Odpoveď na príspevok od plana33:
@dedkos no a ved jasne, nemas sa zase kam ponahla… @plana33 definuj velmi nizkych, lebo teda u nas bola za posledny tyzden riadna kosa -9°C 🥶 neviem si predstavit ze by bolo mozne nieco robit v tychto teplotach.Odpoveď na príspevok od trubadurka4:
@plana33 definuj velmi nizkych, lebo teda u nas b… @trubadurka4 tak jasne, ze v takej zime sa az nerobi, ked mrzne, tak sa tie malty a peny a kadeco sprava inak, takze to nie. ale staci, aby nemrzlo, pri tej nasej sa tusim od 1 stupna pisalo, ze sa moze s nou robit. ano, 1 stupen je aj pre mna zima, to nepopieram 😀 ale tak co sa tyka stavby, to uz mozes rozbehnut.Odpoveď na príspevok od dedkos:
@plana33 no ja ked som minule videl ze niekto sta… @dedkos tak to uz je trochu moc. cim skor to musi byt hotove. aby som sa ja tolke roky s niecim zapodieval, co sa da vyriesit fakt rychlo. rozumiem, ze nie zakazdym su financie, ale treba si to vediet zadelit, ked sa pustim do stavby domu.Odpoveď na príspevok od dedkos:
@plana33 no ja ked som minule videl ze niekto sta… @dedkos nasi znami takto pred sviatkami este doladovali vsetko, skladali linku, stahovali nabytok, len aby to do vianoc vsetko postihali. takze zase ja to chapem, ze este na poslednu chvilu toho spravit co najviac, aby si sa drzal nejakeho toho harmonogramu. lebo posunie sa ti jedna vec a tym padom aj vsetko dalsie. a zase ti bude len material stat zbytocne dlhsie na dvore.Odpoveď na príspevok od plana33:
@dedkos nasi znami takto pred sviatkami este dola… @plana33 tak ale ten nabytok je uz najmenej si myslim..a nevies nahodou ako to u znamych prebiehalo, myslim tak ze ako si to zadelili a ci sa nieco ukazalo ze je to narocne a naopak zase ze nieco islo uplne hladko. vies co myslim?Odpoveď na príspevok od fundasa:
@plana33 tak ale ten nabytok je uz najmenej si my… @fundasa akoze co sa tyka stavby ci zariadovania? exterier ci interier?Odpoveď na príspevok od deddik:
@fundasa akoze co sa tyka stavby ci zariadovania?… @deddik tak asi jedno s druhym 😅 vseobecne 😅Odpoveď na príspevok od fundasa:
@deddik tak asi jedno s druhym 😅 vseobecne 😅 @fundasa tak napriklad mne prislo najhorsie vyberat 😀 akoze ci uz stavebne materialy, strechu, zariadenie, to je jedno. ja nemam rada taketo rozhodovacky. mozno aj preto sme si nedali postavit na kluc, lebo sme pri kazdej firme neboli proste presvedceni, ze to za to stoji.Odpoveď na príspevok od deddik:
@fundasa tak napriklad mne prislo najhorsie vyber… @deddik ale tie firmy na kluc to predsa maju uz urcene z coho postavia, aky material pouziju tak podla mna to vie usetrit celkom kopec casu ci?Odpoveď na príspevok od fundasa:
@deddik ale tie firmy na kluc to predsa maju uz u… @fundasa to urcite ano, ale to tiez len ked si davas postavit komplet dom na kluc. my mame tehlovy dom a tie obvodove mury a take zakladne, to sme mali behom dvoch tyzdnov vsetko. a ked davas na kluc postavit, aj tak potrebujes mat zakladovu dosku napriklad hotovu. proste ziadna sa nam nepozdavala natolko, aby sme im to zverili do ruk. bud to nie dobre recenzie, alebo napriklad sa nedal upravit ich katalogovy dom, stale sa nieco naslo 😅Odpoveď na príspevok od deddik:
