Odpoveď na príspevok od tomino_33:
@deddik a tak mozno to naplanuju aj tak ze ak maj… @tomino_33 no ocakaval by som ze vsetky ked sa uz raz rozhodnem komplexne odobrat material od jedneho vyrobcu 😃 @vackoo ako je mi jasne ze zadarmo to nebude, ale co si take najpotrebnejsie vyuzil ty? Premyslam aj nad pozicovnou naradia ci to nie je vlastne take aj zbytocne.Odpoveď na príspevok od tomino_33:
@deddik a tak mozno to naplanuju aj tak ze ak maj… @tomino_33 kolko potrebujes 😀 zase vsetko nemusi byt nutne vyuzivat u kazdeho. treba si pozriet, co je v ponuke a zvazit, co ti realne vie nejako pomoct alebo ulahcit robotu.Odpoveď na príspevok od jacks101:
@tomino_33 no ocakaval by som ze vsetky ked sa uz… @jacks101 @dudko12 zbytocne ako pre koho. v dnesnej dobe vies pozicat aj od suseda ak mas dobre vztahy, ak nie tak ta to nejako financne nezruinuje, no napriklad taku miesacku na maltu by som radsej pozical ako kupil 😁Odpoveď na príspevok od lucky_11:
@jacks101 @dudko12 zbytocne ako pre koho. v dnes… @lucky_11 ak ju mas pouzivat mesiac za cely zivot a vies, ze inak ju uz nevyuzijes, tak jasne, zbytocne kupovat. a ono celkove, ked uz sa teda do toho ides pustit svojpomocne, tak je asi prijatelnejsie si pozicat vsetko, co budes potrebovat, ako to kupovat a potom to skladovat alebo riesit nejaky predaj, aby si sa toho zgabal.Odpoveď na príspevok od dudko12:
@tomino_33 kolko potrebujes 😀 zase vsetko nemusi … @dudko12 a kde to mam konkretne hladat? mam nejako poslat dopyt alebo ako to funguje prosim ta?Odpoveď na príspevok od tomino_33:
@dudko12 a kde to mam konkretne hladat? mam nejak… @tomino_33 niektori predajcovia, vyrobcovia, atd poskytuju aj taketo kadejake doplnkove sluzby, nazvyme to. poslem ti do spravy.Odpoveď na príspevok od dam768:
@lucky_11 ak ju mas pouzivat mesiac za cely zivot… @dam768 jasne, mne staci ked vidim zenu ako sa snazi kadeco doma popredavat, al v podstate nam to len stoji v garazi alebo v pivnici v krabiciach a taskach 😅 a verim ze by to bolo podobne aj s tymto..len tak premyslam ze ci by to pozicanie nebolo vyhodnejsie aj od suseda napriklad 😁Odpoveď na príspevok od dudko12:
@tomino_33 niektori predajcovia, vyrobcovia, atd … @dudko12 Môžeš mi tie služby tiež poslať? Pozrieme sa, či by nám to vedelo byť tiež do budúcna nápomocné 😃Odpoveď na príspevok od slawka333:
Pozdravujem vás. Chcem sa opýtať, čo by ste porad… @slawka333 a nad cim inym este uvazujete? ci preco by ste ich chceli menit za nieco ine?Odpoveď na príspevok od slawka333:
Pozdravujem vás. Chcem sa opýtať, čo by ste porad… @slawka333 jednoducho, radsej normalnu tehlu, uzsiu a usetrene vrazit do izolacie. Efekt bude lepsi. 2v1 je predrazena blbost.Odpoveď na príspevok od dam768:
@slawka333 a nad cim inym este uvazujete? ci prec… @dam768 Ešte sme rozmýšľali, aj nad inými značkami a pozerali sme aj (neviem, teraz kto to robí), ale tiež s výplňou, ale nie polystyrén ale minerálna vlna?Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@slawka333 jednoducho, radsej normalnu tehlu, uzs… @sousedekovci89 Len tej izolácií v tom zmysle, že zatepľovať potom by sme sa chceli vyhnúť. Keby sa dala teda napríklad dá 44 ale už by sa nedávala izolácia na to? Alebo 50 tehla?Odpoveď na príspevok od slawka333:
@sousedekovci89 Len tej izolácií v tom zmysle, že… @slawka333 prave to je to ekonomicky najblbsie uvazovanie. Co tak tomu zenie?Odpoveď na príspevok od slawka333:
@sousedekovci89 Len tej izolácií v tom zmysle, že… @slawka333 no presne tak to funguje, pri takto hrubych tehlach. zateplene alebo teda ked maju dostatocne tepelnoizolacne vlastnosti aj bez dodatocneho zateplenia, tak date len tehly a je to, zatepleniu sa viete vyhnut.Odpoveď na príspevok od evinina:
@slawka333 no presne tak to funguje, pri takto hr… @evinina ved ja akoze nechapem, preco niekto z toho robi taku vedu. vsak pri kazdej tehle su uvedene tie parametre, podla ktorych sa riadim. tak si porovnam, co potrebujem dosiahnut a s cim to viem dosiahnut a je.Odpoveď na príspevok od evinina:
