Z drevodomu mravenisko - ako sa zbaviť mravcov?

čaute máme nový postavený Stilo Absolut od známej firmy BH. Po nasťahovaní sme si všimli, že sa v dome pohybujú mravce. Mysleli sme si, že tým že sa tam robilo a neviem čo všetko nosilo tak prišli aj mravce a časom ich vyzabíjam. No bývame už nejaký čas a mravcov je stále viac a viac a už ich nájdem aj na mieste kde by byť nemali (postieľka s malým dieťaťom). Vyliezajú z podpodlahy, zo zárubní no proste zo všadiaľ. Poraďte mi prosím ako sa ich zbavíme. nechcem mať z domu mravčiu farmu o to horšie, že je to drevodom. je možné, že by sa mravce kolonizovali do panelov ktoré boli tožvie kde v sklade a teraz ich mám v každej stene, alebo sa nateperili z vonka. to sa asi nedá nijako dokázať takže ako reklamácia to neprejde.
Odpovedať
1
2
@11lubos11111 mam rovnaky problem :-D ale mame murovany dom a mam pocit,ze je postaveny na mravenisku. Rekonstruovali sme ho na komplet,ostali len hole mury. Podlahy zaliate betonom a tie prasiny sa prevrtali behom par dni do domu. V zime bol pokoj a teraz zacina invazia mravcov. V lete som prisla domov a na celej stene pri okne boli okridlene velke mravce,to som v zivote nevidela. Chystam sa volat deratizerov predtym ako budeme zateplovat,lebo sami si s nimi uz nepomozeme. Budu mat nakladene vajicka kade-tade v skarach. Pomohlo,ked som im savom striekala cesticky v zahrade smerom k domu. Ale to je docasne riesenie. Pokial je malo mravcov este sa s nimi da bojovat. U nas je to uz neunosne.
Odpovedať
Zbavit sa mravcov v dome natrvalo bez chemie je problem. S tym ti pomoze skor firma ktora sa tym zaobera.
Odpovedať
@11lubos11111 Ty už máš z domu mravčiu farmu. Keď sa už zahniezdili v stená, tak už len chémia pomôže.
Odpovedať
@ruren no myslím že su niekde v stenách lebo vyliezaju z poza zárubní
Odpovedať
@11lubos11111 asi budeš musieť zavolať firmu, ktorá ti to tam vydezinfikuje (či ako sa tomu hovorí odborne) a potom by ste sa mravcom mohli natrvalo zbaviť. Ale bez toho to nepôjde.
Odpovedať
@hoblinka13 @11lubos11111 Uplne presne takyto problem nemam, ale ked som riesil invaziu mravcov u nas, pomohol nam taky ruzovy "cukor". Tym sme posypali kde ich bolo najviac, nanosili si to k sebe a pokapali, zvysok sezony bol klud. Uvidim, co bude na jar. Tusim to bolo toto https://www.floraservis.sk/bros-granu...
Odpovedať
@11lubos11111 ano, budu vsade v skarach kam sa dostali, nanosili tam vajicka a pockaj, co bude ked sa okotia. :-(
Odpovedať
Zaobstarajte si prípravok proti mravcom od Bayer-u https://www.aquagarden.sk/obchod/baye... Granulát zanesú do hniezda a ked sa dostane k nim kráľovná, tak je po mravcoch.
Odpovedať
@adele22 Odborne deratizácia.
Odpovedať
Profilova fotka
@ruren to bude asi jedina moznost. Tie potvory sa prederu aj cez skaru omnoho mensiu nez su oni. To s tym mravesniskom pod domom, nieco na tom asi bude, no bez odbornika sa ich asi sami len tak nezbavite.
Odpovedať
@11lubos11111 ja som tento problém mala v záhrade, desiatky mravenísk a už nám šli do domu. Kúpila som mravčí bufet https://www.lacnepostreky.sk/pripravk... a odvtedy je pokoj. Každý rok na jar kúru opakujem, ale naozaj to nám pomohlo.
Odpovedať
@kinnetic U nás ten granulát nefungoval, mravce ho obchádzali, vobec ich nezaujímal
Odpovedať
Článok sa načítava...
@ruren áno presne to som mala na mysli ale ma to nevedelo napadnúť. Ďakujem ti ;-) ;-)
Odpovedať
@adele22 Neni zač.
Odpovedať
@11lubos11111 najlepšia bude odborná deratizácia. keď ich už máte všade, tak to sranda nie je a zbytočne budete investovať peniaze do nejakých produktov, ktoré ani neviete či zaberú. deratizácia by mala 100% pomôcť.
