Akú značku tehly si vybrať? Aké máte skúsenosti?

Zobraz úvodný príspevok
Ahojte, prosim poraďte nam akú tehlu (značku) zvoliť? Chceme dať 30tku tehlu a 15 cm zateplenie. Je ich strašne veľa druhov, nevieme si poradiť Ake mate skusenosti? Ďakujem
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jaro_67:

@sousedekovci89 uspech tehly nestoji len na jej v…
@jaro_67 nejde o tehlu ako taku. Ale o tehlu 2v1 ze je to totalne predrazena zalezitost.
Odpovedať
tehla 2v1 je sice drahsia na zaciatok, ale ma vyhodu v tom, ze uz v sebe obsahuje izolaciu, takze sa vyhnes dodatocnemu zateplovaniu a minimalizuju sa tepelne mosty. investicia je vyssia, ale v konecnom dosledku moze priniest pohodlnejsie a energeticky efektivnejsie riesenie.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dam768:

tehla 2v1 je sice drahsia na zaciatok, ale ma vyh…
@dam768 robis reklamu vyrobcom ci tomu aj nedajboze sam veris?
Odpovedať

@dam768 Haha, a zvonku tu tehlu 2v1 iba natrieš vápnom a fasáda hotová? Pohodlnejšie riešenie? To čo za blud? Energeticky efektívnejšie riešenie? Ako čo? Akurát pravdu máš v tom, že je to hneď na začiatku stavby drahá položka. A tým aj zostane po celú životnosť a ešte treba pripočítať aj úroky napríklad kôli potrebe vyššej hypotéky...
Odpovedať
Profilova fotka

@dam768 " minimalizuju sa tepelne mosty".....🙂😀😃
Odpovedať

@dam768 ale ved vsetko je pri stavbe investicia, z toho by som zase taku tragediu nerobila. ja som si myslela, ze prave na tie tehly sa minie najviac penazi, ze na vsetky tie materialy, z ktorych sa spravi ta hruba stavba, no ale je tam kopec nakladnych poloziek a toto mi potom uz neprislo take hrozne 😀
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@dam768 robis reklamu vyrobcom ci tomu aj nedajbo…
@sousedekovci89 keby robim reklamu, tak by som si nemusel vsetko kupovat a platit sam, co by som inak celkom ocenil 😀 @frantisekca tak neviem no, ale nemal som potrebu kupovat nieco lacne, co nema ziadne parametre a potom riesit dodatocne zateplenia, aby som sa dostal aspon do nejakej schopnej triedy. @plana33 presne tak, naklady su aj na ine polozky a pri tych tiez nevyberam primarne podla ceny.
Odpovedať

@sousedekovci89 keby robim reklamu, tak by som si…
@dam768 lebo to co si napisal su hluposti odporujuce principom fyziky.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od plana33:

@dam768 ale ved vsetko je pri stavbe investicia, …
@plana33 pri stavbe sa nakoniec minie na vela veci, nie len na tehly. akoze je pravda, ze hruba stavba je velka polozka, ale ked clovek porovna aj dalsie materialy, instalacie, okna ci podlahy, tak to uz nie je take dramaticke. preto sa oplati pozriet na kvalitu tehly, ktoru kupujes, aby to bolo efektivne a sluzilo dlho, idealne na veky 😀
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od daxxor:

@plana33 pri stavbe sa nakoniec minie na vela vec…
@daxxor prave preto nema zmysel vrazat do zateplenwj tehly. Tie premrhanie peniaze sa ti zidu inde.
Odpovedať

@daxxor prave preto nema zmysel vrazat do zateple…
@sousedekovci89 o tej som ja ale nepovedal teraz ani pol slova 😀
Odpovedať

@sousedekovci89 o tej som ja ale nepovedal teraz …
@daxxor ja som ta len chcel doplnit v kontexte tvojho prispevku. Ale v principe ano- treba zvolit dobry material aby bol kvalitny a dobre sa s nim pracovalo. Ale zamerat sa na to co ma plnit, stena ma plnit statocku funkciu tak nemrhat peniaze na nezmysly typu zateplena tehla. Ako si pisal vydavkov bude este vela.
Odpovedať

@daxxor ja som ta len chcel doplnit v kontexte tv…
@sousedekovci89 tak ja pevne verim, ze kazdy sa rozhoduje podla svojho najlepsieho uvazenia a ziskanych informacii. predsa je to dom, dom staviam na roky, aspon ja teda ano, a verim, ze ma aj prezije a este ho mozu deti podedit alebo predat, alebo co s nim spravia.... takze nebudem riskovat nejake bohvieake materialy, ktore sa mi nezdaju uz na pohlad. a ked niekto chce tu zateplenu tehlu, nech ju da, nema tym co pokazit. nemusime riesit cenu a podobne, je jasne, ze je to drahsie, ale ked je to podla niekoho najlepsia moznost, tak nech. mozno keby na to mali aj ini, tak ju tiez daju😀
Odpovedať
Profilova fotka

