Odpoveď na príspevok od timea59:
@imarek z toho mi ale aj tak vychadza, ze je to b… @timea59 Tak to si dovolim nesuhlasit v tomto pripade. Preco by nieco dizajnove nemohlo byt aj kvalitne a funkcne? Idealna kombinacia predsa. Aj ked mozno je narocnejsie na taku natrafit, ale isto to nie je nemozne.Odpoveď na príspevok od timea59:
@imarek z toho mi ale aj tak vychadza, ze je to b… @timea59 Hmm praveze by som to nepovedal. Nikde sa nehovori o tom, ze by sa tieto vsetky aspekty nedali sklbit a nedalo by sa zvolit nieco, pri com budu vsetky parametre OK.Odpoveď na príspevok od imarek:
@fiel Jaj tak. Vsak uvidis, mozno natrafis. Alebo… @imarek a tak to zase nie, to ja sa radsej takto privtriem do nejakej existujucej diskusie a tam sa skusim popytat. ale uz si o tom aj dost precital aj v clankoch, na strankach vyrobcov a tak. tak je to o nieco lepsie so mnou, nech na zaciatku, ked som len riesil, ci zaluzie, ci rolety a podobne...Odpoveď na príspevok od imarek:
@timea59 Hmm praveze by som to nepovedal. Nikde s… @imarek @dominod prepacte, asi som sa zle vyjadrila. to ja vobec nehovorim, ze by tienenie nemohlo aj dobre vyzerat a aj byt kvalitne. vsak ono teraz sa je tolko moznosti na vyber, co sa tyka farebnych prevedeni, kadejake dekory sa davaju. akurat som aj do spravy pisala ohladne solarneho tienenia napriklad.. je toho vela, co trh ponuka.Odpoveď na príspevok od timea59:
@imarek @dominod prepacte, asi som sa zle vyjadri… @timea59 To je OK. Tiez si myslim, ze dnes uz tienenie nemusi byt len prakticke, ale moze byt aj dizajnovym prvkom. Tie farebne prevedenia, dekory, alebo aj rozne typy ovladania – manualne, elektricke, ci uz spominane solarne riesenia, fakt je z coho vyberat. Je super, ze technologie idu dopredu a clovek si vie zladit funkcnost s estetikou. Hlavne ak to ma aj pridanu hodnotu, napriklad energeticku usporu.Odpoveď na príspevok od fiel:
@imarek a tak to zase nie, to ja sa radsej takto … @fiel no vidis, ale aj to je podla mna cesta, zacat si citat, trosku sa v tom zorientovat a potom sa pytat tam, kde uz ludia maju skusenosti. a presne, aj ked sa to na zaciatku javi ako chaos (zaluzie, rolety, plise, screeny... ), postupne si clovek zacne skladat obraz a zrazu vie, co mu dava zmysel. a pri troche stastia sa fakt da najst riesenie, kde sa stretne funkcnost, dizajn aj cena 😇Odpoveď na príspevok od imarek:
@fiel no vidis, ale aj to je podla mna cesta, zac… @imarek zo zaciatku som mal v tom uplne hokej, vsetko mi splyvalo, vsade ine nazvy, ine systemy... ale cim viac som cital a pytal sa, tym viac mi to zacalo davat zmysel. teraz uz viem aspon zakladne rozdiely 😃Odpoveď na príspevok od dominod:
@timea59 To je OK. Tiez si myslim, ze dnes uz tie… @dominod presne! co je funkcne a uzitocne, nech aj dobre vyzera a naopak 😀Odpoveď na príspevok od timea59:
@dominod presne! co je funkcne a uzitocne, nech a… @timea59 Uz davno neplati, ze prakticke = skarede 😄 Ci uz ide o pergolu, screenove rolety alebo aj klasicke zaluzie, tak dnes sa to da zladit k domu alebo bytu tak, ze to fakt vyzera ako dizajnovy kusok, nie len nejaka nutnost. A ked to este aj setri energiu alebo zvysuje komfort, tak to je win-win. Mne sa napriklad uplne paci to, ked sa daju niektore systemy ovladat cez mobil, fakt prakticke, ked si to nastavis podla denneho svetla alebo teploty.Odpoveď na príspevok od fiel:
@imarek zo zaciatku som mal v tom uplne hokej, vs… @fiel ale ved to je pochopitelne pri tolkych moznostiach 😉Odpoveď na príspevok od dominod:
@timea59 Uz davno neplati, ze prakticke = skarede… @dominod ked spominas tie screenove rolety? oni sa daju dat aj normalne na okna ako vonkajsie tienenie? ci sa pouzivaju skor pri tych pergolach?Odpoveď na príspevok od timea59:
@dominod ked spominas tie screenove rolety? oni s… @timea59 Screenove rolety sa bezne montuju aj ako vonkajsie tienenie na klasicke okna. Nie su len na pergoly, ako si vela ludi mysli. Isotra vyhodila o tom aj post trebars, skus pozriet. Vyhoda je, ze pustia dnu svetlo, ale teplo nie. cez den vidis von, zvonku dnu nie. Montuju sa bud s viditelnym boxom alebo sa da skryt, ak sa s tym rata dopredu. Vyzeraju moderne a su dost odolne, hlavne tie so zip systemom.Odpoveď na príspevok od hrehusa:
@timea59 podla mna sa screenove rolety sa bezne m… @hrehusa presne to som chcela vediet! takze tie screenove rolety na oknach nie su len dizajnovy doplnok, ale fakt prakticka vec na udrzanie prijemnej teploty v dome. to, ze cez ne stale vidis von, je velka vyhoda, lebo nemusis mat pocit, ze si uplne odrezany od okolia 😄Odpoveď na príspevok od dominod:
