Akú značku tehly si vybrať? Aké máte skúsenosti?

Zobraz úvodný príspevok
Ahojte, prosim poraďte nam akú tehlu (značku) zvoliť? Chceme dať 30tku tehlu a 15 cm zateplenie. Je ich strašne veľa druhov, nevieme si poradiť Ake mate skusenosti? Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od plana33:

@eagleowl asi nie uplne rozumiem, co si tym chcel…
@plana33 to že nerozumieš vôbec nevadí.... ...."ked niekto povie, ze stavba dycha" tak len šíri klamstvá....lebo to či stavba "dýcha" = je difúzne otvorená.....alebo "nedýcha" = je difúzne uzavretá.... je pre život v tejto stavbe ÚPLNE JEDNO....podstatné je či je dobre spravená....ak je odfláknutá bude mať problémy bez ohľadu na to z čoho je postavená.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od eagleowl:

@plana33 to že nerozumieš vôbec nevadí.... ...."…
@eagleowl tak asi vadi, ked sa s niekym bavis a nerozumie, co myslis tym, co si napisal. ale to je jedno. trochu slusnosti neuskodi. no ved to ano, okrem toho z coho je postavene je dolezite aj to ako je postavena. to je jasne.
Odpovedať

@eagleowl asi nie uplne rozumiem, co si tym chcel…
@plana33 tak mi prosim ten pojem vysvetli, ked je normalny... Nevsimol som si koment vyssie... Vacsinou totiz ludia ten pojem chapu a pouzivaju inak...
Odpovedať

@eagleowl tak asi vadi, ked sa s niekym bavis a n…
@plana33 ale to uz tu je len take dotahovanie asi aby rec nestala :-D ved jasne ze dom moze byt aj zo zlata ale pokial to majstri zle spravia alebo cele odflaknu tak ti to je prd platne.. a to ci je stavba difuzne otvorena alebo uzavreta ma svoj vyznam a nie je to tak uplne jedno..
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dedkos:

@plana33 ale to uz tu je len take dotahovanie asi…
@dedkos ale ved jasne, vsetko ma svoje opodstatnenie. kazdy nech si stavia, ako chce a nech sa mu dobre byva. co viac 😀
Odpovedať
Ako mna to fakt v dnesnej dobe zaraza ako sa tu budu ludia dobre ze nie bit a presadzovat si ten svoj nazor 😅 Ved ok poradil si, napisal si svoj nazor ale ked nahodou niekto iny ma inu skusenost tak to nie je s kostolnym poriadkom 😅 My by sme chceli zacat so stavbou toto leto, len premyslam co sa vyliatia dosky tyka ze by som este pockal. Tiez to nechcem zase nechavat na poslednu chvilu, nech potom nie je zbytocne moc teplo..
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jacks101:

Ako mna to fakt v dnesnej dobe zaraza ako sa tu b…
@jacks101 problem je len vtedy, ked sa nepodlozene nazory miesaju s faktami, resp. sa im snazia konkurovat. Inak je mat akykolvek nazor samozrejme uplne v poriadku...
Odpovedať

Ako mna to fakt v dnesnej dobe zaraza ako sa tu b…
@jacks101 tak chces pockat, ale nechces to nechavat na poslednu chvilu. tak sa rozhodni 😀 sprav to teraz a mas pokoj. v lete uz mozes mat mury postavene.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od eagleowl:

@plana33 správne uvažovanie....menej materiálu=vi…
@eagleowl trapne 😃 ako neviem ci sledujes aj ine stranky alebo si zapustil korene len tu na streche, no mozno treba rozsirit nejake svoje poznatky sledovanim roznych vyrobcov a nebyt zaseknuty v jednej dobe 🙂 @plana33 tak mozno keby to nazves difuzne otvorena alebo difuzne zatvorena stavba tak by tak za slovicka nechytali 😁
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od fundasa:

