Viladomy Senec – Dlhá ulica - skúsenosti

Tento blog je mojou osobnou skúsenosťou od kúpy bytu až po problémy s ním, ktorá stále pokračuje a vyvíja sa od roku 2014. Je zaujímavé ako sa môže správať niekoľko rokov developer bez nejakých problémov a je mu to po tichu akceptované. Zároveň sumarizuje skúsenosti susedov, ktorí v minulosti prispievali tu na modrej streche do už zmazaného blogu z dôvodu tlaku developera s odkazom na poškodzovanie dobrého mena firmy. Časť susedov čo mala problémy využila obdobie nášho sporu na doriešenie svojich reklamácií alebo na kúpu parkovacieho miesta za výhodných podmienok.
Odpovedať
Nezmazané pôvodné články na sme.sk: https://blog.sme.sk/oros/spolocnost/k... https://blog.sme.sk/oros/sukromne/ked... a nový článok: https://blog.sme.sk/oros/sukromne/ked...
Odpovedať
Čo sa od posledného článku (stavu) udialo? -       Z dôvodu korony sme 2 roky nemali pojednávanie – vždy sa posunulo na nový termín -       Developer na mňa dal žalobu na ochranu dobrého mena s ktorou neuspel a dosiahol zmazanie celej histórie na modrej streche, pričom som ich teraz požiadal o obnovu článkov -       Dospeli sme k záveru, že máme zle zateplenú terasu (2cm polystyrén) a máme podozrenie že rovnako môže byť problém s odtokom z terás v rohoch steny  - nevieme to riešiť pre nezáujem susedov -       Stále nemáme opravenú strechu aj keď som zabezpečil ponuku od strechára a rovnako som upozornil na premlčaciu dobu – správca odpovedal, že sa to nedá riešiť  a aktuálne už to nevieme vymáhať. -       Bez súhlasu vlastníkov bytov došlo k montáži plynového potrubia na omietku na prízemí v spoločných priestoroch pri pripájaní predaného bytu – byt predávala asistentka developera, ktorá si tiež zákony vysvetľuje po svojom. Na žiadosť o vrátenie do pôvodného stavu tzn. zadrážkovanie rúry do steny negatívne reagovala aj nová vlastníčka bytu, pričom sa odkázala že mala v čase kúpy bytu havaríjny stav z dôvodu úniku plynu. To že pôvodný vlastník dal byt na viac ako rok odpojiť od plynu a nič predtým nenahlásil nikomu z nich nevadilo.
Odpovedať
Fotky
Odpovedať
V 2021 som na základe susedov a stavu dal podnet na MŽP z dôvodu vyhadzovania stavebného odpadu ku a do smetných košov, rovnako jeho zakopávanie pri stavbe. Aby to neznelo zaujato, tak aj niektorým susedom sa darí vyhadzovať odpad, ktorý patrí na skládku ku alebo do kontajnerov (nábytok, trávu do plastov apod).
Odpovedať
Fotky vyhadzovania odpadu.
Odpovedať
-       V lete 2022 som dal podnet na základe žiadosti susedov zo 4.etapy na Pozemkový a lesný odbor v Senci ohľadom buriny na pozemkoch (2-3m pri bytových domoch a rovnako na ostatných častiach pozemkov developera) – zvláštne že dlhodobo im to nevadilo a nevadí.
Odpovedať
Vyzvali sme developera na mimosúdne vyrovnanie formou plnenia prostredníctvom zápočtu s 2 parkovacími miestami pri našom bytovom dome – bez reakcie a záujmu -       Developer si dal vypracovať nejasný posudok (nie od znalca) na zateplenie bez obhliadky, kde sme preukázali, že doložený rez budovy s izoláciou nezodpovedá realite. Následne sa rozhodol, že si spraví testovacie odbery za účasti nášho správcu a bez mojej účasti ako zúčastnenej strany. Po otázke správcu, kedy budú odbery uskutočnené dostal jednoduchú odpoveď od asistentky developera, že už ich spravili. -       Stále poukazuje na fakt, že byt nevieme užívať – nevetráme, máme ho preplnený (4 izbový byt o rozlohe 112m2 so 4 osobami) Dôvod pokračovania tohto blogu je fakt, že medzičasom sa mi ozývajú iný ľudia s negatívnymi skúsenosťami s týmto developerom a nevedia sa dopátrať už histórie.
Odpovedať
Na jednej strane vas obdivujem a na druhej sa cudujem ze si nicite zivot takymito vecami i ked ste v prave. Byval som 40 rokov, skoro od narodenia na byte a doteraz nechapem preco som tak dlho, zbytocne a dobrovolne trpel 🙂 Byt ma obrovsku vyhodu pohodlia s minimalnym usilim, to je proste fakt. Na druhej strane vam ale berie sukromie ale vo vasom pripade hlavne moznost lahko riesit veci ohladom uprav-oprav byvania vzhladom na velke mnozstvo ludi v rozhodovacom procese. Bytove schodze bez finalneho rozhodnutia - len sa povadit, uplatky susedom ktore boli aj realne aj vymyslene, zle prevedene prace alebo zas okato predrazene, nastrbene susedske vztahy, poskrabane auto, zniceny vchod, smrad z niektorych pivnic atd. Sam som tiez nebol vzdy idealny sused 🙂 Toto vsetko sa strati pokial pojdete byvat na dom ale samozrejme preverte si predtym aspon susedov priamo s vami susediacich. Cim drahsia lokalita tym je vacsia sanca ze budete mat ako tak normalnych susedov 🙂 Bezny slovensky byt je naozaj vhodny len pre ludi kompromisov, typ ako vy budete ovela spokojnejsi na dome.
Odpovedať
@bksl suhlasim s Vami, dom ponuka kludnejsi zivot najma cim je clovek starsi
Odpovedať
@bksl Ďakujem za komentár, ale nikde som neuviedol že posledné tri roky hľadáme dom alebo pozemok, pričom sa nám to skomplikovalo a pozastavilo z dôvodu enormného rastu cien. Aktuálne čakáme na zmenu situácie a tak budeme riešiť predaj tohto bytu. Riešiť veci odchodom a kapituláciou zo sporu je také slovenské - ale potom sa nemôžeme čudovať, že sa ľudia nechcú a nevedia brániť.
Odpovedať
@stavkluc na druhej strane, keď človek vychytá "dobrých" susedov v okolí (a vôbec to nemusia byť susedia "cez plot" ), tak si vie užiť veľa divotvorných situácií 😄
Odpovedať
@lrdk To je pravda. Aktuálne máme takúto susedu (tá s tou plynovou rúrou), ktorá nám znepríjemňuje život tým, že keď sa deti hrajú (behajú po detskej izbe) tak ju to ruší a chodí nám pravidelne zvoniť a sťažovať sa (poobede 17:00 apod). Samozrejme to, že keď sa tu sťahovala (tuším pred rokom), tak jej nevadilo že bez patričného oznamu aspoň na vchodové dvere jej 2 týždne rozbíjali a prerábali byt po bývalej majiteľke (asistentke developera) a my sme to neriešili. Neskôr si dala namontovať prístrešok (samozrejme bez súhlasov vlastníkov bytov - viem, som ich zástupca) a teraz nám vždy dážď bubnuje pri okne v spálni.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Je uz naozaj najvyssi cas ist byvat na ten dom 🙂 90% vasich terajsich problémov sa realne strati.
Odpovedať
@viliam_oros Dobrý deň. Ja osobne mám taktiež veľmi zlú skúsenosť s kúpou bytu od developera p. O.N. Viladomy D.H. Senec ul. Dlhá.
Odpovedať
@jgbk5 Fakt že majiteľ a konateľ Ofer Nimni má adresu vo Viedni zrejme situáciu ešte viac komplikuje....
Odpovedať
@alexnetatmo Pán Offer Nimni nie je majiteľ DH - viď www.orsr.sk Ak s ním jednáte a nepredloží Vám platnú notárom/matrikou overenú plnú moc od majiteľa Davida Davidsona, tak s ním nič neriešte - nemá právo zastupovať firmu ak Vám to nedoloží. Adresu trvalého bydliska majú obaja vo Viedni a samozrejme čo som mal ja skúsenosť, tak v sídle firmy (schránka) na Zámockej v Bratislave si nepreberajú firemnú poštu.
Odpovedať
@jgbk5 Skúste nám ju popísať. Samozrejme pravdivo. Ďakujem
Odpovedať
@lrdk no, tak o tom viem svoje. Sused zaviezol járok na odtok vody a teraz nás voda z lúk vytápa troch. Takto to bolo všetko zvedené do járku a na spodné lúky ku potoku. Je to voda z lúk jeho starkého a ide to na jeho pozemok. Ale tým, že zahádzal járok, ide voda kade tade. 😞
Odpovedať
Dnes 22.3.2023 Okresný súd Bratislava I rozhodol a vydal rozsudok v ktorom uznal naše nároky ako opodstatnené v plnom rozsahu. Samozrejme právna zástupkyňa DH sa nevzdala a chcú sa odvolať na Krajský súd. Bojujeme ďalej 🙂
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch

