Izolácia medzi OSB dosky drevodomu

Dobrý večer, chceme si dat postaviť drevodom. Našli sme rôzne stavebné firmy medzi ktorými sa rozhodujeme. Každá firma ponúka iné tepelne izolacie medzi OSB doskami (obvodových stien). Vedeli by ste mi poradiť aká je najlepšia izolácia medzi OSB dosky? Neviem ci veriť vate/vlne, či časom nesadne aj tvrdena vata. Vopred ďakujem za každú radu a skúsenosť. 😊
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od margareta1111:

Dobrý večer, chceme si dat postaviť drevodom. Naš…
@margareta1111 spravne zrealizovana nesadne ani rolovana a tvrdena uz vobec.
Odpovedať

@margareta1111 Poradit sa s odbornikom z tej firmy, aby ste brali do uvahy lokalne podmienky, aky mate dom a co vlastne preferujete (ci vam ide o ekologiu, cenu alebo vykon materialov). Ak chcete, aby to vydrzalo a malo to aj dobry efekt, kvalitna vata s parozabranou a pripadne este nieco ako celuloza alebo tvrdy polystyren moze byt celkom fajn volba.
Odpovedať

@margareta1111 Každá firma používa svoje zloženie stien. Neviem či nájdeš dajaké relevantné porovnanie. My máme dom zo SIP panelov (tie si nespomínal - podľa mňa keďže je medzi OSB doskami vlepený samozhášavý polystyrén sú pevnejšie ako keď je tam iba vata, ale sú aj iní faktory - hluk atď) a zvonka máme vatu (požadovali požiarnici namiesto polystyrenu tak sme si museli doplatiť ..
Odpovedať

@margareta1111 zdravim vas, ak s tym nemate problem tak prezradite ktore firmy na drevodom su vo vasom uzsom vybere? Sme tiez v rozhodovacom procese. Vdaka
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od mionag:

@margareta1111 zdravim vas, ak s tym nemate probl…
@mionag NAJDOLEZITEJSIE je, aby obvodove steny boli difuzne otvorene.., lebo na SK, vacsina firiem stava difuzne uzavrete drevo - stavby, co je casovo-plesnova bomba.... to je prve co sa vo firme treba pytat...., a hlavne mat SVOJ stavebny dozor......
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zdenkonr:

@margareta1111 Každá firma používa svoje zloženie…
@zdenkonr zo SIP panelov mate prosím vás od akej firmy? Lebo presne nad týmito sa aj rozhodujeme..
Odpovedať

@margareta1111 zdravim vas, ak s tym nemate probl…
@mionag rozhodovali sme sa nad firmou kvalitnydrevodom a arthome-dizajn. Ak by ste vedeli aj vy nejakú poradiť ešte s dobrými recenziami? Lebo išli sme po známosti zatiaľ len.
Odpovedať
@margareta1111 no zatial nevieme. Ale aktualne sa zaujimame o zelenu stavbu. Su to kosicania. Robia len na vychodnom slovensku. Celkom sa nam paci ich praca. Maju recenzie na google alebo aj na ich stranke. Presne foto a popis v akej dedine je postaveny. Tak snad uveritelne...hovorili sme aj s riaditelom ako co robia a pozdava sa nam to. Napr dvojity protiradonovy nater, akusticka izolacia v kazdej stene aj interierovej atd...uvidime. maju nam nacenit nakres rak snad sa vojdeme do limitu
Odpovedať

@margareta1111 no zatial nevieme. Ale aktualne sa…
@mionag no škoda teda, že len na východnom Slovensku. Pozerala som ich stránku, že oni tuším tiež stávajú z vlny kamennej alebo minerálnej ci?
Odpovedať

@mionag no škoda teda, že len na východnom Sloven…
@margareta1111 mate na mysli izolaciu? Davaju vlnu alebo drevovlaknite dosky tusim. Urcite nedavaju polystyren, robia len difuzne otvorenu konstrukciu
Odpovedať

@zdenkonr zo SIP panelov mate prosím vás od akej …
@margareta1111 My sme si dali stavať komplet dom od Goldhouse, oni zohnali panely, bol k nim certifikát z UA. Pro montáži ich polochu kontorlivali vodováhami. Z vonkajšej strany máme ako izoláciu vlnu.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zdenkonr:

@margareta1111 My sme si dali stavať komplet dom …
@zdenkonr Ste spokojný s domom od nich? Koľko bývate?
Odpovedať

@zdenkonr Ste spokojný s domom od nich? Koľko býv…
@margareta1111 Ja som spokojný, bývame tam od leta 2019. Stavali nám na kľúč tj zameranie, základy a samotný dom a terasa. Prípojky sme si robili sami, to ani neponúkali, takže bol kábel a vodovodná hadica boli vyvedené z domu a stočené, to sme si tobili sami. Takisto aj kanalizáciu mimo domu.
Odpovedať
ani by som sa nezaujimal aka firma, pripadne aky typ materialu, ale kto je vyrobca materialov. Posledne dva roky sem z nejakej falosnej solidarity prislo neskutocne mnozstvo bordelu, bez riadneho colneho konania, bez certifikatov, bez kontroly, bez toho, aby to preslo skusobnymi laboratoriami a pod....a nejedna sa o psenicu, ale stavebne materialy. Ziadal by som hlavne zname znacky, ktore su v EU riadne etablovane, maju certifikaty, maju skusky a atesty a su kvalitne
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?