Kedy dať na novostavbu okná?

mozu sa dat okna hned ked sa postavi hruba stavba, alebo je lepsie pockat rok, a ako mi niektori hovoria "nechat stavbu vyzriet"? dakujem za odpovede :-)
Odpovedať
my sme dali hned ako sme dali strechu. ale je pravda ze cez zimu sme mali urobene len mury a strop. strechu sme nestihli urobit. no aj tak som nazoru ze ak das okna hned tak ta stavba premrzne cez zimu aj tak lebo sa tam nebude kurit.
Odpovedať
Profilova fotka
moj svagor tvrdi, ze vetu "ze to treba nechat vyzriet" pouzivaju len ludia, co nemaju peniaze a nemaju na okna.... a on ma stavebnu firmu, videla som x jeho stavieb, kde robili okna hned a nijak to tomu domu neublizilo....
Odpovedať
no je to pravda....kazdy ti povie inak....je milion domov postavenych v jednom roku (aj my tak planujeme) a su v pohode...a su take ktore vyzreli a su tiez v pohode........ale vzdy sa najde nejaky ktoremu popukaju omietky alebo podoben..... dnes je to uz fakt o peniazoch a o case........starsi su nazoru nechaj vyzriet......
Odpovedať
Dat ich treba vtedy, ked treba :-) Niekto postavi a chce hned robit vnutro, tak nech si tie okna kludne da. Ak to ale nie je nutne, tak je lepsie nechat stavbu vyschnut bez okien. My sme strechu dorobili v decembri a dalsie prace odlozili az na jar, takze sme okna dali az potom. Ak by sme ale pokracovali v praci, tak ich kludne dame hned. Aj ked bola som teda dost prekvapena, kolka vlhkost je v muroch aj po par mesiacoch schnutia.
Odpovedať
My sme dali okna hned, lebo sme potrebovali riesit vnutro. Okna na jesen, potom kurenie, potery, porobili omietky, obklady kupelni. Popri tom sme samozrejme kurili, aby stavba nevymrzla, toho sme sa obavali asi najviac a odvlhcovali a vetrali. Hlavne po poteri a omietkach tam bolo vela vody. Nasa stavba nezrela, omietky popukane nemame, ani podlaha sa neodula. Dom ako taky schne niekolko rokov, tak neviem, ci to jedna sezona zrenia zachrani. ;-)
Odpovedať
My sme davali do hrubej stavby na jesen. Ale muz teraz hovori, ze by ich teraz daval az po vnutornych omietkach. Mame drevene, dost sa dospinili a miestami aj poskodili. A my sme si ich poskodili aj olepenim nespravnou paskou, ktora na to nebola urcena, ale nastastie tie zvysky lepidla nejako potom drahy z ramov odstranil. Takze v naosm pripade ani tak neslo o preschnutie stavby, ako o usanovanie drahych krasnych okien.
Odpovedať
Profilova fotka
hanka april, svagor sice ma firmu, ale tu vetu o vyzrievani trosku prepiskol a to by mohol vediet on sam ;-) , neviem aky je odbornik, ale je samozrejme pravda, ze je lepsie stavbu nechat cez zimu odlezat, najlepsie je hruba + strecha /skridla/...aby si pekne stavba sadla, mury sadli a podobne, takze tolko o vyzrievani a ci ma niekto peniaze alebo nie... My sme tak isto nechavali stavbu prezimovat, ale zial bez strechy,. nestihli sme ju do mrazov a snehu /december/, takze sa zacala teraz v maji robit strecha /krov+skridla/ a okna dame hned,..samozrejme uz do dalsej zimy cakat pochopitelne netreba... to je len najlepsie aby prezimovala stavba aj so strechou...oproti niektorym co stavaju hned po zime zaklady a uz do Vianoc chcu byvat... najlepsie je zacat po lete-jesen... ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?