Rekuperacia v dome problemy

Dobry den vedel by nam niekto poradit ohladne vlhkosti v dome? Mame rekuperaciu komfovent domekt r200. Vlhkost 40 a chceli by sme poradit ako nastavit aby sme mali vyssiu vlhkost ( z navodu sa nevieme vysomarit - v anglictine) ak by nam to niekto laicky napisal a pomohol boli by sme vdacni.
Odpovedať
a vymennik sa toci ? :) na preklad manualu by som pouzil google alebo nasiel sk cz ...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od tulip17:

Dobry den vedel by nam niekto poradit ohladne vlh…
@tulip17 treba uviesť aký typ je to rekuperácie. Ale ak tam nie je súčiastka na úpravu vlhkosti ( čo tipujem že na 99% nie je ak je to klasická rekuperácia a nie vzduchotechnické zariadenie vyskladané z rôznych komponentov na úpravu vzduchu), tak sa dá asi len minimálne ovplyvniť vlhkosť nastavením výkonu ventilátorov. Dosť ľudí máva cez zimu zvlhčovače práve kvôli tomu aj keď majú rotačný výmenník. Za mňa je to stále lepšie ako riešiť vysokú vlhkosť, rosenie a iné.
Odpovedať
Je to typ Centrálna rekuperačná jednotka Komfovent Domekt R 200 V
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od tulip17:

Je to typ Centrálna rekuperačná jednotka Komfove…
@tulip17 dá sa nájsť návod v slovenskom jazyku. Táto jednotka nemá funkciu zvlhčovania, ale má možnosť znižovať vlhkosť úpravou nastavení alebo prídavným zariadením. Jednotka vie pracovať s vlhkosťou, ktorá je v interiéri na zvýšenie hodnôt prichádzajúceho vzduchu. Ale nevie účelovo zdvihnúť na vyššiu hodnotu.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od tulip17:

Dobry den vedel by nam niekto poradit ohladne vlh…
@tulip17 Takáto rekuperácia vie vrátiť časť vlhkého vzduchu (nie všetko) z toho, čo vypúšťate von. Takže pomôže akurát produkovať v domácnosti viac vlhkosti. Pranie, sušenie na sušiaku, veľa kvetov, varenie... Takmer určite sa tam nebude dať nastaviť, akú vlhkosť chcete, maximálne rýchlosť rotácie výmenníku, tzn. koľko vody nakondenzuje a koľko sa spätne odparí. Pomôže tiež v mrazivých dňoch znížiť intenzitu vetrania.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?