Dajú sa posuvné dvere do púzdra demontovať a čistiť?

Ahojte, riešim PD pre seba a v jednom prechode do obývacej izby by sa mi veľmi hodili posuvné dvere do púzdra. Kolega ma však odrádza od tohto riešenia, pretože to púzdro sa časom stane bydliskom pre rôzne parazity a prach,kt. je veľmi ťažko umývateľné. Máte s tým niekto nejakú skúsenosť, dá sa to jednoducho demontovať a poprípade povysávať? Ďakujem
Odpovedať
dvere demontujes pomerne lahko, puzdro samozrejme nezdemontujes. ale povysavat vnutro puzdra po demontazi dveri podla mna nemoze byt problem.
Odpovedať
Profilova fotka
@miro999x puzdra mame skoro 2roky, a ziadne parazity tam nie su. viacej prachu mame na hornych skrinkách v kuchyni... opytaj sa kolegu ci by som ich nemal radsej demontovat....
Odpovedať
Profilova fotka
Heh, ono ak by to tak bolo, povedal by som, že by neboli tak obľúbené ako sú. Dvere dáš ľahko dole a púzdro jednoducho povysávaš. Nič na tom nie je
Odpovedať
@tarbavalaba Áno, ale mal si už dvere z púzdra vyhodené za tie dva roky? Lebo zaťial som sa nikde s tým nestretol, že by niekto demontoval dvere v púzdre, resp. s tým nemám skúsenosť. Pravdu máš v tom, že kolega je trošku väčší pedant... =-)
Odpovedať
Len pre zaujímavosť. Vlastná skúsenosť. Ak plánuješ posuvné dvere, tak si rozmysli aj akú chceš šírku tých posuvných dverí. My keď sme kupovali stavebné púzdro do obývačky, tak sme si povedali, že dáme 100cm-vé. Bude to krajšie vyzerať také veľké. Chceme ale sklenené a teraz máme s tým troška problém...všetci výrobcovia robia dvere do šírky 90 cm. 100cm-vé budú teraz len na mieru a atypické a určite aj o to drahšie. Keby som to vedel vtedy, tak dáme len 90-ky.
Odpovedať
@116ivan Ok, vďaka za zaujímavosť
Odpovedať
@topfield @miro999x Nie je to až tak ľahké demontovať posuvné dvere v púzdre, nevyberieš ho tak ľahko. Musel by si najprv demontovať zárubňu a až potom sa ti podarí vybrať dvere. Ale nebál by som sa toho, čo si popísal, kolega asi nemá posuvné dvere alebo má zbytočné predsudky. Aké parazity by tam mohli byť? Také isté, ako v ostatných miestach v domácnosti - napr. za umývačkou riadu, za linkou, za vaňou. A možno ešte menej, v dverných púzdrach nemajú potravu, nemajú prečo sa tam zdržiavať. Ani vyššie uvedené zariadenie nedemontuješ, aby si tam povysával prach alebo odstránil parazity. Vysávačom povysávaj, čo sa vysať pri dverách dá a hotovo. Čo je úplne vzadu v púzdre nemá zmysel riešiť. Ja mám 3 posuvných dverí v púzdre a je to v pohode. Inak medzi dverami a zárubňou sú také štetinky, ktoré zabraňujú prachu a iným drobným veciam dostať sa do púzdra. Pokiaľ ti viac vyhovujú posuvné dvere - napr. kvôli priestoru, tak si tie dvere daj. My sme dali napr. ako prechod do nočnej časti posuvné dvere 120 cm.
Odpovedať
@vojtti Nedáš ich dole, máš tam predsa zárubňu, ktorá bráni ich demontáži. Najprv by si musel odstrániť zárubňu a tá je tam predsa osadená PUR penou.
Odpovedať
@chrobak7 ďakujem za názor a aj za priložené foto, myslím že už som sa rozhodol :-)
Odpovedať
@miro999x Druhé dvere sú medzi chodbou a predsieňou - v oboch miestnostiach by zavadzali klasické dvere, preto sme sa rozhodli pre posuvné.
Odpovedať
@chrobak7 popravde ja mam doma zatial len osadene puzdro, preto mi prislo ze demontovat dvere je hned... nenapadlo mi ze po oblozeni zarubnou to take jednoduche nebude
Odpovedať
@topfield Mne to napadlo vtedy, keď mi montovali dvere. Najprv sa osadili dvere a potom okolo nich osadili zárubňu na PUR penu. Zárubňa presahuje cez dvere, preto nie je možné dvere vytiahnuť ani do boku.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@chrobak, môžem sa ťa opýtať? keď vidím foto tvojich posuvných dverí... môžem dať puzdro aj do hrubšej napr. nosnej priečky? Viem že to ide a navrch pôjde preklad. Jedná sa mi ale o hrúbku steny... Všade pri púzdrach píšu, že sú pre stenu určitej hrúbky... 100, 125, max 150 mm Ale naša nosná priečka bude 250 mm... a také rozmery ponúkaných puzdier nie sú... Napríklad tu na tejto stránke (+ obrázok): https://eclisse-eshop.sk/30-eclisse-j... Na tvojej fotke vidím, že stena je hrubšia. Rozumiem tomu tak, že si kúpim puzdro napr. na hrúbku 125 mm, osadím a potom ešte obmurujem z oboch (alebo jednej) strán, na takú hrúbku ako potrebujem?
Odpovedať
@rowwer Môžeš dať do akejkoľvek hrubej steny, pokiaľ ti vyrobia tak širkú zárubňu. AK ti môžem poradiť, kúp čo najširšie púzdro. Tie tenké sú len preto, aby sa dali osadiť do tenších stien, napr. tehlové priečky 12 cm, alebo SDK priečky 10 cm. Dôvod nájdeš v tejto téme, tam som to rozpisoval podrobne: https://www.modrastrecha.sk/forum/int... Presne ako si napísal v poslednej vete - buď osadíš na kraj a obmuruješ z jednej strany, alebo osadíš na stred a obmuruješ z oboch strán. Tiež som to písal v tej téme.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?