Mokre flaky v novostavbe

Zdravim chcela by som sa spýtať či sa niekto stretol s podobným problémom poprípade ako ho riešiť. Potery sú rok staré a cca. 2 týždne dozadu sa po položení laminátovej podlahy na viacerych miestach aj vonku aj vo vnútri objavili mokré flaky
Odpovedať
Fotka z vonku
Odpovedať
@ingrid2 ked prsi, voda steka zvonku po mure a tiez naraza na ten soklik? Neviem z fotky ci ten sokel odskakuje alebo nie, ale asi je to jedno, staci ze sa to zamoci zvonku a porobeton, malta to potiahne az dnu Hydroizolacia tam je?
Odpovedať
@ingrid2 zvody mate? Neklapka zo strechy voda na ten sokel? Nerobi sa tam mlacka?
Odpovedať
Mate lepenku na zaklade. ?
Odpovedať
Hydroizolacia je samozrejmost, ze by tam napršalo je možne ale kedže sa to objavilo aj na vnútorných prieckach v rôznych miestach príčinu by som hladala niekde inde. V tomto daždivom období sa vlhkosť v dome vyšplhala aj na 65% skôr to by mohla byť príčina..
Odpovedať
podla foto tam uplne absentuje horizontalna hydroizolacia, rychlo predat a tvarit sa ze ste o tom nevedeli.
Odpovedať
Hydroizolacia je spravená presne ako na obrázku s tým že zeleny xps je vytiahnuty az do 3/4 1. Radu porfixu (v našom prípade je šedý)
Odpovedať
@ingrid2 vlhkostou to isto nebude lebo 65% je úplne v pohode.
Odpovedať
Profilova fotka
@ingrid2 málo info. pozrieť vodu, kúrenie
Odpovedať
Ako ďaleko sú rozvody vody? Poznám 2 prípady, kedy sa tesne pred nasťahovaním zistilo, že je porušené vodovodné potrubie. Jeden prípad bol môj, kedy inštalatéri natrhli nástenku a s čistým svedomím odišli. Po viac ako polroku sme sa išli sťahovať, natlakujem potrubie teplou vodou a v stene potichu syčalo. Našťastie som si to všimol. 2. prípad bol kamarát, ktorý mal problém priamo v podlahe (ale nevedel kde). Rozbil dokončenú kuchyňu aj kúpeľňu, kým našiel miesto úniku. Nehovorím, že toto je ten prípad, ale ako píše jan45, chcelo by to riešiť inštaláciu okolo.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
Profilova fotka
Zdravim, podarilo sa vám prosím vyriešiť váš problém? ak máte vlhko aj pri vnútorných priečkach, je veľká pravdepodobnosť, že vám zatieklo pod potery. či už zvonka alebo vnútri, príčina sa dá zistiť rôznymi spôsobmi. niekedy nie je chýbajúca zvislá hydroizolácia kupodivu na škodu, ale na osoh, nakoľko voda pretečená pod poter má kade vytekať. musí to byť ale nad úrovňou terénu alebo spravená okolo domu drenáž. Ak máte stále pod potermi vlhko, vieme vám s tým pomôcť a vysušiť. naša firma sa špecializuje na takéto problémy, veľa krát sa to dá aj cez poistku. viac info na našej webstránke. názov Drystar.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?