Montovany dom (drevodom) - hruba stavba - svojpomocne dokoncenie (cena za HB a dokoncenie)

Zdravim vospolok. Zaujimaju ma len ti, co si tak urobili: Dali si postavit hrubu stavbu firmou. A nasledne si to svojpomocne dokoncili. Riesim tuto otazku, vzhladom k tomu, ze to rozhodnutie prislo nahle, uz aj riesim kde co a ako 😂. Cenovy strop mame (mame nasetrene, je mi jasne, ze vzdy volaco).. Vsade pisu za hrubu stavbu od 18-32tis a viac (samozrejme ide o mensi domcek 80-100m2). Nemam predstavu, kolko € si vyzaduje dokoncenie (bez nabytku, kuchyne, kupelne, tam predstavu mam). Aspon zhruba, je mi jasne, ze to zalezi od materialov, mna vsak zaujima kolko viem cca hybat so sumou na hrubu stavbu. Priklad: hruba stavba 22tis + dokoncenie je kolko? Do stierky, podlah, tepelne cerpadlo (skusim dotaciu), strecha... 20tis? Ci ma vysmejete? 🤣🤣🤣🤣 Dikes za tipy.
Odpovedať
Hrubá stavba je možno 1/3 celkovej ceny. Ale u montovaneho domu to budete mat komplikovanejšie. Rozvody sa dávajú do stien a ešte sú tam nejake parozabrany a neviem čo ešte všetko. Prečo ste sa rozhodli pre hrubú stavbu montovaneho domu a nie napr holodom? Máš lacneho vodnára, elektrikára, kurenara, poterarov, fasadnikov, oknárov ... ?
Odpovedať
@roboza dakujem za odpoved.., 1/3 z platby. To mi pomohlo ujasnit.. Uvidime, co povedia ostatni.. Aspon priblizne sa viem od toho odrazit.. 👌🏼 Ideme do montovaneho HB, lebo nam zvysok bude kamos robit.. Jemu pomozeme, on pomoze nam.. Skusenosti ma, a presne s drevodomami.
Odpovedať
@hroma domcek 80-100m2 do stadia holodom 80-100tis eur. Tvrda, ale naozaj tvrda svojpomoc (tj vsetko sam bez platenia niekomu za pracu) 50tis, cize len material.
Odpovedať
@hroma Niektoré firmy majú v katalógu cenu hrubej stavby aj ceny ďalších úrovní... taj potom určite vedieť či sa vám to oplatilo. Ja by som si dovolil tvrdiť, že ak aj áno, tak nie o veľa. https://www.mirano.sk/katalog-projektov/
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?