Odpoveď na príspevok:
Pekny den zelam, rada by som nejako obnovila a n… Z fotiek to nie celkom dobre vidiet,ako je chytene drevo.Ak je drevo ok,odporucam obrusit a nanovo nalakovat.V auguste som renovoval nater na oknach a pouzil som lazuru od Adleru.Na brusenie sa mi najlepsie osvedcila oscilacna bruska.Odpoveď na príspevok:
Pekny den zelam, rada by som nejako obnovila a n… Výplne vyhoď,z toho sa nedá spraviť nič ani žiadna farba,tmel to nespraví,čiže vymeň výplne.Toto sa nenatieralo 1/4 storočie a farba sa mi vidí nejaký červený podklad ,na drevo zrejme nevhodný. Dôvod:výplne majú štrukturálne praskliny dokonca( keďže to nevidím na vl.oko)sa mi zdá,že to nie je masív.drevo ale len nejaká preglejka,možno tenká špárovka. Rám a lišty opraviteľné sú,treba do hľbky odstrániť starý náter, ide to aj modern.spôsobom- opieskovaním. Samozrejme,následne pretmeliť,kde treba, a natrieť podklad.náterom a 2x finál. Ešte podotýkam,že si treba spočítať,či je oprava vôbec ekonomická. Tieto dvere sa mi nezdajú opravyhodné,ja osobne by som do opravy nešiel.Odpoveď na príspevok od frantisekbako:
otazne je skor, ci sa to aj po financnej stranke … @frantisekbako Ono to nemusí byť zase také náročné, akože na robotu si myslím. Ale treba počítať s tým, že čas to zaberie a určite aj investície. Ale myslím, že oproti kúpe nových dvier sa stále viac oplatí oprava.