Cena za elektriku a vodu

Zobraz úvodný príspevok
Zdravím, Koľko platíte za elektriku a vodu v dome mesačné/ročné náklady Konkrétne sa jedná o: - RD Stilo Absolut ( Dom snov) - A0 - elektrické podlahové kúrenie - 4 členna rodina - 120m2
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od sissik:

@gadefox za diagnozu mojej dcery nemozu, ale za e…
@sissik súčasná ekonomická kríza je dôsledkom nesprávnych (pre niektorých nutných) opatrení počas Covidu a následne invázia RF na UA (energetická kríza) - za to Fico, Reptiliáni naozaj nemôžu a to nie som jeho fanúšik skôr naopak. Mnohí Slováci sú žiaľ ekonomicky nevzdelaní ľudia, ktorí nechápu základné princípy napr. zotrvačnosť ap. Okrem toho, politická agitka sem IMO nepatrí..

Odpoveď na príspevok od gadefox:

@sissik súčasná ekonomická kríza je dôsledkom nes…
@gadefox vidis a mne jej prispevok vobec neprisiel ako politicka agitka ale popisanie holych faktov a sakra zasah do cierneho. To vobec neni o tom ze by clovek chvalil jednu alebo druhu stranu politickeho spektra.
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@gadefox vidis a mne jej prispevok vobec neprisie…
@sousedekovci89 klasika "ale"; "holé fakty", o ktorých sa nediskutuje - už to začína..

@sousedekovci89 klasika "ale"; "holé fakty", o kt…
@gadefox ty si napisal ze tu dala svoju agitku ja som napisal ako to vnimam ja. To ze to vidim a citim vo svojej penazenke uplne rovnako ze do niektorych veci vidim mozno viac lebo mam ludi priamo " vo vnutri" neznamena ze ta tu idem presviedcat. Ani to tu rozpisovat lebo sa mi priste nechce a vlastne aj naco. Iba som napisal moj nazor, ze to co napisala vobec nevnimam ako politicku agitku.
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@gadefox ty si napisal ze tu dala svoju agitku ja…
@sousedekovci89 ujasnime si jednu vec: komentovanie politikov na stavebné fórum nepatrí.. že to nevnímaš ako politickú agitku na vôbec neprekvapuje. A už len ty vidíš do niektorých vecí viac.. (palmface)
Profilova fotka

@sissik súčasná ekonomická kríza je dôsledkom nes…
@gadefox veď si to aj sám napísal citujem ,,Mnohí Slováci sú žiaľ ekonomicky nevzdelaní ľudia, ktorí nechápu základné princípy napr. zotrvačnosť ap.,, Zotrvačnosť 15 rokov ficovlady sa naplno prejavuje ... 15 rokov je určite viac ako 2 roky matovica tak preboha , majme kus zdravého rozumu a nedristajme tu ... Sme žobráci Európy uz aj Rumuni nás predbehli ... Za Dzurindu sme boli ekonomicky tiger keď Miklóš mal prejav v EU parlamente tak mnohí svetoví ekonómovia si vyberali ceruzky a písali poznámky ... To sú fakty , ine krajiny sa od nás učili boli sme inšpiráciou ... Dnes ? Blaha , uhrik otvorí hubu v eú parlamente a väčšina sály odíde a pricetní ľudia sa hanbia čo sme to tam poslali Ale isto , jednoduchým ľuďom stačí primitívne vysvetlenie , lebo zla EÚ, lebo bruselský ,,dyktát,, lebo mimovládky , lebo Soroš ... Ale my do takej hlúposti snáď nesklzneme
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od dexter89:

