Interiérové dvere majú zlý rozmer - môžem zdvihnúť preklad?

Ahojte, ochvilu budeme realizovat omietky a vsimli sme si, ze interierove dvere maju stavebny otvor na vysku 216cm, no ale podlaha vychadza 18cm (podla vchodovych dveri). Tym padom zostane otvor 198cm. Podla vsetkeho by mal mat otvor tak okolo 202cm. Preto by som sa chcel spytat, ci to nechat tak, alebo zdvihnut preklad? Jedna sa o dvoje dvere na prizemi. Nie je to v nosnej stene a priecka ma hrubku 14cm. Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@jurp určite prerobiť.....
Odpovedať
Ak prerobit, bude potrebny suhlas statika, ak nejde o nosnu stenu? Sirka otvoru je 80cm a 90cm
Odpovedať
@jurp nie netreba suhlas. Co je tam za preklad?
Odpovedať
@mirko1981 tehlovy preklad, plus kusky ytongu na vyplnenie
Odpovedať
@jurp narocnost dost zavisi od materialu, tak hadam nemate dom betonovy monolit 😉 Napr porfix nenosne preklady boli lahucke, co si pamatam, 1 clovek to osadi.. A zalezi aj od vysky ludi v rodine, vacsine mozu stacit aj mensie dvere - lahsie riesenie - iba skratit dvere a zarubne. Toto zas moze neprijemne prekvapit navstevu alebo odradit buducich majitelov.. No a niektori sa zohybame aj do tych standardnych 198 dveri 😬
Odpovedať
@filip_pe A práve preto aby sa nikto u mňa nemusel zohýbať som dal dvere vyššie. Všetky dvere mám svetlu výšku 204 cm a posuvné do obývačky majú 210cm, ale pri nich ta výška bola závislá na puzdre. @jurp Jednoznačne zdvihni preklady. Na statiku to nebude mať žiadny dopad.
Odpovedať
@ruren tiez ideme mat 205. Nemal si problem zohnat take dvere? Mam obavy, ci nas nezruinuju priplatky za atyp 😄
Odpovedať
@filip_pe Nieje žiadny problém a žiadny príplatok. Jednoducho som v predajni si vybral podľa katalógu dvere a zárubne. Poslali technika pomerať si stavebné otvory a dali všetko vyrobiť. Ja som mal stavebné otvory pripravené, aby výsledná priechodná výška bola 205. Techník po premeraní konštatoval, že vychádza 204 tak sú 204.
Odpovedať
@ruren ahoj od akého výrobcu si mal interierové dvere?
Odpovedať
@cifo1986 Tak teraz len tak z hlavy si nespomeniem, ale na 100% to bola Košická firma.
Odpovedať
Prikladam fotky, ako to vyzera momentalne. Slo by to teda zdvihnut? Ak ano, mate nejaky tip, ako to spravit co najjednoduchsie a najbezpecnejsie?
Odpovedať
Hm?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@jurp Zober flexu s diamantovym kotucom a odrez spodok prekladu, 3 cm dole a mas to hotove. Su to nenosne preklady, tak sa nemusis bat.
Odpovedať
@originalx Dakujem, to bude asi najlepsie riesenie a najjednoduchsie. Tak 4cm by som potreboval ale zobrat, co je hadam ok 🙂. Este som rozmyslal to spevnit potom nejakym Lkovym profilom z jednej aj druhej strany. Ale ked je to nenosne...
Odpovedať
@jurp Nemusis mat na zarubnu presne 202cm, staci ti aj 201cm. Nic nemusis spevnovat, ono ti to nespadne na hlavu, su to nenosne preklady, tak aj ked odrezes roxor nic sa nestane.
Odpovedať
Profilova fotka
Podchodna vyska zarubne je 197cm plus horna doska 2cm je 199 natesno otvor. Co tak spilit zarubnu a dvere o 1cm aby si sa dostal na 198cm ako pises. Bolo by to normalne prechodne aj pre priemerne vysokeho cloveka.
Odpovedať
@wolodymyr problem je, ze ten otvor bude mat od podlahy 198. aby sa tam osadila zarubna a dvere, tak by sa muselo spilit viac ako 1cm.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?