Zákaz vychádzania, kontrola stavby a jej zabezpečenie

Profilova fotka
Ahojte, chcela by som sa opýtať, situácia, ktorá nastane v stredu asi mnohým ľudom skomplikuje situáciu, nie len staviteľom, ale kedže sme sa tomto fóre, chcela by som sa opýtať hlavne na toto. Čítala som výnimky, no čo urobiť, keď nám akurát v stredu začínajú živnostníci ťahať obvodové múry domu? Staviame mimo okres, potrebujeme im dať kľúče od stavebnej búdy, doniesť nejaký pitný režim, menilo sa nám ešte jedno okno oproti pôvodnému projektu a potrebujeme im vysvetliť, čo a ako sa zmení teda.... taktiež by sme si stavbu samozrejme radi skontrolovali. Čo s tým? je takýto presun opodstatnený? Oni pracovať budú, nemôžeme to odložiť, proste ich už máme zajednaných na tento termín pár týždňov.....zároveň samozrejme nechceme dostať pokutu, nariadenia berieme naozaj zodpovedne, ale nemôžeme si ani dovoliť nejako zanedbať stavbu. Ako by ste to riešili? Hľadala som na googli, či nie je nejaká infolinka kvôli tomuto, ale nič som nenašla. Z každú radu ďakujem.
Odpovedať
@gajdosovazena http://www.uvzsr.sk/index.php?option=... Mas tam vypisane vynimky, cestovanie hore-dole na kontrolu a obsluhovanie robotnikov medzi nimi nevidim.
Odpovedať
tak im dajte kluce skor ... neda sa? a skontrolovat v utorok .... ?
Odpovedať
@gajdosovazena mňa tak napadá.... Keď vycestuješ za nimi mimo okres, čo sa ti môže stať? Porušíš nejaký zákon, na základe ktorého ťa budú sankcionovať? Lebo žiadny zákon nevyšiel. Len nejaké nariadenie, ktoré sa k tebe ad1 nemuselo dostať (nepozeráš tv, nepozeráš net, nepočúvaš rádio,...) ad2 ako ťa prinútia otočiť sa nazad a nepokračovať mimo okres? Budú strieľať na auto? Zatknú ťa? Na základe čoho? Akého výkonu práva? Len nahlas rozmýšľam. :-)
Odpovedať
@gajdosovazena Majstri sú vrámci okresu? Ideš na nákup. Nerieeeeš... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan ja som tie vynimky čitala, to sa neboj. Nechystáme sa cestovať hore dolu každý deň, ide nám len o prvý deň, ked treba dohodnúť podstatné veci, odovzdať kľúče a doniesť niečo na pitie. Nejdeme im ich tam obsluhovať. Ale skontrolovať si založenie múrov mi pripadá ako dosť podstatná vec. @zuzula2017 no veď práve že oni prídu až v stredu, a myslim, že za 2-3 dni už bude vymurované, tak sa bojím, že keby prídeme v utorok tak už to bude hotové a opravovať niečo už bude ťažko. No zrejme im aspoň kľúče necháme u susedov.
Odpovedať
Profilova fotka
@dedo758 áno oni sú domáci....
Odpovedať
Profilova fotka
@megdesign Ďakujem za povzbudenie, nechceme byť neohľaduplní, naozaj sedíme doma, ale čo narobíš, toto je dosť dôležité, ale zase naozaj nechceme dostať pokutu. Taka sprosta situácia, no....
Odpovedať
Profilova fotka
@megdesign radsej nerozmyslaj :)
Odpovedať
skontroluju ta policajti, mozu ta otocit, mozu ti dat pokutu (nejakých 1300€ co som zachytila) mozete prejst beztrestne...
Odpovedať
@megdesign ty si z tych 10% co matovic spominal, co este budu hrdi na seba, ako o*ebali system.
Odpovedať
@gajdosovazena Ked na nich žmurknete tak Vas isto pustia.
Odpovedať
Tiež som plánoval Veľkú noc na chalupe. Iba ak by som išiel už dnes - a to som ešte dva dni v robote. No nič, hlavne nech sme zdraví... :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@dedo758 prave som otcovi vysvetloval, ze to, ze pod chopkom su preplnene parkoviska autami s BA znackami nemusi znamenat, ze su to naozaj BAci. Ale asi budem musiet uznat, ze som sa mylil... Rano som bol este znacne podrazdeny napadom kontrolovat dialnice, ale menim nazor....
Odpovedať
Profilova fotka
No keby nešlo o toto, pre nas doležite dianie na stavbe, tak tiež sedime doma....nemame potrebu sa zbytočne prevážať.....aj tak to vyzerá, že sa budeme musieť spoľahnúť na nich....veríme im, ale človek predsa len to chce vidieť....ved to tu iste všetci poznáte, a zažili ste, že ste chceli vidieť odvedenú prácu.
Odpovedať
@gashtaan Zas sa ozvali mudrlanti... ono zial Matovicove uznesenie sa odvolava v Uzneseni vlady o zakaze pohybu osob na obdobie od 8.4.2020 az 13.4.2020 na Ustavny zakon 227/2002 cl.5. odst.3, z ktoreho sa da na volny pohyb aplikovat len pismeno g: g) obmedziť slobodu pohybu a pobytu zákazom vychádzania v určenom čase a zákazom vstupu na postihnuté alebo bezprostredne ohrozené územie. Ktore kraje su vyhlasene za ohrozene uzemie? Poprosim o zoznam... Zhromazdovanie zakazat moze podla pismena h: h) obmedziť alebo zakázať uplatňovanie práva pokojne sa zhromažďovať alebo zhromažďovanie na verejnosti podmieniť povoľovaním, Ale predpokladal som, ze prvi sa ozvete vy dvaja. :-) @majkoj na oplatku ty by si uz rozmyslat mal zacal. Mas uz na to vek. ;-) @all neberte to ako navod, ako to odrbkat :-)
Odpovedať
A keď už sme načali - ako je definovaný pojem “na verejnosti”...?