@fundasa to urcite ano, ale to tiez len ked si da… @deddik aha ze oni to maju tak ze bude to proste takto ako to vidite a nepristupime na ziadnu zmenu lebo takto to staviame a bodka 😅 no to nie je ale bohvieco, ved realne ked si ides stavat dom tak ten projektant alebo atchitekt ti vie s tym zakladnym navrhom aj nejako "hybat" podla potrieb predsa. a myslis ze tam sa da menit material? napr. ze oni stavaju z VPC ale my chceme tehlu. ci to by museli asi potom vsetko na novo preratavat.Odpoveď na príspevok od plana33:
@trubadurka4 tak jasne, ze v takej zime sa az ner… @plana33 super, tak ja dufam ze do konca leta stihneme. ved kolko to takmoze trvat kym sa dom postavi?Odpoveď na príspevok od trubadurka4:
@plana33 super, tak ja dufam ze do konca leta sti… @trubadurka4 do akeho stadia? zalezi, aky ste sikovni, kolko tam budeme mat vypomoci. to sa asi neda takto povedat. niekto postavi za pol roka a niekto za pat. tak si vyber.Odpoveď na príspevok od trubadurka4:
@plana33 super, tak ja dufam ze do konca leta sti… @trubadurka4 dosku uz mate aspon vyliatu? lebo ved len tam cakaj kym sa ti to vsetko usadne tak ako ma... @plana33 ale tak teraz mas marec, ja si myslim ze v septembri by im domc teoreticky uz aj mohol stat.Odpoveď na príspevok od fundasa:
@trubadurka4 dosku uz mate aspon vyliatu? lebo ve… @fundasa to by urcite mohol, druha vec je, ci bude aj v obyvatelnom stave uz 😀 pozeram, ze sa nam nejak chlapi vytratili odtialto 😀Odpoveď na príspevok od evinina:
@fundasa to by urcite mohol, druha vec je, ci bud… @evinina no je to uz len na nas zenach 😅 ako som rada ze su tu aj zeny nejake co boli pri stavbe aj keby sa tam len tak motkali okolo, ale apson vedia co to povedat. kamoska ta napriklad nechala vsetko na muza ze ona sa potom bude venovat interieru a zariadovaniu 😅Odpoveď na príspevok od fundasa:
@evinina no je to uz len na nas zenach 😅 ako som … @fundasa no ja som chcela byt sucastou, lebo je to aj moj dom. je mi jasne, ze sa tomu nerozumiem ako moj muz alebo vsetci ti ludia, co nam boli na stavbe, ale nikdy nie je neskoro, niecomu sa priucit. predtym som nikdy pri stavbe domu nebola a tehlu videla asi tak len v reklame 😀Odpoveď na príspevok od evinina:
@fundasa no ja som chcela byt sucastou, lebo je t… @evinina tiez som toho nazoru. mna napriklad zaujima ako sa ten nas domu bude vlastne stavat a co sa tam vsetko pouzije. pre mna ako pre zenu je to novinka vsetko. takze ste stavali z tehly ano?Odpoveď na príspevok od fundasa:
@evinina tiez som toho nazoru. mna napriklad zauj… @fundasa ano, presne tak, v tomto bolo jasno, u muza z takych normalnych dovodov a u mna tak intuitivne 😀 vybrali sa tehly od heluz aj vsetky tie ostatne materialy. to som tusim uz pisala aj predtym predtym volakde, ale tak to sa strati medzi tolkymi prispevkami. vy mate uz vsetky tie prepocty a kalkulacie hotove, ci?Odpoveď na príspevok od evinina:
