Rezanie veľkoformátovej dlažby

Ahojte. Kto si pamätá ako máte rezanu veľkoformátovú dlažbu okolo dverí/zárubní? Viete pridať aj foto? Ďakujem krásne.
Odpovedať
to by aj mna zaujimalo. Niekto dava obklad pod zarubnu, niekto dorezava presne ku zarubni.
Odpovedať
@epto skôr mám namysli či rezu rovno alebo do oblúka
Odpovedať
@zizzinka Nerozumiem, ako myslíš to "rovno alebo do oblúka"... Najprv sa dáva podlahová krytina a potom sa osádza zárubňa a dvere - buď na podlahovú krytinu, alebo sa môže nechať malá medzera (1 mm). Okolo zárubne sa dáva krytina vtedy, keď sa mení pôdvodná a novú nie je možné dostať pod zárubňu. Vtedy je najlepšie vyrezať krytinu, aby čo najviac kopírovala obrys zárubne a medzi zárubňou a krytinou nebola fuga. Ak aj vznikne medzera, tá sa vytmeliť akrylovým tmelom príslušnej farby, ako je podlaha. Ak som to zle pochopil, tak upresni otázku.
Odpovedať
@chrobak7 ak sa obrezava okolo dverí... Či to musí byť najprv s vykruzovakom a potom dorezane alebo môže byť ostry vyrez
Odpovedať
@zizzinka a čo chceš rezať vykružovákom okolo dverí? veď normálne rezačkou alebo flexou to vyrežeš na požadovaný obrys zárubne.
Odpovedať
@zizzinka na youtube nájdeš dostatok videí ako sa ma rezať,
Odpovedať
Profilova fotka
@zizzinka v beznych pripadoch oblozis stenu az po okraj, aj tak ti 4-6cm od ostenia prekryje zarubna, takze to nemusi byt ani oku lahodiace (myslim to ukoncenie). V pripade, ze ide o bezzarubnove dvere, tak sa namontuje zarubna a obklad sa dolozi. Chce to ale uz dohodu cloveka, co montuje dvere/puzdro + obkladaca.
Odpovedať
@1gugu pozerala som youtube
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?