Odpovedať
Profilova fotka
@megdesign nehnevaj sa, ale mas problemy v obore co si vystudoval a robis, tak do prava sa radsej nepustaj vobec :). Frajerov co mali pocit, ze su mudrejsi ako policajti byvaju plne CPZ :)
Odpovedať
@majkoj Na teba, Majko moj zlaty, sa neda hnevat. :-) Ja mozno mam medzery, ale aspon viem citat s porozumenim.
Odpovedať
@majkoj nastastie su ludia ktorych zaujima pravny stav tejto veci. Ty sa 100% spoliehas na info v telke? hmmm...
Odpovedať
@megdesign nechcem ti chytat tvojho G bodu :-D Ale jedna sa o cele uzemie SR.
Odpovedať
@rkorba moj G bod nechaj na pokoji :-D Kedy bolo vyhlasene cele uzemie SR ako bezprostredne ohrozene, alebo postihnute? Ak by bolo, tym padom by bol podla toho zakona obmedzeny volny pohyb a pobyt aj v ramci domovskeho kraja, nie?
Odpovedať
Profilova fotka
@rapidek na co sa mam konkretne spoliehat ? Viem, ze mam sediet doma na riti, ci ist zo psom tam kde (takmer) nikoho nestretnem a chapem preco. A budem to robit bez ohladu na to ci ma bude nahanat armada. Este do vcera som si myslel, ze to chapu vsetci a tie opatrenia su uplne zbytocne. Dnes som uplne zmenil nazor.
Odpovedať
Profilova fotka
@gajdosovazena @megdesign Ahoj, len pre doplnenie a upresnenie - pôvodne vyhlásený núdzový stav je vyhlasený pre celé územie Slovenska a postupne sa rozširuje, takže zbytočne by som asi nehľadala skulinky na únik pred povinnosťami, ktoré nás zatiaľ čakajú "len" počas sviatkov a zbytočne riešiť, ktorého okresu sa to týka alebo nie. :-) Výnimky sú jasne stanovené a dané. Za účelom ochrany verejného zdravia sa môže zasiahnuť do ústavou garantovaných práv osôb a tak by bolo "hádanie" s policajnými zložkami pri neoprávnenom vstupe napríklad do iného okresu neopodstatnené. Aj mňa mrzí táto situácia, no momentálne je jednoducho prvoradé naše zdravie a riskovať vyššiu pokutu by sa mne osobne kvôli štyrom/piatim dňom nechcelo. :-)
Odpovedať
@majkoj mas moznost sediet na riti tak sa vytesuj doma. Ja musim chodit to prace a teraz riesim to ako prekonam hranicu okresu tak aby to bolo ok po kazdej stranke - nielen ze poviem "idem do prace". Ja nepotrebujem trucovat, dokazovat si ako vypeciem so systemom, ale nemozem sa spolahnut ze sa do tej prace dostanem..
Odpovedať
@michaelarecht vyhlasnie nudzoveho stavu v krajine a postihnute alebo bezprostredne ohrozene uzemie je ale rozdiel...
Odpovedať
Profilova fotka
@michaelarecht no veď ani nám sa nechce riskovať pokutu kvoli 4-5 dňom...akurát že práve týchto 4-5 dní je momentálne pre nás dosť podstatných, ktoré si myslím dosť zásadne môžu ovplyvniť náš rozpočet, ak by niečo nebolo urobené dobre, alebo podľa zmien v projekte, na stavbu domu sme čakali dosť rokov, neradi by sme aby sa zase niečo pototo.....lebo už sa nám toho dosť poondialo, 3 roky sme vybavovali povolenie....jasné, že rešpektujeme čo sa deje....asi to musíme zarátať do nášho zoznamu nedarenia sa len pod ďalšie číslo, čo už....🙂 prajem všetkým veľa zdaru 🙂 a trpezlivosti.
Odpovedať
@megdesign presne o tom som pisal... 90% ludi chape, co je zmysel tychto obmedzeni, zvysnych 10% je na to prilis sprostych alebo prilis "mudrych". A ze ja som mudrlant...
Odpovedať
@majkoj jasne ze nikomu neradim, aby behal hore dole. Ani ja nebudem, to si pis. Pojdem v ramci okresu na ryby. Aj so psom ;-) Slo mi len o to, ze proste toto nema ziadnu oporu v zakone, ak teda ho spravne citam, ked uz podla teba nerozumiem svojej profesii... Mi to pride rovnako ako bolo na zaciatku, ze "zatvorme vsetko" a potom zistili, ze aj STK a EK treba otvorit, aj servisy, aj chovatelske potreby.... Zas nieco usili horucou nitou.... Thats all. ;-)
Odpovedať
@gashtaan Ja chapem, co je zmyslom tychto obmedzeni, neboj. Ja pisem o tom, ze tak ako je to nariadenie sformulovane, nema oporu v zakone, na ktory sa nariadenie odvolava. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@rapidek co riesis ? Do prace predsa ist mozes . Ja tiez pojdem do prace cez hranicu okresu. Do prace sa dostanes, jedina otazka je kolko to bude trvat. Ak sa najde dostatok truhlikov, ktori budu potrebovat dokazovat nieco policajtom, bude to trvat. Preto rozmyslam, ze to radsej dam dlhsou cestou po okreskach. Ale pravdepodobne to zajtra skusim po "dialnici" a podla toho sa zariadim na stvrtok. PS: kym pride poznamka, preco nesedim doma na riti, v kancelarii som uplne sam.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?