Posuvné dvere 110cm priestor

Profilova fotka
Dobrý deň, máte skúsenosti, či sa dajú spraviť posuvné dvere na otvor 110cm? Máme otvor z chodby do kuchyne spojenej s obývačkou a radi by sme ho oddelili v prípade potreby, otvor ma však 110 cm. Udrží to tá horná koľajnica či na rozmere nezáleží?
Odpovedať
@ja_bb ahoj, príde na hmotnosť dverí. Nejaké info o nosnosti by koľajnica mala mať. Resp. Ak dávaš vyrobiť aj tú, tak je to bezpredmetné - na akú záťaž zadáš, na takú ti vyrobia 😉
Odpovedať
Profilova fotka
@ja_bb Bežná kolajnica používaná na posúvné dvere je navrhnutá na zaťažiteľnosť koliesok 40kg. Existuje však aj zosilnená verzia (ak dobre viem na 80kg) síce trochu drahšia, ale nevidím problém, že by sa to nedalo zrealizovať. Ak to teda priestor dovolí, kam by sa tie dvere zasúvali...
Odpovedať
@ja_bb To chceš posuvné dvere na stenu, alebo do púzdra?
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 posuvné na stenu,nie do puzdra. Len som nasla na plane,že je to 110,myslela som,že len klasika 80-90,tak ci to nie je problém.
Odpovedať
@ja_bb my sme mali drevene posuvne dvere, ked si dobre pamatam samotne dvere mali 1 m ale moze byt ze aj o nieco viac. A oblozkove zarubne. Vsetko vpohode len raz v navale emocii sme ich trosku silnejsie zatvorili a nieco na tej kolajnicke sa pokazilo. Inak vyse 10 rokov sluzili vpohode. Jedna ich nevyhoda je ze sa trosku pri zatvarani kyvali a suchali dole o zarubnu. Ale to myslim ze zacalo robit az neskor, mozno opat by trebalo nastavit kolajnicku.
Odpovedať
@ja_bb Rozdiel v hmotnosti dverí medzi 90-kou a 110-kou nie je veľký, bežné dvere udržia akékoľvek koľajnice.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?