@fundasa ano, presne tak, v tomto bolo jasno, u m… @evinina zenska intuicia 😀 niet nad nu 😀 no ved jasne ze sa to tu strati ked sem aj niekto kadejake tabulky daval. ja chapem ze niekto si s tym da robotu a da si na tom zalezat, no porovnavat materialy spred xy rokov je nepodstatne pretoze aj tie materialy sa nejakym sposobom posuvaju vpred. ci?Odpoveď na príspevok od fundasa:
@evinina zenska intuicia 😀 niet nad nu 😀 no ved j… @fundasa ako jeden z tych co tu daval tabulky to boli technicke udaje z oktobra minuleho roka. Cize nie neposunuli tak aby ta tabulka neplatila 😃Odpoveď na príspevok od fundasa:
@evinina zenska intuicia 😀 niet nad nu 😀 no ved j… @fundasa posuvajú sa "vpred"?....preložené do zrozumiteľnej reči = sú rovnaké ale zato drahšie, alebo stoja rovnako no sú horšie. 🙃 Je pekné že to tu tak oduševnene trolujte.....ale bolo by ešte lepšie napísať....čo a ako presne..... sa posunulo "vpred".Odpoveď na príspevok od fundasa:
@trubadurka4 dosku uz mate aspon vyliatu? lebo ve… @fundasa no teoreticky ano, ale tak to ja nemozem za druhy hovorit. nikdy nevies, co sa moze prihodit, aky maju rozpocet, casovy harmonogram a tak dalej. mozne to samozrejme je a aj pravdepodobne 🙂Odpoveď na príspevok od eagleowl:
@fundasa posuvajú sa "vpred"?....preložené do zro… @eagleowl tak si myslela, ze vymyslaju nejake ine tie pomery materialov z coho sa robia tie stavebne prvky? neviem, takto mi to napadlo. ze aby vylepsili nieco. alebo ze tie priecky (neviem, ako sa to odborne vola) vnutorne v tehle trebars inak rozvrhnu...Odpoveď na príspevok od plana33:
@eagleowl tak si myslela, ze vymyslaju nejake ine… @plana33 správne uvažovanie....menej materiálu=viacej vzduchu v tzv. tehle HALUZ.....na tom pracujú intenzívne už roky......Odpoveď na príspevok od eagleowl:
@plana33 správne uvažovanie....menej materiálu=vi… @eagleowl nerozumiem..a co tie preklady 3v1 od nich? tiez som cital ze je teraz nejaka inovacia s nimi ci co to..Odpoveď na príspevok od dedkos:
@eagleowl nerozumiem..a co tie preklady 3v1 od ni… @dedkos ja nerozumiem čo sa pýtaš.....debata bola o tabuľke na obvodové murivo v kontexte cena/1m2 a dosiahnutý tepelný odpor. Aké inovácie súdruhovia v spoločnosti HALUZ vymysleli aby ľavoruký živnostníci Pat a Mat najatý firmou čo stavia "na kľúč" spravili správne preklady na stavbe neviem......no hádal by som (a počítať to určite nejdem) že taký vyšalovaný a zateplený preklad s porovnateľnými vlastnosťami bude 5x lacnejší ako ten zázrak 3in1.....rovnako ako tá ich "tehla" 2in1 predražená HALUZ.Odpoveď na príspevok od eagleowl:
@dedkos ja nerozumiem čo sa pýtaš.....debata bola… @eagleowl mi raz priamo heluz dilerka hovorila ako treba z ich tehal stavat, lebo ich netreba zateplovat a dom moze dychat... Potom prisla tehla naplnena polystyrenom a neviem, ci k nim aj nejaku resuscitacnu sadu davaju, alebo odporucaju pomedzi tehly nejake slamky na dychanie...Odpoveď na príspevok od eagleowl:
@plana33 správne uvažovanie....menej materiálu=vi… @eagleowl asi nie uplne rozumiem, co si tym chcel povedat. @minoo preco furt sa chytate kazdy toho, ked niekto povie, ze stavba dycha, ked je to normalny pojem, ktory ludia pouzivaju a je kazdemu jasne, ze asi netreba riesit umele dychanie a napojenie na pristroje alebo co 🙄