Cena za elektriku a vodu

Zdravím, Koľko platíte za elektriku a vodu v dome mesačné/ročné náklady Konkrétne sa jedná o: - RD Stilo Absolut ( Dom snov) - A0 - elektrické podlahové kúrenie - 4 členna rodina - 120m2
klucova je este lokalita a tepelny komfort. Je rozdiel Poprad vs. Hurbanovo a ci mas termostat na 20 stupnov alebo 24. Elektricka podlahovka dava zmysel len v extremne dobre zateplenom malom dome na JZ slovenska. Sused pristavil 1 izbu (cca 20m2), bol lakomy tahat tam vodnu podlahovku tak dal el. rohoze a plati rocne o 400E viac za elektriku

Odpoveď na príspevok od zacik:

klucova je este lokalita a tepelny komfort. Je ro…
@zacik jedna na o sever východného Slovenska Termostat bude priemer okolo 22 -23 stupňov. Ale rozmýšľame aj na fotovoltikou že aj to troxha pomôže s účtom za elektrinu

Odpoveď na príspevok od jane237:

@zacik jedna na o sever východného Slovenska Term…
@jane237 Pri kúrení ti FV moc nepomôže pokiaľ nebudeš mať extrémne výkonnú inštaláciu. Z FV dostaneš vo vykurovacej sezóne mizerný výkon.

Odpoveď na príspevok od toky1:

@jane237 Pri kúrení ti FV moc nepomôže pokiaľ neb…
@toky1 ani v prípade keď na elektriku je všetko od topenia po varenie ?

@toky1 ani v prípade keď na elektriku je všetko o…
@jane237 v lete kúriť nepotrebuješ, ked máš slušný výkon FVE a v zime ked je treba kúriť, tak FVE nepotiahne ani ohrev TUV, nieto ešte podlahovku.
FVE samozrejme pomoze, produkt Virtualnej Baterie kde si prenesies vyrobenu energiu z leta do zimy ti znizi ucet o 2/3 (neplatis silovu zlozku, len distribuciu). Ja osobne by som namiesto kombinacie FVE+elektricka podlahovka spravil teplovodnu podlahovku a TC. Cenovo si plus minus na tom istom (investicne naklady aj naklady na prevadzku). Ale FVE vies vzdy dorobit relativne jednoducho bez nejakych stavabnych uprav ked bude par dukatov naviac, z elektrickej podlahovky spravit teplovodnu + TC je bez rozsiahlej rekonstrukcie nemozne.
Profilova fotka

FVE samozrejme pomoze, produkt Virtualnej Baterie…
@zacik po mojej včerajšej skúsenosti s búrkou na V Slovenska, kde sme boli bez elektriny 25 hodín , môžem "virtuálnu batériu" z vysoka vieš čo... 😀 už som na 90% rozhodnutý pre zopár panelikov, doriešim detaily ale určite by som bral klasickú fyzickú batériu ... na začiatok kľudne stačí do 10kwh úložiska

@zacik Súhlas, len ešte dodám že produkt Virtuálna Batéria nemusí byť navždy. Ja viem, že ty vieš - ja len aby to vedel aj zakladateľ témy.

Odpoveď na príspevok od dexter89:

@zacik po mojej včerajšej skúsenosti s búrkou na…
@dexter89 Ja mám iba 6kWp panelov,6kWh baterku a spotreba mi z 2.6MWh klesla na 0,4MWh.Mimo vyk.obdobia mi aj vodu ohreje.

Odpoveď na príspevok od zicher:

@jane237 v lete kúriť nepotrebuješ, ked máš slušn…
@zicher ja len kvôli tomu , že sme boli u nás v dedine kde v Tom dome bývajú už 4ty rok a majú to isté čo chceme my a platia zálohové platby 120eur a sú doma 4ja ukazovali nám aj preplatok preto ze je to elektrické podlahové atď nám to prišlo veľmi lacne aj keď na papieri to bolo vidno

Odpoveď na príspevok od lkeram:

@zicher ja len kvôli tomu , že sme boli u nás v d…
@lkeram no na 4i dom je zaloha na elektrinu 120 eur vsetko len nie lacne 🤣

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@lkeram no na 4i dom je zaloha na elektrinu 120 e…
@sousedekovci89 vidí sa vám 120€ veľa na 4člennú rodinu? 🤔

@sousedekovci89 vidí sa vám 120€ veľa na 4člennú …
@lkeram na velkost a novost domu vidi. Za plyn a elektrinu (schvalne scitavam aby to bolo ako tak porovnatelne) platili nasi ked sme vsetci este byvali doma (4 ks) okolo 120 eur. A to sa bavime poschodovom 7 izbovom dome s garazou a 2 technickymi miestnostami s len priemernym zateplenim. (20 v strope, 8 na stene a 0 v podlahe, okna dvojsklo, kurenie radiatormi nekondenzacnym kotlom). Ked sme spravili kozub, kleslo to zhruba na 100 eur v sucte + raz za 2 roky drevo (netusim uz kolko ho bolo ani za kolko). Dnes uz 35 rocny dom (v tom case cca 25 rocny). Kebyze to neni elektrikou v podlahe tak by sa dalo platit ovela menej lenze...
@lkeram ano 120€ len za elektriku bez klim na leto je hranicne, ku tomu este vodne stocne 50€, internet + telka 30 a si na 200 bez vlastneho fondu oprav co je minimum. Ludom z bytovky sa to zda prijatelne, ale je to sebaklam.