Odpovedať
Profilova fotka
Ked uz tak dezinsekcia... deratizacia je likvidacia hlodavcov ( z anglickeho Rat - potkan)
Odpovedať
@ruren dezinsekcia :) je hmyz, deratizacia su hlodavce
Odpovedať
Profilova fotka
My sme mali mravcov minulé leto v zahradnom dome. Vyliezali spod zámkovej dlažby. Kúpila som tie mravčie domčeky s granulkami v záhradkárskych potrebách. Jeden sme dali do domčeka a jeden do domu, lebo sem tam aj vnutri sa objavil. V dome sme to neodpozorovali, lebo ich fakt bolo málo...možno sme si to priniesli len zvonka. Ale v záhradnom domčeku zmizli do dvoch dní. Čo ma aj šokovalo, že takto rýchlo to dokázalo zabrať ...som myslela, že nejaký čas to trvá, kým sa to dostane ku královnej a vymrú. Ale fakt to bola rýchlovka. Ani to všetko nevynosili. Potom sme už celé leto nemali problém s nimi. Podobné sme riešili pred rokmi aj v našej bytovke, kde sme bývali. Vtedy ešte priamo u deratizačnej firmy sme nakúpili také domčeky (Faratox sa to tuším volalo) a tí faraoni tiež zmizli do pár dní.
Odpovedať
Profilova fotka
@madein1974 od slova insect - hmyz :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@topvideo presne tak 👍
Odpovedať
@adele22 @ruren dezinsekcia sa to volá odborne Webové definície Dezinsekcia je súbor opatrení, metód a prostriedkov určených na ničenie hmyzu a iných článkonožcov. Aplikuje sa predovšetkým s cieľom likvidovať epidemiologicky alebo hospodársky škodlivé článkonožce, ktorí môžu byť prenášačmi chorôb alebo pôsobia škody na poľnohospodárskej výrobe či výrobkoch.
Odpovedať
Profilova fotka
@fural skvelý výklad :)
Odpovedať
@ruren Ked uz odborne,tak dezinsekcia-insect-hmyz,rat-potkan.
Odpovedať
ale nechajme už toho @ruren - a, každy sa môže pomyliť, aj aj som si kopol, sa ospravedlňujem, som reagoval skôr ako som sa dočítal dole a už predom mňou to niekto dal na správnu mieru. Všetci sme múdri :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Nie je to jedno, podľa mňa tomu každý jeden pochopil, čo tým bolo myslené a to je asi najdôležitejšie :)
Odpovedať
Mali sme pve dve jari mravce. Tiež chodili cez zárubnu a kadejaké škári. Na prizemi, na poschodie nevyšli. Väčšinou smerovali do kuchyne pochopiteľne. V lete som sledovala že aj vonku okolo chodníkov ich je kopa, čiže v podstate nečudujem sa. Dom postavený na mravenisku. Po dvoch rokoch behania s biolitom a davania srandovnych pasci som kúpila prášok proti mravcom, ponasypavala to okolo domu všade kde ich bola kopa ( ale keďže mala som šteňa tak vždy niekde kde sa k tomu nedostane). Diery v dome som zastriekala biolitom, škáry, zárubne. Plus také granulky ružové som nechala v špajzi a na frekventovanom mieste kade chodili. A bol pokoj. A máme drevodom :))) nemyslím si že mravenisko musí byť pod domom😁
Odpovedať
@mishkabb včera som ich sledoval boli v obývačke a výchadzali zo zárubni tam bola taka mala dierka tak som tam nasypal sol už z tade nevyšli. večer som išiel pozreť do prednej izby rozsvietim svetlo a čiara mravcov zo zárubní cez celú izbu po šnore zo žehličky až na žehliacu dosku :D a tam mame plantu. neviem čo si z tade nosili alebo chvílku bolo zaujímavé ich pozorovať potom som ich vystriekal lakom na vlasy :D:D biloit nemáme. nalial som do nízkej nádoby ocot a mravce sa utekali schovať a pomaly ako vyliezali som ich pojednom zabijal :D na chvílku bol klud ráno som tam nasiel prad mravcov. tie si podam dneska :D
Odpovedať
@dusan72 A počul si o takej službe? Ja nie. Ako viem tak takú činnosť vykonáva deratizátor a voláš deratizáčnú službu. A je jedno či robia postrek proti mravcom, alebo kladú jedy na hlodavce.
Odpovedať
@ruren
Odpovedať
@madein1974 Správne. Len detail, nie z anglického rat, ale z latinského rattus. @ruren Firmy robia obvykle všetko, deratizáciu, dezinsekciu aj dezinfekciu. Napr. http://www.cleaners-servis.sk/ http://www.pcm.cz/nase-sluzby-sk/dezi... atď
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?