Lepenie tehlového obkladu

Profilova fotka
Prosím vas, potrebujem radu, ako a čím najlepšie nalepiť tehlový obklad na stenu? Stenu mám natiahnutu v lepidle so sieťkou Tehlové dielce mám také, že už je to rovno aj s fugovačkou
Odpovedať
Profilova fotka
Flexkleber .... mamut cim kolvek co pevne lepi a je urcene pre lepenie nasiakavych povrchov
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od wolodymyr:

Flexkleber .... mamut cim kolvek co pevne lepi a …
@wolodymyr ale ak by som to náhodou niekedy chcel dávať dole(bohvie kedy) o niekoľkokrát XY rokov. Tak s mamutou mi zijde dole aj sieťka, či. 😀
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od matejb96:

@wolodymyr ale ak by som to náhodou niekedy chcel…
@matejb96 aj s klebrom moze zist dole aj sietka.
Odpovedať
Profilova fotka

@matejb96 aj s klebrom moze zist dole aj sietka.
@wolodymyr takže to je uplne jedno, a nejaký silnejší silikon?
Odpovedať
Profilova fotka
Takýto obklad mam na mysli..
Odpovedať

Takýto obklad mam na mysli..
@matejb96 nikdy to nestrhnes bez poskodenia. Navyse silikon nie je na to urceny. Asi nechces aby ti to zacalo opadavat samo. S tym proste musis ratat. Ak ro chces bez poskodenia, daj tehlickovu tapetu 😁 ale ani tam to nemas 100% zarucene no sance su vysoke.
Odpovedať
ale viete, ze sa pyta na to, cim to tam ma nalepit a nie na to, ako to s cim potom pojde dolu 😀 ja by som to dal normalne na lepidlo, nic specialne.
Odpovedať
Profilova fotka

@wolodymyr takže to je uplne jedno, a nejaký siln…
@matejb96 slikon nie ale lepidlo v tube ako byva silikon je na to vhodne a je to suchy proces prakticky bez spiny. PS a mas vyreiesene rezanie???
Odpovedať
Profilova fotka

@matejb96 slikon nie ale lepidlo v tube ako byva …
@wolodymyr nemám vôbec este rezanie vyriešené, ale asi klasicky flexou 🤷‍♂️😃 vonku na dvorem viem ze bude orach, ale čo už. Nebudem kvôli pár kusom kupovať nejakú pílu s vodou. Som flexový typ. Co sa da s nou, robim s ňou 🤷‍♂️😂
Odpovedať
Profilova fotka

@matejb96 slikon nie ale lepidlo v tube ako byva …
@wolodymyr prosím ťa to lepidlo je montážne alebo aké? Ma to špecifický názov?
Odpovedať
Profilova fotka

@wolodymyr prosím ťa to lepidlo je montážne aleb…
@matejb96 MAMUT tym neprehlupis
Odpovedať
Profilova fotka

@matejb96 MAMUT tym neprehlupis
@wolodymyr to ma vyjde dosť draho nie? Mam stenu 12m²
Odpovedať

@wolodymyr to ma vyjde dosť draho nie? Mam stenu…
@matejb96 Máš v princípe dve možnosti: 1. cementové lepidlo. Tehlový obklad a jeho napodobeniny sa primárne lepia ním. Je to lacné a praxou osvedčené, ale pracnejšie. 2. montážne lepidlo (Mamut, T-Rex a alternatívy, PU lepidlá napr. Sikaflex...). Práca je čistejšia, netreba nič miešať, ale cena je vyššia. Pri každej z týchto možností, ak sú správne realizované - tj. povrch bezprašný, napenetrovaný, je v prípade odstránenia obkladu vysoký predpoklad poškodenia podkladu.
Odpovedať

@wolodymyr to ma vyjde dosť draho nie? Mam stenu…
@matejb96 mamut lepis bodovo na tehlicku tak 2-3 bodky ti budu bohate stacit. Ja by som siel ale cestou klasickeho lepidla.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@matejb96 mamut lepis bodovo na tehlicku tak 2-3 …
@sousedekovci89 takze klasicke flexi lepidlo . Okeej dakujem za rady
Odpovedať
Profilova fotka
Prosim vas, ako by ste zacali ukladať ten obklad, od dverí, alebo klasicky od boku steny?
Odpovedať
Článok sa načítava...

Prosim vas, ako by ste zacali ukladať ten obklad,…
@matejb96 premeraj si ake dorezy ti vychadzaju aby to neboli prilis prcky. Ale v principe by som siel od dveri, rezanu hranu lahsie skryjes v rohu ked to tak vyakrylujes.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?