Akú značku tehly si vybrať? Aké máte skúsenosti?

Zobraz úvodný príspevok
Ahojte, prosim poraďte nam akú tehlu (značku) zvoliť? Chceme dať 30tku tehlu a 15 cm zateplenie. Je ich strašne veľa druhov, nevieme si poradiť Ake mate skusenosti? Ďakujem
Odpovedať
1
19
20

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@plana33 25 tehla +25 cm biely polystyren ma stal…
@sousedekovci89 prave som na socialnej sieti videla prispevok od jedneho pana, ktory pridaval fotku toho, ako mu vtaky vydlabali do fasady dieru a teda zrejme sa tam planuju zahniezdit. toto asi dost moze odrazadzat na tom pridanom zatepleni. a to akoze ma pan normalne spravenu fasadu, omietku, vsetko, nie len nacapany polystyren.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od plana33:

@sousedekovci89 prave som na socialnej sieti vide…
@plana33 to su extremne ojedinele pripady. Vyssia sanca je ze ti zacnu robit lastovicky hniezda pod stablonom a tam ti moze byt jedno co na dome mas.
Odpovedať
Súhlasím, že sú to skôr ojedinelé situácie. Väčšinou to nehrozí, ak je fasáda správne spravená a kvalitne zateplená. Skôr treba dávať pozor na miesta, kde sa vtáky prirodzene zhromažďujú, okolo štáblonov alebo strechy. To však neznamená, že nemôže nastať taká situácia, že by sa zabývali aj inde.
Odpovedať
@plana33 to teda nepotesi. ojedinele alebo nie, v kazdom pripade je to celkom slusna skoda. ani z tych lastoviciek by sa nikto velmi nevytesoval.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od zerex4:

@plana33 to teda nepotesi. ojedinele alebo nie, v…
@zerex4 Ked sa to stane prave tebe, tak ta vobec nezaujima, ci je to ojedinele, vzacne alebo ake. Skoda je skoda. A do zateplenia clovek naleje dost penazi na to, aby cakal, ze to bude roky bez problemov. My sme stavali z Heluz Family 50, nezateplovali. Nemusi to nikto komentovat, kazdy mame na to svoj nazor, tiez sa nevyjadrujem ku vsetkemu, s cim mozno nesuhlasim. Ale. Zase je pravda, ze vela robi samotne prevedenie fasady a aj to, co mas okolo domu. Ked su blizko stromy alebo nejake pristresky, kde sa vtaky prirodzene zdrzuju, tak riziko je vyssie.
Odpovedať
@pfabry presne si to vystihol. ked pride na stratu penazi, je uplne jedno, ci sa to niekomu stane prvykrat v zivote, alebo ci je to bezna zalezitost 😉 neviem, ci na prilakanie alebo odplasenie vtactva nema vplyv aj odtien fasady, ci uz ide o zateplenu alebo nie. lebo mam pocit, ze pred nasim domom si vyberaju vtaky prave podla farby auto, ktore pospinia 😂
Odpovedať

@pfabry presne si to vystihol. ked pride na strat…
@zerex4 inac na to robili nejaky vyskum a zistili ze skutocne niektore farby aut obkaduju vtaky viac nez ine. 😂
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@zerex4 inac na to robili nejaky vyskum a zistili…
@sousedekovci89 musel som si to vyhladat 😀 cervene, modre a tmavsie farebne vozidla byvaju castsie “zasiahnute”. leskle tmave auta mozu vyzerat ako zrkadlo, vtaky mozu reagovať na odraz seba alebo okoliteho prostredia, co moze zvysit pravdepodobnost "zasahu" 😀
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od pfabry:

@zerex4 Ked sa to stane prave tebe, tak ta vobec …
@pfabry tak urcite, ale asi nevyberas lokalitu pozemku podla toho, ake a kolko stromov rastie v okoli.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od dam768:

@pfabry tak urcite, ale asi nevyberas lokalitu po…
@dam768 Tak ked ide o jeden dva stromy, tak asi nie. Ale uz ci je v okoli les, pole alebo co, tak to si myslim, ze berie do uvahy kazdy. Vsak zase sa nemusime hrat na nejake slovickarenie.
Odpovedať
@vackoo 😀takto detailne som to nikdy neskumal, len vidim vysledky na parkovisku. ale s tou modrou to sedi, lebo bledomodre auto byva najcastejsie tercom, akoby im to pripominalo vodu 😄
Odpovedať
chlapci to ste sa asi trosku opustili v tejto diskusii, nie? 😀 nehovorim, ze to nie je zaujimave a nedozvie sa clovek nieco nove, ale s tym, aku tehlu vybrat to uz moc nesuvisi. jedine, ze by ste aj v tomto nasli nejaku spojitost 😀
Odpovedať

@vackoo 😀takto detailne som to nikdy neskumal, le…
@zerex4 ja som to akoze tiez neskumal, ze by som teraz sedel niekde pred domom a robil si statistiku. to iny maju na to cas 😀 @deddik pardon, uznavam. ale tak aku tehlu si vybrat, myslim, ze k tomu som sa uz vyjadroval davnejsie, ak nie tu, tak niekde isto ano.
Odpovedať
Profilova fotka
@deddik tiez pozeram, kde som sa to dostal 😂 ale ved super, aspon sa podozvedame nieco aj nove, aj sa trochu pobavime.
Odpovedať
1
19
20
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?