Montovaný dom

Profilova fotka
Prosím vás poraďte mi firmu, ktorá stavia drevodom, máte osobné skúsenosti alebo vám ju odporučili vaši známy, keby bola z Liptova alebo stredné Slovensko by bolo super 😊 samozrejme kvalita a rozumná cena, ďakujem 🙂
Odpovedať
MIPAV, MIRANO, TATRA HAUS. My sme chceli ísť do drevodomu a boli sme rozhodnutý pred Mirano, pomer cena a kvalita. MiPAv ma porovnateľné ceny ale nedáva 2x OSB dosku, čo má dopad na stabilitu a pevnosť. TATRA Haus robí veľmi kvalitne avšak cena je už vyššia oproti spomínaným o 10-15 tisíc vyššia. Nakoniec sme sa rozhodli ísť do murovaného. Našli sme kvalitnú firmu a za férovu sumu postaví dom murovaný ako keby sme chceli montovaný. Montovaný sme chceli len preto, lebo cena.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od lucka2108:

Prosím vás poraďte mi firmu, ktorá stavia drevodo…
@lucka2108 Inak takýchto tém je tu mrte na MS... Odporúčam pozerať po firmách, ktoré sú vo zväze drevostaviteľov : http://www.zsdsr.sk/sekcia-drevostavieb/
Odpovedať
Goldhouse. Pozri si moje fotky v galérii. Ak máš otázky napíš.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od lucka2108:

Prosím vás poraďte mi firmu, ktorá stavia drevodo…
@lucka2108 Ahoj, Ja mám Stilo 3i od bauholding - dom snov. V Bratislave v Borry máš skoro všetky ich varianty domov vystavené. Tam si jednoducho vyberieš dom aj keď žiadny nechceš. Určite odporúčam návštevu v Boroch v Bratislave.
Odpovedať
Mate moj respekt. Uz len najst kvalitne drevo za normalnu cenu bude v tejto pokazenej ekonomike ked drevo vlada vo velkom dovolila riflovat mimo SK samostatna sportova disciplina. Znamy co staval zrub v zahranici kvalitne drevo hladal/ pripravoval 2 roky dopredu a aby ho na 3. rok mohol nakupovat. Najodolnejsie je ktore sa stina v zime. Ak si da niekto namahu ze je zotnute par dni v zime po splne tak je ja ovela odolnejsie proti skodcom. Realne to funguje. Ja by som drevostsvbu konzultovala s niekym kto uz toho vela postavil ako p. Slobodnik alebo Boronco z Oravy alebo vo Zvaze drevostavitelov niekoho kto ma vysledky. Znamy v Stiavnici hladal kto ma cas, vtedy ta tesarcina bola na zaplakanie Nehovoriac ze lavotocive drevo ked niekto nepozna a zabuduje, tak sa budete divit akou silou sa dokaze rokmi skrutit, poskodit konstrukciu domu. Tym vas nechcem odhovorit od drevostavby lebo ak sa to podari, tak je to nadhera. Mate uz projekt na takyto dom?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch

Odpoveď na príspevok od fero1821:

MIPAV, MIRANO, TATRA HAUS. My sme chceli ísť do …
@fero1821 môžem poprosiť firmu, čo vám stavia dom?
Odpovedať
Profilova fotka
Pozri môj fotoblog. Je to tam popísané. O tej fitrme je tu málo na MS čo je veľká škoda.
Odpovedať
My sme chceli montovaný od Treemont Orava, mali sme skvelé recenzie, no nakoniec sme to zmenili na murovaný a ten stavali svojpomocne. Skúste treemont.sk
Odpovedať
Profilova fotka
Montovaný drevodom je podľa mňa super voľba, lebo máš dom postavený rýchlo a môžeš sa sťahovať. Skús pozrieť Kontrakting, to je firma, ktorá sa montovaným drevostavbám venuje už dlho, tiež mám s nimi skúsenosť, robia dokonca aj väzníkové krovy.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od jelaspis:

Montovaný drevodom je podľa mňa super voľba, lebo…
@jelaspis vyzeráte že máte celkom prehľad, tak by som mala zopár otázok. Rodičia tým že bývajú celý život v byte, by si chceli dopriať dôchodok niekde v domčeku. Zvažujú ísť práve do drevostavby, premýšľajú o tom už dlhšie, aj nejaké firmy popozerali, no nie sú si s výberom istý. Predsa len človek nejde kupovať resp. dávať staviať za pár drobných a že by to mohol vymeniť či vrátiť. Zaujímalo by ma či sa to vyplatí viac ako murovaný dom, či s tým nebude časom nebude robota navyše alebo či popri stavaní keď bude napr. pršať to drevo nenavlhne a nestratí na hodnote a tiež aké drevo je používané. Ďalšou vecou je čo sa týka vybavovačiek a behačiek, nakoľko to s rodičmi budeme obehávať my deti- v tejto dobe mi to príde že človek aby si bral voľno a dovolenky v práci kvôli týmto veciam.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od zitik_98:

@jelaspis vyzeráte že máte celkom prehľad, tak by…
@zitik_98 No ja konkrétne mám skúsenosť s krovom, nie s celou drevostavbou, ale nám čo robili krov, tak robia aj takéto domčeky. Môžem ti však povedať, že drevo čo nám dávali je smrekové, sami si ho dokonca aj hrúbkujú, a viem že pri prevoze nám moc počasie neprialo čiže drevo trošku zmoklo avšak to nijako neubralo na jeho hodnote či kvalite.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od jelaspis:

@zitik_98 No ja konkrétne mám skúsenosť s krovom,…
@jelaspis aha a nevedeli by ste mi teda aspoň povedať či sa to drevo aj nejako imregnuje alebo niečo? Lebo viem že pri dreve sa to tak robí a potom to strašne smrdí, tak či ste keď tak museli čakať kým ten zápach vymizne.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od zitik_98:

@jelaspis aha a nevedeli by ste mi teda aspoň pov…
@zitik_98 Nám firma zabezpečila impregnáciu krovu v takom impregnačnom nevyplaviteľnom roztoku, no nemám pocit že by to nejako smrdelo. Ono predsa len veď kým ti ten dom postavia tak za ten čas by ti ten pach vyprchal aj desaťkrát 😃 No výhodou dreva je tá vysoká miera recyklovateľnosti, keďže tam nenájdeš formaldehyd, rozpúšťadlá či zmäkčovadlá.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od jelaspis:

@zitik_98 Nám firma zabezpečila impregnáciu krovu…
@jelaspis Takže myslíte že tá stavba trvá tak dlho? Nie je to potom čo sa času týka porovnateľné s "klasickým" domom? A vy ste si dávali prečo robiť len krov a nie rovno celý dom? Chceme pre rodičov to najlepšie nech si ten dôchodok užijú už konečne ako sa patrí a aj deti keď budú chodiť na prázdniny tak aby sa tam cítili dobre.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od zitik_98:

@jelaspis Takže myslíte že tá stavba trvá tak dlh…
@zitik_98 Niee to som tak nemyslela zase 😃 Práveže taký drevodom máš postavený do pol roka aj to už vlastne bývaš. Takže oproti tomu "klasickému" domu to je výrazne rýchlejšie. Ako úprimne keby nemáme už dom hotový že máme stavať na novo tak idem rovno do takejto novostavby.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od jelaspis:

@zitik_98 Niee to som tak nemyslela zase 😃 Právež…
@jelaspis No dobre a tak tam zase nie je riziko to že je to rýchlo zbúchané tak že to bude nekvalitne urobené? Predsa len neznamená že keď je niečo rýchlejšie že je to aj lepšie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?