Posuvné dvere do chodby

Ahojte skupina. Potrebovala by som od Vás radu. Potrebujeme uzavrieť chodbu zatahovacimi dverami, avšak oproti projektu je stena kúpeľne posunutá o cca 10 cm (viď fotky). Ako by sa to podľa vás dalo vyriešiť? Nie je tam ani preklad, nebol ani v projekte a ja netuším ako by sa to mohlo spraviť. Ďakujem za rady a nápady.
Odpovedať
@ecuk Ja som bohužiaľ nepochopil, v čom je vlastne problém. Veď ak si tam niekde chcela dať posuvné dvere, tak púzdro malo byť osadené v niektorej stene. Neviem, ako to chceš riešiť teraz, keď navyše máš už aj omietky. Nechaj to otvorené a hotovo.
Odpovedať
@ecuk uz teraz ked mas aj omietky hotove, tak je toto uplne zbytocne riesit, lebo ti tam chyba puzdro.
Odpovedať
A keď to nechcem do puzdra ale také co idú vedľa steny? Ani s takými už nemám šancu?
Odpovedať
@ecuk take by sa tam dali namontovat. Staci nahodit zavesny mechanizmus a vhodne zarubne.
Odpovedať
@epto to asi tiez nie. 1. je to posunute o 10cm cize by pri zatvorenych dverach bola diera 2. ak si vsimnes fotku tak nie je tam urobeny "otvor na dvere", dohora nad dverami by bol otvoreny priestor
Odpovedať
@ecuk primurovat komin, aby to bolo zarovno so stenou a potom posuvny mechanizmus ukotvit do stropu a dvere az po strop...vsetko namieru a samozrejme drahsie...pripadne dat puzdro aj s dverami vyrobit stolarovi ako komplet panel...
Odpovedať
@marek_norway primurovat sme aj plánovali, ale až po strop dvere mat nechceme. Len potom ako poriesit ten priestor nad dverami? Sadrokartónom by sa to nedalo zavrieť?
Odpovedať
@ecuk Tam mal byť preklad a vymurované až po strop. Preklad síce môžeš dať aj teraz, ale to si zase rozbúraš stenu na oboch stranách. Ale veď v projekte vidím nejaké posuvné dvere. To ste nerobili podľa projektu?
Odpovedať
@chrobak7 nechceli sme do puzdra, nás projektant si cmaral ako sa mu chcelo. A pri tahani múrov sme mysleli akurát na to, že preklad sa do komína dat nedá, podľa projektu by to tak aspoň malo byt, tak sme tu stenu kúpeľne aspoň posunuli, že potom neskor niečo vymyslime... Nastal čas na to 'neskor'...
Odpovedať
Profilova fotka
Toto neviem či je ešte nejaká šanca, že si to budeš môcť uzavrieť, to mi tam nijako nevychádza, to by ste museli dať preklad a tak pokračovať a či sa vám do toho zrovna chce tak nefím.
Odpovedať
@ecuk ... a už je neskoro, nie neskôr. Nechaj to otvorené, aspoň ušetríš.
Odpovedať
@chrobak7 nemoze to by az take nemozne, ci ano? 😞
Odpovedať
Článok sa načítava...
@ecuk Nič nie je nemožné. Len to môže byť prácne, môže to byť trochu nákladné, môže byť problém nájsť niekoho, kto ti to spraví a pod. Ak tam veľmi chceš mať tie posuvné dvere, také na stenu a nie tie do púzdra, tak najjednoduchšie riešenie je: - vedľa komína domurovať z porobetónu stenu cca 10 cm (aby lícovala tú protiľahlú stenu) (bledomodrou farbou) - v tej protiľahlej stene urobiť kapsu na osadenie prekladu - druhý koniec prekladu osadiť na tú domurovanú stenu (preklad zelenou farbou) - vymurovať nad prekladom až po strop - celé to omietnuť A máš stenu, na ktorú môžeš osadiť tie posuvné dvere. Len nech nezabudnú fixovať tú domurovanú stenu ku komínu a tú nadmurovku k tej pôvodnej stene. Keby si chcela dvere do púzdra, tam by to bolo komplikovanejšie. Musela by si vymurovať celú stenu vedľa tej pôvodnej.
Odpovedať
@chrobak7 super, dakujem : -)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja by som to radšej nechala otvorené, tak je to krajšie. No ak chceš posúvne, tak ako ti chrobak napísal by ste mali postupovať.
Odpovedať
@brnkinka otvorené by som to nerada nechala, nech sa vecer/ v noci nesiria zvuky z obyvacky do izieb...
Odpovedať
@sopeto @ecuk ziadne diry nebudu. Od toho je zarubna urobena tak, aby to zhora a z boku zakryla.
Odpovedať
@epto Nepochopil si, o čom písali. Bez primurovania toho vrchu by tam stena zostala otvorená. A medzi komínom a stenou je odskok 10 cm. Takže ak by boli dvere zarovno steny, tak pri zatvorení by vedľa komína vznikla medzera 10 cm. Preto najprv musia domurovať tak, ako som nakreslil na fotke. Žiadna zárubňa taká otvor neprekryje.
Odpovedať
@chrobak7 jasne, chapem, nepozrej som poriadne tu foto.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?