Odpoveď na príspevok od mgx:
@ella24d neviem ako to chces skolaudovat, dnes ti… @mgx ako preco mas pocit ze to neskolaudujem ? Asi by mi to firma nedavala ked vedia ze to potom neskolaudujemOdpoveď na príspevok od jurkoboss:
Na taku velkost domu je to idealny typ kurenia. … @jurkoboss dakujem, TČ sme tiez povedali že nie, a to caleo sa nam zda rozumna voľba no. Obyvačka orientovana na Vychod kuchňa na západ, jedna detska na vychod a spalna s druhou detskou na západOdpoveď na príspevok od ella24d:
@mgx ako preco mas pocit ze to neskolaudujem ? As… @ella24d OZE nejaké budete mať?Odpoveď na príspevok od ella24d:
Planujeme krb bude komin ako predpriprava..aha a … @ella24d TČ vzduch -voda monoblok kúpiš od 2500eur. Zásobník plus bižutéria a práca cca 3000. Vodná podlahovka cca toľko isto ako tie elektrické fólie. Či?Odpoveď na príspevok od ella24d:
Ahojte ma niekto v montovanom drevodome kurenie C… @ella24d ludia ti dobre radia. Firma ti odovzda domcek skolaudovany, alebo ty si ho budes sama kolaudovat? Aby si nenarazila ako ti tu @mgx pise a z usetreneho bude mozno i priplatene. Najhorsie do podlahy bez rozdielu su droty/folia.Odpoveď na príspevok od jurkoboss:
Na taku velkost domu je to idealny typ kurenia. … @jurkoboss na to potrebujes v prvom rade extra dobru izolaciu. Vyzera to na firemne rieseny projekt, je tam krb, tam sa na zazracne hrubky izolacie hrat nebude. Kde si dosiel k svojim zaverom?Odpoveď na príspevok od toky1:
@ella24d TČ vzduch -voda monoblok kúpiš od 2500eu… @toky1 tepelne cerpadlo za 2500€ s akym vykonom? Odkial? Z Aliexpresu? Vsetko co sme pozerali je 5tis vysšie.Odpoveď na príspevok od mgx:
@ella24d dodavatelovi folii je UPLNE jedno co ti … @mgx tak asi ked stavebny urad udeli súhlas na zaklade aj projektu kde bude ze akym kurenim bude dom zabezpečeny a to schvália tak potom prečo by neschvalili kolaudaciu? Na zaklade coho mi ju neschvalia ? Ked oni pridu skontrolovat ci to je podla projektu všetko dodržané ? Kde by mal nastat ten problem ? Ďalej, folie vydržia 2x dlhšie ako TČ, navratnosť penazi je potom kde ? Ze za 10 rokov budem musiet menit TČ tiež.Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@jurkoboss na to potrebujes v prvom rade extra do… @sousedekovci89 co sa ti nezda na mojich zaveroch? :)Odpoveď na príspevok od ella24d:
@mgx tak asi ked stavebny urad udeli súhlas na za… @ella24d kup folie, skolauduj a veselo uzivaj. za rok tu nezabudni napisat, ze mas chybny elektromer a musela si doplacat za elektriku. a potom si pravdepodobne kupis 2 tepelne cerpada vzduch-vzduch /klimatizacie/ a to sa vyplati. nejdem ta presviedcat, ze si mas natiahnut aspon vodnu podlahovku, ty si uz rozhodnuta...Odpoveď na príspevok od mgx:
@ella24d nie som vas stavbyveduci a nebudem ti tu… @mgx mám doma chladničku z 2008 a šlape v pohode. Aj vyzerá. Ináč so všetkým súhlas.Odpoveď na príspevok od jurkoboss:
@sousedekovci89 co sa ti nezda na mojich zaveroch… @jurkoboss ze nepozname tepelno izolacnu schranku domu. Ked tam narves folie bbez toho aby bola na vysokej urovni, uzivatel bude plakat. Nebudem viac, lepsie to tu rozpisal @mgx.Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@jurkoboss ze nepozname tepelno izolacnu schranku… @sousedekovci89 v poriadku. Este raz si pozri moj prvy prispevok. Som to tam pisal. ˇˇZavisi teda aj od viacero inych faktorov - lokalita, umiestnenie voci svetovym stranam, kvalita izolacie,Odpoveď na príspevok od mgx:
@ella24d nie som vas stavbyveduci a nebudem ti tu… @mgx a ked sa daco pokazi na podlahovke tak nesekam celu podlahu??Odpoveď na príspevok od ella24d:
@mgx a ked sa daco pokazi na podlahovke tak nesek… @ella24d pravdepodobnost pokazenia blizka nule naco to riesis?Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@ella24d pravdepodobnost pokazenia blizka nule na… @sousedekovci89 ok dik za nazor. Budem to riešiť ked bude dom v stave na montovanie kurenia. Urobia nam ponuky na vsetky mozne kureniaOdpoveď na príspevok od ella24d:
@mgx a ked sa daco pokazi na podlahovke tak nesek… @ella24d nie, unik sa da lokalizovat a sekas len lokalne aby si opravila unik, povedzme 20cm x 20cm. Foliu treba vymeinit celu "rolku"Odpoveď na príspevok od zacik:
@ella24d nie, unik sa da lokalizovat a sekas len … @zacik ďakujem za vysvetlenieOdpoveď na príspevok od mgx:
@ella24d nie som vas stavbyveduci a nebudem ti tu… @mgx ja som si prisla pre nazor, otazka bola ake naklady maju ludia ak maju caleo. Dom staviam prvykrat, som v tomto laik, posledny mesiac sa len zaujimam o temu kurenie, pred mesiacom som nemala šajnu ze slovo Caleo existuje a čo to vlastne ne. Preto sa PYTAM ale kazdy len mudruje. Preto sa PYTAM ako debil lebo nerozumiem, pytam sa ak dam TČ budem mat naklady okolo 30-40-50 mesacne ak elektrikou budem cely dom riesit - varenie, kurenie, voda, myčka... preto som pisala ze TČ je od 5tis vyssie lebo tie maju aj klimu aj ohrev vody aj všetko. Preto sa pytam a potrebujem poradiťOdpoveď na príspevok od ella24d:
@sousedekovci89 ok dik za nazor. Budem to riešiť … @ella24d to musite mit ale urceno prave uz do projektu. Druha vec kdyz vam projde toto tak dejte podlahovku a elektro kotel a usetrite za drahe folie... plus budete mit moznost to v budoucnu prehodit na TC...Odpoveď na príspevok od ella24d:
@mgx ja som si prisla pre nazor, otazka bola ake … @ella24d Máš projekt domu?