Balkón vsadený nad izbu

Profilova fotka
Zaujimalo by ma ako sa ma postupovat pri realizacii balkona vsadeneho nad izbu a dalej pokracuje len tramovy strop. Ak by tam bola deka tak to neriesim ale nebude dakujem, a ako sa ma spravne vystuzit a akym roxorom dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
trámový strop drevený? A asi nie balkón, ale loggia. treba si to dobre premerať , na strop treba dať tepelnú izoláciu, potom proti vode a potom dlažbu alebo inú nášlapnú vrstvu. A ešte si treba rozmyslieť, ako to bude využité, robil som si balkón 4,5x1,5m na raňajky a posedenia, ráno je tam zima, poobede teplo, takže tam suším prádlo.
Odpovedať
Profilova fotka
Bude to pochodzny tramovy strop na poschodi a zakonceny bude na jednej strane betovovou doskou ,,balkon,, o hrubke cca 15 mm podla hrubky hranolu toho pochodzneho tramoveho stropu skusim nejaky nakras.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpovedať
Profilova fotka
tú betonovú dosku by som úplne vypustil, doplniť len doskami, tepelnou a hydroiizoláciou, cetris dosky, dlažba
Odpovedať
Je to tak či tak loggia,balkón je vysunutý pred obvodový múr,v tomto prípade ako píše jan 45 by bolo najlepšie potiahnuť trámy až po okraj,riadne tepelne zaizolovať medzi trámy,aj keď 15 cm je málo,to bude totiž stropná izolácia miestnosti pod loggiou,na to záklop OSB, hydroizoláciu a môj návrh-vyspádovaný betónový poter s kari rohožou,cca 5 cm,hydroizolačný náter /pre istotu/ a dlažbu. Ten poter by bol ideálny odľahčený s perlitom alebo polystyrénový,dá sa zarobiť doma v miešačke a nielen že je ľahší,ale ešte čiastočne tepelne izoluje.Dôležité-spraviť poriadne oplechovanie aby vám nezatekalo...
Odpovedať
Profilova fotka
Nie balkon nebude vysunulty, a ako to bude s tym murom na loggii v ktorom budu osadene balkonove dvere a a okna netreba to vystuzit, bude to predsa cela zataz na tom trame nie?
Odpovedať
Nevidím výkres,ale podľa mňa ten múr na poschodí s dverami,je postavený na spodnom obvodovom múre,predsa by ho nenavrhli stavať na hranoloch.
Odpovedať
Profilova fotka
dolna izba je obvodovy mur a balkon je vsunuty pod strechu ale na poschodi bude tramovy strop,mam spravyt zelezobetonovu platnu na ten priestor kde je balkon aby som mohol stavat dalej to osadenie okien a dvery, alebo postaci potiahnut trami na celu plochu a potiahnut to OSB a poterom cca 5cm s rohozou,potom izolacia? Ale potom otaska mozem stavat na trame ? A na to nemam zakreslene to su len navrhy co potrebujem.
Odpovedať
Neviem aké sú rozmery tej vysunutej časti,len odhadujem nejaké 4x2metre,ale predpokladám že po obvode spodného múru ide betónový veniec na ktorý sú položené tie nosné trámy podlahy,takže tam kde je vysunutá časť by som preklenul tie 4m buď zašalovaním a vytvorením žel.betonového prekladu,alebo vložením oceľového nosníka..Bude však zospodu vidieť takže by sa musel potom prekryť. Tie podlahové trámy z domu môžu byť buď v kuse ale skôr na tom preklade nadložené a budú pokračovať až nad okno spodnej časti. Potom už ako som písal pôvodne. Nieje mi jasné či budete mať strop priznaný,teda či bude trámy zospodu vidieť alebo dávate sádrokartón,či tatranský profil,prípadne niečo iné. Od toho záleží čo s tou loggiou ohľadom zateplenia..Ak budete prekrývať tak nieje problém zatepliť medzi trámy,ak nie je to horšie,muselo by sa zvrchu,čo vám robí schod pri východe z izby. Bez plánov sa to žiaľ ťažšie rieši,len odhadujem,je tam viac možností.Ak by ste aj spravili na tej vysunutej časti betón.platňu zasa ten istý problém z tepelnou izoláciou.. Asi najrozumnejšie bude si to vyjasniť s projektantom...
Odpovedať
Profilova fotka
Dakujem ano po spodu ide betonovy veniec z U- profilou a nan su polozene nosne tramy, a rozmer tej vysunutej casti je 5,30x1,50 a strop zo spodu nebude vydiet,medzi tramami bude izolacia a sadrokarton.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?