Elektricke kurenie Caleo

Ahojte ma niekto v montovanom drevodome kurenie Caleo? Planujeme to dat do domu, uzitkova plocha 104m2.. ake mate náklady ? Ďakujem
Odpovedať
1
2
5
Profilova fotka
@ella24d neviem ako to chces skolaudovat, dnes ti priamotop nepovolia. https://www.modrastrecha.sk/search/?t...
Odpovedať
Na taku velkost domu je to idealny typ kurenia. Zavisi teda aj od viacero inych faktorov - lokalita, umiestnenie voci svetovym stranam, kvalita izolacie, ... Ale da sa s nakladmi v pohode dostat aj pod 100 eur/mesacne. Urcite sa nedaj nabalachat na tepelne cerpadlo a drahe somariny. Mas maly dom, pokial je kvalitne spraveny, tak kurenie ta nezruinuje.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mgx:

@ella24d neviem ako to chces skolaudovat, dnes ti…
@mgx ako preco mas pocit ze to neskolaudujem ? Asi by mi to firma nedavala ked vedia ze to potom neskolaudujem
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jurkoboss:

Na taku velkost domu je to idealny typ kurenia. …
@jurkoboss dakujem, TČ sme tiez povedali že nie, a to caleo sa nam zda rozumna voľba no. Obyvačka orientovana na Vychod kuchňa na západ, jedna detska na vychod a spalna s druhou detskou na západ
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od ella24d:

@mgx ako preco mas pocit ze to neskolaudujem ? As…
@ella24d OZE nejaké budete mať?
Odpovedať
Profilova fotka
@ella24d dodavatelovi folii je UPLNE jedno co ti doda, je to tvoj problem, nie jeho. neviem ake stavebne povolenie mas, pravdepodobne a0. tam je hard limit primarnej spotreby energie pre kurenie 54 kWh/m². Nieco mozes obabrat OZE (FVE), ale zasa, 5000euro+. k cene folii si este treba pripocitat cenu bojlera na ohrev TUV a spocitat naklady na dalsie "dokurovanie" nejakym krbom (kotol+krb), lebo na a0 to s foliou IMHO neuhras. Ak mas este stare stav.povolenie na A1, treba si zratat rocne naklady pri folii s COP 1.0 a TC s SCOP 3.5 Treba si dobre zratat cenu: podlahovka + TC alebo folie+krb/komin alebo FVE a preratat nielen investicne naklady ale aj prevadzkove na cca 10 rokov. a elektrina lacnejsia nebude.
Odpovedať
Planujeme krb bude komin ako predpriprava..aha a čo v dnesnej dobe bude lacnejsie ? Podlamna nič. Raz vyskoči plyn a raz elektrika a sme na tom istom
Odpovedať

Planujeme krb bude komin ako predpriprava..aha a …
@ella24d TČ vzduch -voda monoblok kúpiš od 2500eur. Zásobník plus bižutéria a práca cca 3000. Vodná podlahovka cca toľko isto ako tie elektrické fólie. Či?
Odpovedať

Ahojte ma niekto v montovanom drevodome kurenie C…
@ella24d ludia ti dobre radia. Firma ti odovzda domcek skolaudovany, alebo ty si ho budes sama kolaudovat? Aby si nenarazila ako ti tu @mgx pise a z usetreneho bude mozno i priplatene. Najhorsie do podlahy bez rozdielu su droty/folia.
Odpovedať

Na taku velkost domu je to idealny typ kurenia. …
@jurkoboss na to potrebujes v prvom rade extra dobru izolaciu. Vyzera to na firemne rieseny projekt, je tam krb, tam sa na zazracne hrubky izolacie hrat nebude. Kde si dosiel k svojim zaverom?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od toky1:

@ella24d TČ vzduch -voda monoblok kúpiš od 2500eu…
@toky1 tepelne cerpadlo za 2500€ s akym vykonom? Odkial? Z Aliexpresu? Vsetko co sme pozerali je 5tis vysšie.
Odpovedať