Odpoveď na príspevok od rkorba:

@lkeram ano 120€ len za elektriku bez klim na let…
@rkorba táto cena zahŕňa chod domácnosti a to aj klimatizáciu aj TÚV ja nepočítam vodu internet tv daň za pozemok atď atď ja sa pýtam na elektrické podlahové kúrenie ! Chápeme sa ?

@lkeram na velkost a novost domu vidi. Za plyn a …
@sousedekovci89 lenže ?
Článok sa načítava...

@rkorba táto cena zahŕňa chod domácnosti a to aj …
@lkeram S tvojim spravanim sa tu s tebou nikto bavit nebude. Chapeme sa ?

@lkeram S tvojim spravanim sa tu s tebou nikto ba…
@rkorba ja sa stebou bavim normálne

@lkeram S tvojim spravanim sa tu s tebou nikto ba…
@rkorba b Pani /slečna sa tu nepýta na internet tv napríklad daň z pozemku ale na elektrické podlahové kúrenie ako to je a čo to obnáša nie hlúposti ju zaujíma spotreba !dobre

@rkorba táto cena zahŕňa chod domácnosti a to aj …
@lkeram My platíme za 260m2 dom a bývame dvaja plus na víkendy syn 140eur mesačne za plyn a elektrinu. Po iné roky malý preplatok, teraz nedoplatok 15eur. Dom zateplená len jedna stena 5cm polystyrén a strecha.

@rkorba b Pani /slečna sa tu nepýta na internet t…
@lkeram ďakujem, aspoň niekto pochopil

@sousedekovci89 lenže ?
@lkeram to by ten dom musel byt navrhnuty normalne a nie stylom- len nech to prelezie A0 a nech je to na investiciu developera co najlacnejsie. Co po buducich nakladoch, tie developer platit nebude.

@lkeram to by ten dom musel byt navrhnuty normaln…
@sousedekovci89 ale ak by bol ako hovoríte je to reálne ? Podľa vášho úsudku ? Pýtam sa normálne

Odpoveď na príspevok od toky1:

@lkeram My platíme za 260m2 dom a bývame dvaja pl…
@toky1 a nedoplatok je za plyn alebo elektrinu ?

@sousedekovci89 ale ak by bol ako hovoríte je to …
@lkeram napriklad u nas na dedine developer nedavno postavil 30 novych domov a vsetky maju TČ, proste si dal zalezat na tom co stavia. Lenze takych je mensina.

Zdravím, Koľko platíte za elektriku a vodu v dom…
@jane237 aj ja byvam okr. BJ ako ty ,v takom dome ako uvadzaš ty že,el.podlahovka ,a neuvadzaš bojler TUV ,v našej oblasti ,je aj rozhodujuce na kolko kurite v dome ,aka teplota a veľkosť bojlera TUV ,ake spotrebiče naviac mimo štandard/ klima ,el.auto ,... / To vsetko ovplyvni spotrebu . Ja v starom dome 220m² ,elektrina 50 € a plyn 100 € . Mes.sporeba elek. do 250kWh s klimou ,bez do 200kWh mesačne ,v lete kosime ,rezeme ,vrtame ,sme doma na Dov tak je to viac ,v zime aj do 180kWh . Voda mes. sporeba do 12 m³ ,pre 3 osoby aj s polievanim zahrady ,cena za 1m³aj stočne cca 1,9€.
Úprimne stavať dom v dnešnej dobe všetko nadimenzujem na najnižšie náklady ako sa dá, elektrickú podlahovku si dá snad iba blázon. Pretože VB je otázny produkt a keď cena elektriny pôjde hore (pretože pojde) tak si človek môže ísť pískať.

@toky1 a nedoplatok je za plyn alebo elektrinu ?
@lkeram Platíme 90eur za plyn a 50 za elektrinu. Za plyn som mal nedoplatok 35eur a za elektrinu preplatok 20eur. V zime ale kúrime cca na 20°. Máme plynový kondenzačný kotol a radiátory. Plynom sa pripravuje aj TÚV v zásobníku objemu 100l prpijenom na ten plynový kotol. Varíme na elektrine. Prikurujeme aj klimatizáciou a máme aj teplovzdušný krb do ktorého občas naložíme - za sezónu spálime cca 2,5m3 dreva. Máme aj sezónny vonkajší bazén. Dom má dve nadzemné podlažia a polozapustený suterén. 1.NP - 130m2 je murované z plnej pálenej tehly, 2.NP tiež 130m2 je kváder. Nad tým pôjd so sedlovou strechou. Ako som spomínal - zateplená je len severná fasáda tými 5cm z polystyrénu a podlaha pôjdu a čiastočne strecha tými 20-30cm nobasilu. Po iné roky som tlmil vykurovanie na poschodí na cca 17° keď bol syn preč - túto sezónu som nechával stále na 20°. Aj bola asi trochu dlhšia zima, preto tá vyššia spotreba.
Profilova fotka

Zdravím, Koľko platíte za elektriku a vodu v dom…
@jane237 Máme zálohové platby na elektrinu 85,70€/mesiac... výpočet VSE tak nastavené kvôli spotrebe navýšil som to kvôli autu na 135 € Dom 110m2 bungalov, 100% všetko na elektriku aj auto, kúrenie-chladenie 3x klimatizácia, ohrev TUV bojler 120l, spotrebiče ...bez FVE , bez plynu

@zacik ale no ak máš i TC vzduch -voda musí byť prevádzka lacnejšia, ako len činná elektrina, ináč by to nikto nekúpil

Téma bola zamknutá adminom. Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.

Nenašli ste čo ste hľadali?