@timea59 Screenove rolety sa bezne montuju aj ako… @dominod diky za podrobny popis. takze nie su len na pergoly, ale plnohodnotne vonkajsie tienenie aj na dom, ktore pomaha aj s regulaciou tepla. ok. ten zip system znie ako super vec, aj ked som si to musela pozriet, ze co to vlastne je presne 😀Odpoveď na príspevok od fiel:
@imarek no presne, clovek na zaciatku len kuka, a… @fiel Ale vsak to je dobre, nie? Teda hadam sa na to nestazujes 😀 Ja rozumiem, ze casto sa taketo a teda asi vsetky veci vyberaju podla toho, co sa komu paci, ale netreba zabudat ani na taketo aspekty vyberu.Odpoveď na príspevok od imarek:
@fiel Ale vsak to je dobre, nie? Teda hadam sa na… @imarek to by bola velmi zvlastna staznost, keby to takto znelo. ze sa stazujem na viacej informaci a vedomosti? noooo mozno niekto aj to robi. ale medzi takych nepatrim. jasna vec, nikdy sa nikto neriadi asi len jednym tym aspektom. a ak ano, tak by si mal tiez rozsirit obzory ako ja 😄Odpoveď na príspevok od timea59:
@hrehusa presne to som chcela vediet! takze tie s… @timea59 tak som rada, ze si sa dozvedela, co si potrebovala. ak viem byt este nejak napomocna, kludne daj vediet 😂Odpoveď na príspevok od timea59:
@dominod diky za podrobny popis. takze nie su len… @timea59 Nevedel som, ci to treba nejak rozpisovat alebo nie 😃 Drzia pevne aj pri silnom vetre, latka je stale napnuta a nevyskakuje z vodicov a pri urcitej latke vedia aj uplne zatemnit, to uz si samozrejme kazdy sam vybera podla toho, ako si tie rolety predstavuje. Bonus je aj ciastocna ochrana proti hmyzu. Je tam toho viacej, preco stoji za to sa pre ne rozhodnut.Odpoveď na príspevok od imarek:
@fiel Ale vsak to je dobre, nie? Teda hadam sa na… @fiel Niekomu to mozno staci. Co si vsimam, tak niektori ludia vobec neberu veci komplexne.Odpoveď na príspevok od dominod:
@timea59 Nevedel som, ci to treba nejak rozpisova… @dominod to je uplne v pohode, radsej viac ako menej. aspon v tomto to asi plati 😀 tak ale pred hmyzom to ochrani asi len vtedy, ked to mas od stropu az po podlahu stiahnute, nie?Odpoveď na príspevok od timea59:
@dominod to je uplne v pohode, radsej viac ako me… @timea59 Tak samozrejme 😀 Asi jedna do polovice stiahnuta roleta odrazu nezabrani hmyzu, aby ti tam prisla. Ved zase trosku s pochopenim citame a reagujeme.Odpoveď na príspevok od dominod:
@timea59 Tak samozrejme 😀 Asi jedna do polovice s… @dominod tak ked je do polovice stiahnuta, tak zpolovice zabrani hmyzu, aby sa ku mne dostal 😂 ved chapes. nemusi to byt rovno po zem. ale ano, chapeme sa. to uz som si len potrebovala rypnut 😀 a to vsetky su rovnake tie rolety? podla coho si potom vyberies, ze aku chces?Odpoveď na príspevok od timea59:
@dominod tak ked je do polovice stiahnuta, tak zp… @timea59 Tak logicky asi nemozu byt vsetky rovnake, ked sa ich predava viacej druhov a este maju aj rozdielne oznacenia. Ale rozdiel nie je v tom, ze by to bola uplne nejaka ina roleta. Rozlisuje sa sposob uchytenia a vlastnosti latky, aj farba hej.Odpoveď na príspevok od timea59:
@dominod tak ked je do polovice stiahnuta, tak zp… @timea59 Nie nie, nie su rovnake. Marek ti asi odpisal dostatocne na to, ci co by ta presne zaujimalo? Tak asi aj medzi vyrobcami budu rozdiely.Odpoveď na príspevok od imarek:
@fiel Niekomu to mozno staci. Co si vsimam, tak n… @imarek akoze isto sa aj taky niekto najde. ako ja nehovorim. kto vie vsetko? len si neviem predstavit kupovat vonkajsie tienenie len podla toho, ze aha, toto sa mi paci, toto si kupim.Odpoveď na príspevok od imarek:
@timea59 Tak logicky asi nemozu byt vsetky rovnak… @imarek moze byt, ja som to nesledovala nejak detailne 😀 pre mna je to proste roleta a tam to hasne. nevidim v tom nejak vela moznosti, v com by sa to vedeli lisit. sice to ani pri zaluziach a je aj tomu tak. asi mam znacne nedostatky vedomosti v tejto oblasti. ale to na druhej strane moc nevadi, aspon mne nie, kedze tienenie nie je nejaky spotrebny tovar, co kupujes dokola.Odpoveď na príspevok od dominod:
@timea59 Nie nie, nie su rovnake. Marek ti asi od… @dominod neviem ti ani. mna vzdy zaujima, ze v com sa lisia u jednotlivych predajcov produkty. lebo kolkokrat je to aj tak, ze to vyraba ta ista linka, len vo vysledku z toho vylezu rozne znacky.Odpoveď na príspevok od timea59:
@imarek moze byt, ja som to nesledovala nejak det… @timea59 pokial to kupovat nejdes, tak mas asi zbytocne, aby si tomu venovala cas. ak to kupovat ides a nechce sa ti o tom nieco dozvediet, tak nechaj ten vyber na niekoho ineho, alebo si nechaj radsej nieco odporucit 😇😆