Murovanie svojpomocne - ako na to?

Zobraz úvodný príspevok
Murovali ste svojpomocne? Ak ano, ako na to? :) 1. rad urobil nejaky profik? zvysok vy? a co preklady? (obzvlast ak boli tazke, tj nad 100kg, aj ked traja by mali zdvihnut aj takych 120kg.. 4 by mohli cez 150kg..) alebo ste ich betonovali? resp mali ste strach z nejakych technickych chyb? pripadne istotu, ze to co robite, robite dobre? ono da sa bud dozor objednat, nech ma kontroluje, alebo nejakeho stavbara za nejaky poplatok nech sa pride pozriet? Tym padom by sa dal jednoducho zlozit aj strop, z tych novych systemov typu "lego" alebo to uz je narocnejsie? :) Vdaka
Odpovedať
1
2
Stavba domu svojpomocne ja by som sa do toho pustil hoci kedy znova,človek tam príde na úplne iné myšlienky keď sa zamyslí nad tým že to robí pre seba a dokáže ušetriť niekoľko tisícok ktoré môže zainvestovať napríklad do izolácie a tak.Ja si svoj dom staviam väčšinou sám a úplne ma to baví :-)
Odpovedať
aj ja som to tak riesil svojpomocne a rodina a ide sa, dobre sa pri tom niekedy aj zabavili :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@boywonder513 akurat, ze ak mas hypoteku, tak kym nemas skolaudovane, platis len uroky, Tym padom ta kazdy mesiac navyse stoji niekolko 100€, takze tie tisice co si usetril das banke :). A o tom ako ta to bavi, mozeme hodit rec ked budes byvat :)
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj nemam skolaudovane, stavba zalozena a hypo splacame od poslednej tranze. to co su za podmienky?
Odpovedať
Profilova fotka
@viperko ani v tom rozdiel velky nie je, poslednu tranzu som dostal, az ked bol barak takmer hotovy. Tie uroky navyse sa pri svojpomoci rychlo nazbieraju a k tomu samozrejme pripadny stary najom.
Odpovedať
@majkoj zalezi od banky, ja som nemal podmienene kolaudaciou ale docerpanim uveru, chvalabohu
Odpovedať
@gashtaan myslim ze viacerym tu na MS to mali povedat ze sa neda sam respektive s bratom,by sme sa vykaslali nato :-D To je tak ked clovek skor robi ako si precita ze sa neda ;-)
Odpovedať
@vader100 existuje taka pekna hlaska: nikdy nehovor, ze sa to neda , lebo pride niekto kto nevie, ze sa to neda a urobi to :-)
Odpovedať
Profilova fotka
to je pekna hlaska a je to pravda :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@mackoke tak tak!
Odpovedať
Ahojte cital som tu len par príspevkov a celé zle... staviam domy uz nejaký ten piatok a odporúčam ako kolvek si o sebe myslíte ze ste šikovný nechajte tu murovacku na niekoho kdo sa vyzná pri murovani domu sa dá toho vela pokazit....
Odpovedať
ako keby profik nevymuruje nieco krivo ;) profi dlazbar, 1cm na 2metre mimo, dik.
Odpovedať
@ice8 @domum ... mam kamarata ktory uci na SOU a jeho oblubena hlaska je .... murari su ty najprostejsi co prichadza zo zakladnej skoly ... :-) cest vynimkam ....
Odpovedať
Aj profik trochu ujde ale niekdo kdo sa tomu nerozumie???? Zaklad je kvalitne lôžko ak ujde tam uz to zubuje a je to cele zle... myslíš ze bežný clovek vie ako sa pili tehla?? Ako ju treba prekladat?? A udrzat rovinu to chce fakt prax! Atd... a preklady ani nehovorím....
Odpovedať
@mackoke a zarabaju lepsie ako vysokoškoláci
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@ice8 suhlasim nasi stary rodicia makali ako fretky. My staviame dom a ja sa nesmierne tesim na tu vyzvu ked pride marec a ide sa pokracovat s murmi....vobec sa nebojim a skor mozem povedat ze sa tesim aspon nemusim chodit do fitka a trosku sa vyformujem :D
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ahojte, v DE sa pouziva pri murovani brusenou tehlou medzi "siare" tj jednotlive vrstvy tehly sietka ktora sa pretre lepom resp. maltou aby uzavrela vzduchove kanaliky medzi tehlami nad sebou. Ako googlim tak googlim a nic som na SK nenasiel. Ani zmienku. Naozaj to na SK nekupim? Poradte prosim. Dalukem
Odpovedať
@misko1985 aj ja som to hľadal pred 2 rokmi a nenašiel som.. Obávaš sa prúdenia vzduchu v stenách, alebo máš iný dôvod prečo sa ti tento systém páči?
Odpovedať
Profilova fotka
@misko1985 nevidel som to používať, ale je to viac komerčná záležitosť, pretože murivo je namáhané na tlak. Prúdenie vzduchu úplne vynechajte, to by medzery museli mať šírku min pár cm. Sieťka zabezpečí spojenie plôch, ktoré majú inú zvislú os.
Odpovedať
Dobry den, nie koli namahaniu ale kamos mi vravel ze sa to pretre a uzavre sa vzduch co mne sa zda byt lepsie ak by poviem priklad "prefukovalo" omylom okolo elektroinst. krabice a hore cez nejaku puklinu, netenost atd a nasledne vyzrazanie vlhkosti ... Skratka u porobetonu nehrozi moc taketo nieco a ludia si to vacsinou ani neuvedomuju. Ale mozno je to len koli pevnosti naozaj a kamos ma blbne ...
Odpovedať
Muroval niekto bez profi lešenia po celom vnútornom obvode ? Len za pomoci napr. lešenia na kolieskách, lešenárske kozy alebo haki klietka ?
Odpovedať
Profilova fotka
@purplesticks Ja som muroval len za pomoci lešenia na kolieskach, rozmer lešenia cca 2,5x0,75m (dĺžka x šírka). Jednopodlažný dom, 11 a pol radu tvárnic.
Odpovedať
@purplesticks ja som mal haki, podla mna je to plne dostacujuce, mam aj kozy - tiez pomohli
Odpovedať
@purplesticks kúpil som AL lešenie ešte v Baumaxe starom a mám aj tri kozy. Plne postačovalo a ešte aj teraz sem tam využijem.
Odpovedať
@purplesticks ja som ku konci stavby kupil 2 klietky jazdeneho lesenia za 150 tusim. Najlepsia kupa a mal som si to kupit hned na zaciatku. Dovtedy som to vseliako latal. Poziciaval. Staval, prenasal kozy. Napr ja som nedociahol zalievat veniec z koz, musel som ich podkladat 30porfixom. Za mna kup jazdene lesenie na bazosi.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?