Odpoveď na príspevok od viliam_oros:

Dnes 22.3.2023 Okresný súd Bratislava I rozhodol …
@viliam_oros dobrý deň. Nastal vo vašom prípade nejaký posun od toho okresného súdu?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od benton:

@viliam_oros dobrý deň. Nastal vo vašom prípade n…
@benton Áno nastal, developer sa odvolal s uvedením že môj súdny znalec klame, jeho neznalec je v poriadku, všetko staval ako mal podľa projektu atď. V princípe klamal ako vždy, tak čakáme či mu uznajú odvolanie.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od viliam_oros:

@benton Áno nastal, developer sa odvolal s uveden…
@viliam_oros tak to prajem nech to pre vás dobre dopadne a pevné nervy.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od benton:

@viliam_oros tak to prajem nech to pre vás dobre …
@benton Ďakujem, verím že mu neprejde odvolanie postavené na varenej vode 🙂
Odpovedať
Vážení veritelia Davidson Holding s.r.o.! Firma zmenila právnu formu z sro na komanditnú spoločnosť v decembri 2023 a rovnako aj názov na DANI HOLDING s.r.o. V prípade ak máte pohľadávky voči tejto spoločnosti, tak je nutné ju kontaktovať a nahlásiť sa ako veriteľ. Podľa všetkého sa chcú zbavovať záväzkov.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?