@ella24d dodavatelovi folii je UPLNE jedno co ti …
@mgx tak asi ked stavebny urad udeli súhlas na zaklade aj projektu kde bude ze akym kurenim bude dom zabezpečeny a to schvália tak potom prečo by neschvalili kolaudaciu? Na zaklade coho mi ju neschvalia ? Ked oni pridu skontrolovat ci to je podla projektu všetko dodržané ? Kde by mal nastat ten problem ? Ďalej, folie vydržia 2x dlhšie ako TČ, navratnosť penazi je potom kde ? Ze za 10 rokov budem musiet menit TČ tiež.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@jurkoboss na to potrebujes v prvom rade extra do…
@sousedekovci89 co sa ti nezda na mojich zaveroch? :)
Odpovedať

@toky1 tepelne cerpadlo za 2500€ s akym vykonom? …
@ella24d https://allegro.sk/produkt/tepelne-ce...
Odpovedať

@mgx tak asi ked stavebny urad udeli súhlas na za…
@ella24d kup folie, skolauduj a veselo uzivaj. za rok tu nezabudni napisat, ze mas chybny elektromer a musela si doplacat za elektriku. a potom si pravdepodobne kupis 2 tepelne cerpada vzduch-vzduch /klimatizacie/ a to sa vyplati. nejdem ta presviedcat, ze si mas natiahnut aspon vodnu podlahovku, ty si uz rozhodnuta...
Odpovedať
Profilova fotka
@ella24d nie som vas stavbyveduci a nebudem ti tu robit oponenturu ani sirit evanielium. Rob co chces. Su to tvoje peniaze a tvoje rozhodnutie, ako ich pouzijes je cisto tvoja muka. Aktualne stoji 8 alebo 12kw TC do 2000e. Ak priratam 1000e za 300e boljer a bizuteriu, si na 5000e maximalne. Ziadne krby/kominy a sprostosti ti netreba, keep it simple. Druha moznost ala keep it complex je folie, bojler, vatrovisko s kominom a potom vyplakavanie, ze preco elektromer ukazuje co ukazuje. Staci si precitat forum. A to dneska stoji elektrina v DE 0.25e/kw. Myslis ze bude stat u nas 15centov donekonecna? Prebud sa.... este by ma zaujimalo, co mas napisane v projekte ohladom kurenia....lebo z tepelnej straty sa da velmi lahko vyratat kolko bude kwh za rok a preratat na jednotlive moznosti. ABy si to pochopila preratam ti to aj na zalohovu platbu. Je rozdiel platit mesacne 100-200e a rozdiel platit 30e. Zivotnost TC= mas doma 15 rocnu chladnicku? Predpokladam ze nie. TC aktualne stoji do 2000e, takze cena je plusminus rovnaka. Len rozdiel je, ze ak skape folia, sekas a vymienas podlahu na celom dome. Na folii si teplu vodu neurobis, takze pridaj 500-1000e za bojler. Podlahovka ti 50rokov vydrzi, ani nemkrne. Ak mas TC do 5kw, podlahovka ta bude stat menej ako folie. ked potom budes kvilit nad prvou fakturou, poprosime tuto... https://www.modrastrecha.sk/forum/kur...
Odpovedať
Článok sa načítava...

@ella24d nie som vas stavbyveduci a nebudem ti tu…
@mgx mám doma chladničku z 2008 a šlape v pohode. Aj vyzerá. Ináč so všetkým súhlas.
Odpovedať

@sousedekovci89 co sa ti nezda na mojich zaveroch…
@jurkoboss ze nepozname tepelno izolacnu schranku domu. Ked tam narves folie bbez toho aby bola na vysokej urovni, uzivatel bude plakat. Nebudem viac, lepsie to tu rozpisal @mgx.
Odpovedať