@eagleowl trapne 😃 ako neviem ci sledujes aj ine …
@fundasa zjavne nechapes o com pise. Matematiku neodrbes o uzasnosti a dokonalosti materialu ak dokazes dosianut tie iste vlastnosti muriva beznymi materialmi za polovicne naklady.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od fundasa:

@eagleowl trapne 😃 ako neviem ci sledujes aj ine …
@fundasa tiez mam ten pocit, ze niekedy tu ide skor o to, ako koho nachystat na tom, ze napise nieco nie uplne spravne alebo sa v niecom sekne. tak nie, normalne opravit, normalne viest debatu, ale utocit a urazit. preto sem tak casto ani nechodim.
Odpovedať
Profilova fotka
A co doplnkove tehly? Brali ste ich niekto? Su vobec potrebne, maju nejaku pridanu hodnotu na stavbe ci je to skor nejaky esteticky prvok? Premyslam ci ich na stavbe vobec pouzit. Dik za odpovede.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od minoo:

@jacks101 problem je len vtedy, ked sa nepodlozen…
@minoo a co viac je podlozene ak nie vlastna skusenost? 😅 @ernesti tak neviem kedy je ten najidealnejsi cas. vsak teraz mrzne a pred dvoma tyzdnami bolo na kratky rukav..
Odpovedať

@minoo a co viac je podlozene ak nie vlastna skus…
@jacks101 niekomu nevyhovies a neuveri ani keby si ho vzal na stavbu a vsetko mu ukazal a predviedol a podobne. to mas jedno, nestracaj cas s niekym, s kym to nema ziaden zmysel. to som si uz davno povedal. postrehol som, ze planujes stavat tento rok. svojpomocne?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dam768:

@jacks101 niekomu nevyhovies a neuveri ani keby s…
@dam768 pravda 🙂 ano ano, konecne sme sa dostali aj k tej realizacii po tom case zistovania, overovania, setrenia atd. Ono to je celkom narocne ked mas stihat aj pracu, rodinu. No nakoniec sme sa predsa len rozhodli pre stavbu domu svojpomocne. Decka budu mat aspon zazitok 😄
Odpovedať
Profilova fotka

@dam768 pravda 🙂 ano ano, konecne sme sa dostali …
@jacks101 No tak to sa priprav teraz, kolko casu to este len zaberie 😀 Ale tak zalezi, kolko vas bude, ci budete chodit robit kazdy den. Ta hruba stavba ide relativne rychlo.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@fundasa jasne doska je, ved to je zaklad uz ked je to tak uz by to zrejme malo ist od ruky :-) @okro1 kolko by nas realne malo teda vlastne byt pri stavbe? ako ja tam toho vela nespravim ako zena ale tak aby zas nebolo zbytocne vela chlapov alebo naopak aby sa to potom nevlieklo.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od okro1:

@jacks101 No tak to sa priprav teraz, kolko casu …
@okro1 co znamena rychlo? ako chapem ze potom interier a doladovacky zaberie zrejme viac casu, ale napriklad taky realny cas ze kolko by trvalo postavit klasika rodinny dom 4+kk ?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od trubadurka4:

@fundasa jasne doska je, ved to je zaklad uz ked …
@trubadurka4 pri stavbe domu je idealny pocet ludi zavisly od velkosti a rozsahu praci. u kazdeho to moze byt inak, vo vseobecnosti by na zaciatku stavby mohli byt potrebni 3 az 5 ludia. neskor, ked sa budu stavat steny a strecha, bude potrebnych asi o nieco viac ludi. zase ked sa bude robit vnutrajsok, tak tam bude iny pocet ludi. to sa proste neda povedat konkretne cislo 😀 celkovo by mal pocet ludi na stavbe byt vyvazeny tak, aby sa praca nevliekla, ale zaroven neboli pritomni zbytocne vela ludi, ktori by len zbytocne zdrzovali, kolko to je, to uvidite sami.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od daxxor:

