Vsaky trativod

Dobrý den viete mi poradit ako sa pohybuje cena 2 vsakov( trativod) pre rodinny dom 110 m2 v Slovenskom Grobe ? Nacenili nam to na 1100 eur a zda sa mi to dost. Za každú radu alebo príspevok velmi pekne dakujem.
Odpovedať
@ann_zzz Dá sa to spraviť aj lacnejšie, ale otázne je, kto ti to urobí. Títo ti asi nacenili plastové ELWA bloky. Trativod sa robí z rôchnych materiálov, napr. vínové bedničky, betónové skruže, štrk s veľkými kameňmi. debniace tvárnice, a pod. Ja som urobil z vínových bedničiek. Použil som na to 140 kusov bedničiek, ktoré ma stáli necelých 200 EUR, k tomu geotextíliu za 50 EUR, a nejaké výkopové práce. Ale cena 1100 za 2 vsakovacie jamy nie je zase až tak veľa. Je s tým dosť roboty. .
Odpovedať
Profilova fotka
tiež sme robili svojpomocne, plocha strechy 208m2, mám tri zvody a každý ústi do samostatného vsaku cca 1,5-2m3 veľkého. Foto napovie...
Odpovedať
Fuuu riadna pálka za takú blbost. Ploha našej strechy 260 m2, 3 zvody, ku každému trativod. Robili sme to sami. Jama vykopaná cca 180 cm hlbka a cca 1,2m priemer, naádzané velké kamene z kamenolomu, prikryté geotextiliou a zasypané hlinou. Cena pár šlupek. Bývame 8 rokov a nikdy sme nemali problém, v pohde stíhajú. Robila som obchodáka pre strechy a mali sme v ponuke Elwa bloky. Nepredal sa ani kus, drahá a zbytočná sranda.
Odpovedať
@topvideo no, taketo riesenie teda moc vody nepojme... pojme to akurat tak kopec kamena.
Odpovedať
@ann_zzz uplne najlahsie riesenie mi pride na bazosi kupit plastove palety....naukladas na seba,obalis a cele to nemoze stat viac ako 200e...
Odpovedať
@pepese pozor na dolezitu vec. Geotextilia sa dava do trativodov iba zo stran a navrch. Je uplne jedno z coho je trativod spraveny. Zo spodu sa nedava, lebo casom sa zanasa prachom zo strechy a znizuje sa jej priepustnost pre vodu.
Odpovedať
Profilova fotka
@zita19 tiež sme na dno textíliu nedávali... @gashtaan zatiaľ mi toto riešenie funguje spoľahlivo 3 roky, netvrdím, že je najideálnejšie :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@ann_zzz V Ch.Grobe by som sa s trativodom nezaoberal, pozrite ako hlboko je spodná voda, strecha je malá, vytečie na pozemok a vsiakne.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 rokoch
...práveže teraz začíňaju preferovať obce,zadržiavanie vôd na pozemkoch!! Ja mám postavené na dosť mokrom podlaží,ríny som zviedol preč,ale studnu spravím tak čitak.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?