@jurkoboss ze nepozname tepelno izolacnu schranku…
@sousedekovci89 v poriadku. Este raz si pozri moj prvy prispevok. Som to tam pisal. ˇˇZavisi teda aj od viacero inych faktorov - lokalita, umiestnenie voci svetovym stranam, kvalita izolacie,
Odpovedať
Ale prva veta- na taku velkost domu je to idealny typ kurenia- to je totalny blud.
Odpovedať

@mgx a ked sa daco pokazi na podlahovke tak nesekam celu podlahu??
Odpovedať

@mgx a ked sa daco pokazi na podlahovke tak nesek…
@ella24d pravdepodobnost pokazenia blizka nule naco to riesis?
Odpovedať

@ella24d pravdepodobnost pokazenia blizka nule na…
@sousedekovci89 ok dik za nazor. Budem to riešiť ked bude dom v stave na montovanie kurenia. Urobia nam ponuky na vsetky mozne kurenia
Odpovedať

@mgx a ked sa daco pokazi na podlahovke tak nesek…
@ella24d nie, unik sa da lokalizovat a sekas len lokalne aby si opravila unik, povedzme 20cm x 20cm. Foliu treba vymeinit celu "rolku"
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zacik:

@ella24d nie, unik sa da lokalizovat a sekas len …
@zacik ďakujem za vysvetlenie
Odpovedať

@mgx ja som si prisla pre nazor, otazka bola ake naklady maju ludia ak maju caleo. Dom staviam prvykrat, som v tomto laik, posledny mesiac sa len zaujimam o temu kurenie, pred mesiacom som nemala šajnu ze slovo Caleo existuje a čo to vlastne ne. Preto sa PYTAM ale kazdy len mudruje. Preto sa PYTAM ako debil lebo nerozumiem, pytam sa ak dam TČ budem mat naklady okolo 30-40-50 mesacne ak elektrikou budem cely dom riesit - varenie, kurenie, voda, myčka... preto som pisala ze TČ je od 5tis vyssie lebo tie maju aj klimu aj ohrev vody aj všetko. Preto sa pytam a potrebujem poradiť
Odpovedať
Profilova fotka
@ella24d naklady zavisia od tepelnej straty domu, ktoru ste tu neuviedla a ceny elektriny. Zvysok je par vypoctov mate tu 26 threadov na temu caleo (mozte si vyhladat dalsie na temu fenix) a spolocne je jedno: vyplakavanie nad elektromerom, ktory sa toci ako vrtula. najprv si ich laskavo precitajte a potom sa mozme pobavit nad temou mudrovania. V zasade nam moze byt jedno, kolko budete platit, bude to Vas problem. Ale ak zratam naklady na folie, krb, komin a FVE alebo potom nasledne klima(y), bude to urcite viac ako 5000e, ktorymi tu argumentujete. ak sa v teme kurenie nevyznate, treba si najst niekoho, kto Vam jednotlive varianty prerata. Ten vypocet stoji radovo 100-200euro a usetri Vam kopec penazi aj pri instalacii aj pri prevadzke. Alebo mozete ist druhou cestou pokus omyl a verit dodavatelovi folii, ktory Vam nataha medove motuzy popod nos, lebo Vasu mesacnu fakturu po prvom zuctovani on platit nebude.... kompromis je podlahovka a LACNY elektrokotol (mozete kludne kupit aj z bazosu, ludia to predavaju ako saleni) a ked pochopite o com hovorim, kupite si TC.pri folii si budete moct akurat tak prilozit do krbu :).ako to skolaudujete je dalsia vec (neviem co mate napisane v stavebnom povoleni).
Odpovedať

@sousedekovci89 ok dik za nazor. Budem to riešiť …
@ella24d to musite mit ale urceno prave uz do projektu. Druha vec kdyz vam projde toto tak dejte podlahovku a elektro kotel a usetrite za drahe folie... plus budete mit moznost to v budoucnu prehodit na TC...
Odpovedať

@mgx ja som si prisla pre nazor, otazka bola ake …
@ella24d Máš projekt domu?
Odpovedať
1
2
5
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?