Veniec a kapsy Porfix/Ytong

Ahojte. Čo mám urobiť s tými kapsami pod (budúcim) vencom? Zapenovať, alebo nechať tak?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od frantisekca:

Ahojte. Čo mám urobiť s tými kapsami pod (budúcim…
@frantisekca neriesit, ked sa bude vibrovat, beton to zaleje. Tych par vedier betonu co zaleje kapsy sa strati.
Odpovedať
lacnejsie a menej pracne je neriesit...
Odpovedať
Niekde na som videl, ako ukladali YTONG alebo PORFIX opačne (hore dnom). To znamená, že tie kapsy boli dole, čo by vyriešilo tvoj "problém". Ale ty už máš, asi tie tvárnice prilepené.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od au585:

Niekde na som videl, ako ukladali YTONG alebo POR…
@au585 Dá sa aj tak, ale oveľa horšie sa to tak ukladá. Navyše, pod veniec som dával 600vku, čo sú o hodne ťažšie. Možno tam fúknem po troche peny, čo mám načaté...
Odpovedať
Profilova fotka

@au585 Dá sa aj tak, ale oveľa horšie sa to tak …
@frantisekca jasne zbav sa nacatych a ked nevyde tak neries je to ozaj zbytocne aj tak ti pride betonu viacej ako bide treba.
Odpovedať
@wolodymyr Ono ide iba o to, že veniec bude nad stropom. A ak betón pri zalievaní zatečie aj do tých medzier (perodrážka), tak to bude v podstate istý tepelný most, čomu by som sa rád vyhol (v podstate miniem asi 1-2 Pur peny, čo je otázka 10€.
Odpovedať
Profilova fotka

@wolodymyr Ono ide iba o to, že veniec bude nad …
@frantisekca snad vies ze aj veniec sa zatepluje ale samozrejme zapen pre istotu a vlastny klud. Ja som veniec obalil aj zhora a nieje ziaden problem.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od wolodymyr:

@frantisekca snad vies ze aj veniec sa zatepluje …
@wolodymyr Ale iste, vazníky sme trochu upravili, aby aj nad veniec vošlo viac vaty.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?