@trubadurka4 pri stavbe domu je idealny pocet lud…
@daxxor je mi jasne ze to nie je take jednoduche na urcenie, no myslis si ze by mohlo pomoct kebyze mame nejaky plan, ktory by sa vedel prisposobovat podla aktualnych potrieb stavby? teda realne ci je nieco take aj mozne 😅
Odpovedať
Profilova fotka

@daxxor je mi jasne ze to nie je take jednoduche …
@trubadurka4 Neviem, co si presne pod tym predstavujes. Vsak na urcite veci mas urcitych ludi zajednanych, nie? Najskor si vyries hrubu stavbu a potom, ked uz bude strecha, okna, tak budes planovat interier. No naplanovany ho mozes mat skorej, to je jasne, aj vsetko zajednane, ale tie terminy sa mozu este poposuvat. Ono nie vzdy to ide tak hladko, ako si to clovek naplanuje.
Odpovedať

@daxxor je mi jasne ze to nie je take jednoduche …
@trubadurka4 skus sa obratit na projektoveho stavebneho manazera, nech ti vypracuje nejaky aspon priblizny plan. alebo si to proste sama nejak rozpis. neviem, aku radu pri tomto ocakavas. cez heluz si vies zajednat aj konzultacie na stavbe, ale to asi nebude presne to, co hladas. ked tak, tak pozri medzi ostatnymi sluzbami, ci tam najdes nieco take, co by ti mohlo byt napomocne.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od okro1:

@jacks101 No tak to sa priprav teraz, kolko casu …
@okro1 ani ma nestras ja ratam s tym ze na Vianoce uz byvame 😃
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od daxxor:

@trubadurka4 skus sa obratit na projektoveho stav…
@daxxor co vsetko zahrnaju tie konzultacie? alebo ako to prebieha prosim ta?
Odpovedať

@daxxor co vsetko zahrnaju tie konzultacie? alebo…
@dedkos zalezi, ktoru sluzbu si vyberies. napriklad pomozu so zalozenim prve radu tehal, to mas fakt dolezite, aby to bolo spravne. ak staviate svojpomocne, fakt ze svojpomocne a nemate tam nijakych ludi, co uz stavali, tak je dobre si takto preverit, ci to robite spravne, dalej zalozenie vazieb, rohov, osteni... akoze je tam toho viacej.
Odpovedať

@daxxor co vsetko zahrnaju tie konzultacie? alebo…
@dedkos prebieha to tak, ze sa im ozves, o co mas zaujem, dohodnete si termin, kedy by si co potreboval a uz k tebe potom niekoho poslu.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od vackoo:

@dedkos prebieha to tak, ze sa im ozves, o co mas…
@vackoo akoze original poslu niekoho z ich firmy co sa tomu rozumie alebo najdu mi niekoho kompetentneho z mojho okolia?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od pfabry:

@trubadurka4 Neviem, co si presne pod tym predsta…
@pfabry no veru, nie vzdy to ide ako po masle..zbrzdilo aj vas pri stavbe nieco? co bol u vas taky najvacsi "problem" ?
Odpovedať

@vackoo akoze original poslu niekoho z ich firmy …
@trubadurka4 podla mna ked ide o taketo veci, tak to funguje tak, ze kade tade maju zazmluvnenych takychto ludi a tych potom posielaju na miesto, ked ma clovek zaujem o tu ktoru sluzbu. ale mozem sa aj mylit a mozno ozaj vysielaju niekoho priamo z firmy, len to mi pride take nakladnejsie.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od deddik:

@trubadurka4 podla mna ked ide o taketo veci, tak…
@deddik a tak mozno to naplanuju aj tak ze ak maju viac stavieb tak niekoho ozaj poslu priamo z firmy ako na sluzobnu cestu. a zas pochybujem ze je tam na to vsetko jeden clovek 😅 to musia mat nejako zastupene asi kazdy jeden kraj alebo okres. kolko sluzieb vlastne mozem vyuzit? aj vsetky?
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?