@gadefox veď si to aj sám napísal citujem ,,Mnoh…
@dexter89 Presne tak. Jednoduchým ľuďom stačia jednoduché vysvetlenia - na tomto sú postavené všetky konšpiračné teórie, resp. v tomto prípade primitívne pseudo-ekonomické všetko-vysvetlujúce "lebo Fico"; "lebo RuSSko"; "lebo Putler"; "lebo Trump".. Mne je jasné, že mnohí jeBnoduchí plebejci odmietajú akceptovať fakt, že dôsledkom opatrení počas Covidu je dnešná ekonomická kríza, pretože počas Covidu s týmito opatreniami súhlasili, ostentatívne ich obhajovali, niektorí dokonca udávali spoluobčanov. Mnohí ekonómovia vtedy varovali, že záchrana malého % ľudí môže mať fatálne dôsledky pre veľké % populácie o x rokov neskôr. A je to tu citujem "citim vo svojej penazenke". O pár rokov možno niektorí prídete o svoje RD, bo nebudete mať na hypotéku. Niekomu ochorie (nebodaj zomrie) dieťa, bo nebude mať na kúrenie (el. bude drahá a bude sa neprimerane šetriť). Nikto z týchto "holé fakty" fanatikov si nespomenie na Covid, ale na neobľúbeného politika, ktorého nevolil. Takto premýšľa gro Slovákov a preto sme na chvoste Európy za Rumunmi. Poslednú tvoju narážku som nepochopil.. ___ Ak by bol príčinou krízy Fico, potom by bola len na Slovensku. Lenže ekonomická/energetická kríza je v celej Európe (svete), tak zdrojom vášho nešťastia/frustrácie nebude Fico..
Profilova fotka

@sousedekovci89 ujasnime si jednu vec: komentovan…
@gadefox pokial blbe politicko-populisticke rozhodnutie urobi to, ze za vacsi odber sa bude platit viac, ako teraz navrhuje urso pod taktovkou smeru, tak si myslim, ze to patri na toto forum. Lebo to je nezmysel, ktory si ani komunisti nedovolili zaviest. Nema ho nikto v europe. Keby toto nariadila EU, tak blaha sa pojde rozdrapovat asi aj na proximu centrauri, ze EU ide zaviest nieco tak antisocialne. Ze matovic bol nechapavy a neschopny, je druha vec. Za to nemozes ty hadza to vreca vsetkych tych, tkori schvalovali niektore opatrenia - zdoroznujem niektore - ze sucasna situacia je tu preto, ze oni suhlasili s matovicom. Ak si sledoval, tak proti matovicovym opatreniam frflali aj normalni ludia, nielen privrzenci fica, republiky a pod. nesystemovych stran. Zaujimave, ze v inych krajinach sa ekonomika rozbieha a tiez mali covid a tiez ziju na tejto zemeguli a zacinaju ekonomicky rast. My naopak - neschopna vlada zrusit dotacie, len aby boli za chrumkavych, rozkradaju eurofondy a ludom hodia omrvinky. Akoze dali prispevok 19 000 na rekonstrukciu pre nizkoprijmove domacnosti. Ale tie nizkoprijmove domacnosti nemaju ani s dotaciou na to, aby z budovy s en.certifikatom F spravili energeticky certifikat B, nieto este A. Lebo taka rekonstrukcia stoji viac ako uver, ktory im ma banka poskytnut aj s dotaciou dokopy. A potom sa ludia pytaju, kolko koho stoji elektrina a voda, ked to je silno individualne. A zavisle na inych veciach nie iba na tom, ze niekto ma velky bazen, ktory mu chce fico a spol zakazat kurit plynom alebo elektrinou, ako oni deklaruju
Profilova fotka

@gadefox pokial blbe politicko-populisticke rozho…

Zaujimave, ze v inych krajinach sa ekonomika rozbieha a tiez mali covid a tiez ziju na tejto zemeguli

@sissik neviem, na ktorej "zemeguli" žiješ ty, ale stačí sa pozrieť na situáciu v Česku: koľko stojí elektrika; progresívna vláda (ekvivalent PS) má len 17% podporu; mega škandály s uplácaním bitcoinami. Ty si tiež tlieskala na covidové opatrenia že? poslušne šila rúška, na sockách polemizovala o 'holých faktoch' ako terazky tu.. "Zachránime každého, nech to stojí čokoľvek". Tak, tu to máš.. bude ťa to stáť čokoľvek - možno všetko. Nič nie je zadarmo!