@slawka333 no presne tak to funguje, pri takto hr… @evinina akurat ze su totalne predrazene. Ale ked niekto nevie kam s peniazmi... nieco ako keby si kupovala skodovku s cenovkou mercedesu. Odviezt ta to odvezie, ale zbytocne to preplatis.Odpoveď na príspevok od slawka333:
@dudko12 Môžeš mi tie služby tiež poslať? Pozriem… @slawka333 jasne, mas to tam 🙃Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@slawka333 prave to je to ekonomicky najblbsie uv… @sousedekovci89 Zatiaľ len nahlas uvažujeme. Nezdalo sa nám práveže na tom nič zlé. A zase keď sa na to pozrieme tak, že to je šikovné a celé by to mohlo o niečo stavbu domu urýchliť, tak sa nám to pozdáva aj z tohto pohľadu. @evinina Sme tomu celkom naklonení, ale nechceme spraviť krok vedľa. Preda len, pokiaľ došlo na to, že sa vôbec začne stavať, že na to bude situácia, tak chceme dať do toho všetko, aby sme nemuseli potom niečo ľutovať. @dudko12 Ďakujem pekne.Odpoveď na príspevok od slawka333:
@sousedekovci89 Zatiaľ len nahlas uvažujeme. Nezd… @slawka333 myslim ze tie 2- 3 dni co bezne trva zateplit dom nie su nic zasadne. Ber to tak ze cena takych tehal (50 cm) vs. 25 tehla+25 polystyren bola v cca decembri 2024 ked som vyrataval ca 40 eur za m2 materialu na stenu tehla+polys vs. 106 eur za m2 steny z tehly 2v1.Odpoveď na príspevok od slawka333:
@sousedekovci89 Zatiaľ len nahlas uvažujeme. Nezd… @slawka333 ja by som ostal pri tom vasom povodnom vybere.Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@slawka333 myslim ze tie 2- 3 dni co bezne trva z… @sousedekovci89 Neviem no, nás s tým strašili niektorí, že s tým mali veľa roboty a zle sa to robilo a neviem čo všetko možné. Akože nemáme skúsenosť s ničím, tak poviem. Preto každá rada, čo dostanem je dobrá. @jaro_67 Máš s niečím takým skúsenosť?Odpoveď na príspevok od slawka333:
@sousedekovci89 Neviem no, nás s tým strašili nie… @slawka333 co sa zle robilo, zateplenie? Ci s tehlou 2v1?Odpoveď na príspevok od slawka333:
@sousedekovci89 Neviem no, nás s tým strašili nie… @slawka333 Čo sa týka ceny práce za omietanie tej drahej tehly, alebo práce na zateplení, ťa fasáda bude stáť rovnako. Akurát skladba lacnej tehly a EPS bude násobne lacnejšia ako tá "super" tehla. Ceny poznáš, ostatné je iba jednoduchá násobilka.Odpoveď na príspevok od slawka333:
Pozdravujem vás. Chcem sa opýtať, čo by ste porad… @slawka333 a ako ste sa dostali povodne k tej tehle v projekte? kto vam ju odporucil? vsak musel to aj zdvodonit nejak. alebo preco mate pochybnosti, ze by ste to chceli zmenit?Odpoveď na príspevok od ernesti4:
@slawka333 a ako ste sa dostali povodne k tej teh… @ernesti4 No najskor ju navrhol asi projektant si myslim, nie? 😀 A to bud preto, ze je za to zaplateny alebo za to, ze je presvedceny, ze je to dobra volba. Co si myslim, ze moze byt kludne aj ta druha moznost. Nie je to nic vynimocne vidiet stavat domy prave z tohto typu tehly.Odpoveď na príspevok od okro1:
@ernesti4 No najskor ju navrhol asi projektant si… @okro1 Vela projektantov vychadza aj z vlastnych overenych skusenosti, ked nieco do projektu navrhnu. Ak im nieco funguje dlhodobo a maju dobre referencie od klientov, tak sa toho drzia. Ale vzdy je fajn si pozriet aj alternativy a porovnat, aby clovek vedel, ze sa rozhodol najlepsie pre seba.Odpoveď na príspevok od okro1:
@ernesti4 No najskor ju navrhol asi projektant si… @okro1 ono preco sa tej tehle tak dari su uplne ine dovody nez to ze by to bol uzasjy material. Tie dovody maju povod v slovesnej tradicii.Odpoveď na príspevok od pfabry:
@okro1 Vela projektantov vychadza aj z vlastnych … @pfabry ved ano, ved oni tie projekty neplatia. 😁Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@okro1 ono preco sa tej tehle tak dari su uplne i… @sousedekovci89 uspech tehly nestoji len na jej vlastnostiach, ale aj na psychologii a tradicii, to je fakt. vela ludi jednoducho nechce „riskovat“ s niecim, co nepoznaju, a radsej volia cestu, ktoru poznali ich otcovia alebo dedovia... ale to nemeni nic na tom, ze by to nebol dobry alebo vhodny stavebny prvok.