýtať na osadenie resp. Spalety okolo okien sú správne? Jedna sa mi oto ci krytka parapetu je spolu 2.5cm až 3cm zapustena v spalete ci tam nebude zatekat voda.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?