Profilova fotka

>Zaujimave, ze v inych krajinach sa ekonomika roz…
@gadefox Ruska som sila, aby sme mohli do potravin a do drogerie. Opatreniam som netlieskala, suhlasila som s tym, co navrhovala sas - kratke lokalne docasne uzavery v case najhorsieho vytazenia najblizsich nemocnic. Nesuhlasila som s tym, aby sa zachranil kazdy nech to stoji cokolvek. Ze niec nie je zadarmo ja dobre viem. Aj to viem, ze to "zadarmo" zaplati vzdy konecny spotrebitel vo zvysenej cene. Teraz si uz spokojnejsi ked vies toto a mozes sa ukludnit? A prestat napadat niekoho, kto ma iny nazor? Aby bolo jasne, nie som ani privrzencom PS, co si mozno o mne myslis - usudzujem podla tvojho podrazdeneho tonu. Co takto si precitat nieco o meditacii a prisposobit to svojim pomerom?
Profilova fotka

@gadefox Ruska som sila, aby sme mohli do potrav…
@sissik ja som celý čas kľudný, len v tvojich príspevkoch vnímam hnev a podráždenie. Áno, pravideľne meditujem (autogenný tréning) - odporúčam aj tebe, hlavne keď ťa ovládnu silné emócie ako teraz.
Profilova fotka

>Zaujimave, ze v inych krajinach sa ekonomika roz…
@gadefox prestan už preboha robiť so seba dezolata a tliachať tu o covide ... Covid je dávno za nami ... Aj vakcíny aj všetko ... Nikomu nezmenilo DNA nestali sa z nás kukurice a ideme ďalej ... Život človeka je na prvom mieste nad nejaké excelovské a ekonomické tabuľky ! Ak by ti niekto z rodiny umrel asi by si ináč tliaachal ... Druhé krajiny dávno zabudli že nejaký covid bol a napredujú Viď Poľsko kde za eurofondy postavili 4000km diaľnic za pár rokov ... My tu nevieme postaviť jeden tunel už 30 rokov ... Za to nemôže covid , Matovič ani Radičová Za to aritmeticky môže ten , kto v tejto krajine šafáril najdlhšie a to bol hranol tak si nalej čistého vína a venuje sa chvíľu matematike prvého stupňa základnej školy a počítaniu do 20 ... Keby prachy a energiu namiesto rozkrádania prachov a eurofondov na výstavbu svojich víl investovali ako poliaci tak sme inde ... A neviem čo všetci máte opäť s tým progresivizmom ... Progresivizmus znamená pokrok to chce snáď každý !

@gadefox veď si to aj sám napísal citujem ,,Mnoh…
@dexter89 - ako vidíš, aj tu je pár ukážkových dezolátov - a sú na to hrdí... O ekonomike, zdravovede vedia trt, politike rozumejú ako hus fotbalu ale majú neovládnuteľné nutkanie ukázať, akí sú "múdri". A ukazujú...
Profilova fotka

@gadefox prestan už preboha robiť so seba dezolat…
@dexter89 v skratke, bo sa musím venovať dôležitejším veciam: 1) Dezoláta robíš zo mňa ty - ja sa tak necítim. 2) Covid je síce za nami, ale jeho dôsledky nie. 3) Nič o zmenách DNA som nepísal - to mi podsúvaš ty = slamenný panák. 4) Spomenul som PS (to je politická strana). 4.1) Nepoznám človeka, ktorý by si želal úpadok, takže slovo progresivizmus nezmanená len pokrok (v politickom význame). 5) Jasné, Matovič nemôže za to, že tu nevieme postaviť jeden tunel - vôbec ma to neprekvapuje. 6) Chcelo by to menej emócií - ak ich nevieš ovládať, osvedčilo sa mi reagovať na druhý deň, keď silné emócie opadnú alebo hore uvedená meditácia..
už sa to tu opäť zvrhlo , poprosím ADMINa o ukončenie diskusie ... 🤪
Profilova fotka
Súhlasím, diskusiu kvôli odbočeniu od témy uzamykám. Politické debaty na Modrú strechu nepatria.
Článok sa načítava...

Téma bola zamknutá adminom. Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.

Nenašli ste čo ste hľadali?