@pfabry ved ano, ved oni tie projekty neplatia. 😁
@sousedekovci89 To celkom nerozumiem, ako bolo myslené...
Odpovedať
@daxxor no neviem, ci v dnesnej dobe su materialy, ze te este prezije dom. to nie je ako kedysi.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od pfabry:

@sousedekovci89 To celkom nerozumiem, ako bolo my…
@pfabry im je to sumafuk ktolko bude vystavba stat. Zakaznik povie ze nechce polystyren lebo plesne a ine urban legendy tak mu to navrhne naprm v tehle 2v1 a podobne. Nepride a nepovie cloveku ano mozete to mat 2v1 ale ma to otazne benefity a stoji to 2,5 nasobok bezneho riesenia pri vystavbe.
Odpovedať
Článok sa načítava...

@pfabry im je to sumafuk ktolko bude vystavba sta…
@sousedekovci89 Nechce EPS, tak ma telu plnenú EPS?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od frantisekca:

@sousedekovci89 Nechce EPS, tak ma telu plnenú E…
@frantisekca to tym ludom co sa desia poverami o eps nevysvetlis 😂
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od fundasa:

@daxxor no neviem, ci v dnesnej dobe su materialy…
@fundasa ale su isto aj v dnesnej dobe. ved to nie je tak, ze by si teraz postavila dom a o 10 rokov nemas kde byvat. aj o panelakoch sa hovori, ze uz maju po "zivotnosti" a stale sa tam byva.
Odpovedať
Profilova fotka

@pfabry im je to sumafuk ktolko bude vystavba sta…
@sousedekovci89 Ved hej no, podla mna od toho projektanti ani nie su.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od pfabry:

@sousedekovci89 Ved hej no, podla mna od toho pro…
@pfabry a to mi pride trochu taky alibizmus. Praveze z hladiska jeho profesie cakam viac ako len strohe nakreslenie.
Odpovedať
@sousedekovci89 aj mne by prislo fajn, keby projektant poradil trochu viac, nielen nakreslil. ale asi to niektori beru len ako formalitu a viac sa do toho nezapaju. projektant by mohol pridat viac hodnoty, ci uz poradit, optimalizovat naklady alebo navrhnut prakticke riesenia... ale zase ked niekto pride s tym, ze toto chce a ani za svet to zmenit, tak tam vela nespravi.
Odpovedať

@plana33 pri stavbe sa nakoniec minie na vela vec…
@daxxor a kvalitu tehly zistim akoze ako? si mam kupit z kazdej znacky po jednej a nejak ich doma testovat? 🤣
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od plana33:

@daxxor a kvalitu tehly zistim akoze ako? si mam …
@plana33 😀tak nejak. najskor ich nechat vonku prezimovat, a potom ich skusit potukat kladivom, ved co ak by si nahodou do nich nacuvala autom...
Odpovedať
Profilova fotka
@lejak2 No jasne, mozno najlepsia metoda je kupit par kusov a skusit ich doma, potom porovnat, ktore preziju a ktore nie. Uplne vedecky pristup 🤣@plana33 Kvalitu tehly zistis podla certifikatov a technickych udajov od vyrobcu – pevnost, nasiakavost, mrazuvzdornost...
Odpovedať
@lejak2 @okro1 sa smejete, tak nejako som ja otestoval nas novy plot 😃zena nevidela v zrkadle, ako jej ukazujem a auto zoznamila so stlpikom.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od tomino_33:

@lejak2 @okro1 sa smejete, tak nejako som ja otes…
@tomino_33 a co na toto stretnutie plot? vzdal to a nechce byt kamos, ci to ustal? 😀 to bol tiez akoze z tehal robeny plot?
Odpovedať
@deddik trochu pokrivkaval. nastastie sme tam uz mali postaveny plot, inak sa obavam, ze by naozaj otestovala tehlu.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od tomino_33:

@lejak2 @okro1 sa smejete, tak nejako som ja otes…
@tomino_33 Ked nebola ina moznost, tak tomu uplne rozumiem 😀 Ale ak to ustal, tak vies, ze je postaveny ozaj dobre. Hlavne, ze to nebolo testovane niekde inde. Ale bohvie ci taketo nejake testovania z praxe robia aj vyrobcovia 😀
Odpovedať
@tomino_33 a ja ze len u nas je take testovacie auto. svagor mi preparkovaval, ked som nebol doma, a zistil, ze ten podvozok neni az tak vysoky, ako ma on na svojom suv.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?