Čím rezať vonkajšie hliníkové parapety

Čaute stavbári . Viete mi niekto poradiť čím a ako rezať vonkajšie hliníkové parapety ? Hľadám volake vhodne riešenie . Flexa a kotúč na hliník mi nepríde moc vhodne riešenie . Potrebujem zarezat uhol pod 45 stupňovým uhlom . Hĺbka parapetu je 240 mm
Odpovedať
Ak nie flexa, kedze 45st je ine ako 90st (ktore ide zakryt) tak by som to asi zobral na vodny luc, tam to bude blizko k dokonalemu.. Ak rezu hlinik..
Odpovedať
Véd aj toto zakryje ved to ide do tej spojky a nič nebude vidno flexou to v pohode das položí na dosku ceruzou naznačís rez a ides.
Odpovedať
Zakryť zakryje v tom problém nevidím . Len mám obavy či tie vysoké otáčky flexy volako “neprehreju” ( nepoškodia ) povrchovú úpravu parapety .
Odpovedať
@majokx a co nožnice na plech?
Odpovedať
Má hrubku 2,4 mm
Odpovedať
Ak mas flexu ktorou sa da nastavit nizsie otacky, tak to ide, ja som tak rezal.. alebo potom rucnou pilkou, aj tak som rezal.. Pripadnde pasova pila, ale ak nemas, pre 1-2 rezy sa to neoplati velmi kupovat.. Myslim, ze s tou rucnou pilkou nemas co pokazit 😄
Odpovedať
Robil som to teraz nedavno a rezal som to flexou. Prve som si chcel kupit kotuc na hlinik ale v okolitych stavebninach ho nikde nemali ale da sa objednat na internete. Nemal som cas tak som zobral velmi tenky kotuc a rezal to s nim. Bal som sa ako ty, ze sa to bude prehrievat ale 30cm parapet som mal hned odrezany ak si to pekne naznacis ide to rychlo. Inak kotuc sa po case zanesie a uz nechce rezat takze len vyenit kotuc potom. Hrubka parapetu bola 2mm
Odpovedať
Profilova fotka
@majokx Pravdaže neprehrejú, toho sa báť nemusíš, viackrát som si takto dopomohol a úplne v pohode, odrezal som, nič som nepoškodil.
Odpovedať
Profilova fotka
1mm kotuc ocel nerez dobre naznacit a nerezat celou hrubkou parapetu ale po troskach. Ak sa bojis prehrievania trosku rez jednu stranu potom druhu a chlad mokrou handrou. Ak sa kotuc zanesie zarez s nim do kuska ocele ocisti sa. Keby si bol blizsie reznem ti to na cilkularke mam kotuc na hlinik reze krasne.
Odpovedať
Je to hliník nič sa prehrievat nebude ten práve dobre odvádza teplo
Odpovedať
Pokosova pila.
Odpovedať
Profilova fotka
@zefe pokosova co prereze 24cm pod uhlom 45st kvoli dvom rezom ??? Trosku rozsafne riesenie🤣
Odpovedať
Článok sa načítava...
@wolodymyr zabijem sa, ze taku mam? 😄 Flexa je uplne najhorsie riesenie. Tu uz skor priamociara pila alebo pekne rucne pilkou na zelezo.
Odpovedať
Spravil som to pomaličky flexou . Pekne bez problémov
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?