Odpoveď na príspevok od andynr:
@durino No zase som múdrejši... A teraz reaguješ… @andynr Pytal si sa, odpovedam.Odpoveď na príspevok od andynr:
@zita19 Smerujeme k prapodstate,k našim vyšším s… @andynr ked budeme zit na vyssich frekvenciach nebudeme potrebovat ani strechu (tu nad hlavou ani tu virtualnu) budeme komunikovat len cez frekvencne pasma a zit z energie vesmiru... No a dovtedy, my prizemne bytosti, budeme riesit aj to preco sa lupe brizolit na sokli a ako napojit pracku na sifon. Ja osobne mam radsej tu Strechu o brizolite a sifonochOdpoveď na príspevok od pochabel:
@durino By ma zaujímalo, k čomu je dobrý tento hm… @pochabel Hmotny svet je len tvoja skola, aby si sa zazival v roznej forme, vyvijal. Cielom je vratit sa "domov", pochopit (spomenut si), kto si, ze si sucastou vedomia Jedneho, ktore sa zaziva v mnohych formach (na zaciatku staci, ze si spomenies na plan tvojej duse, ktory mas tu v hmotnom svete). Kazda dusa ("iskra vedomia") ma svoj stupen vyvoja a svoj plan. Nic nie je nahodou, zivot je naplanovany za ucelom tvojho rastu, sam si si ho naplanoval, len si zabudol (pri narodeni do hmoty). Keby si si vsetko pamatal, nemalo by to uz zmysel a ucel. A to je prave ta vyzva, spomenut si, kto si a preco si tu. Nie si tu nahodou. Problem je to, ze clovek (sa) vnima z oddelenia, z ega, nizsieho ja. To je to ja, co si mysli, ze je samostatne a vsetko naokolo je cudzie a oddelene. Toto najviac blokuje tvoj duchovny vzostup, nakolko sa boji neznameho, boji sa straty kontroly a "smrti" sameho seba. Ked sa venujes duchovnej ceste, postupne zistujes (ako sa ti navysuje uroven tvojho vedomia), ze ty nie si oddeleny jedinec, ako sa vnima clovek, ale ze si sucast celku (vedomia). Ale je to postupny a dlhy proces. Ale to zacnes chapat az vtedy, ked sa "odovzdas", aby ta nevediedlo tvoje ego a das "priestor" svojej vyssej podstate, vyssiemu Ja. Ego ta oddeluje od "duchovna". A potom zacne ten pravy proces sebapoznania, nie "myslenie si", ze duchovne rastiem, ale realny duchovny rast. Ale chapem, ze z pozicie 3D vedomia cloveka to moze byt nepochopitelne. Musis zazit, aby si pochopil.Odpoveď na príspevok od zita19:
@andynr ked budeme zit na vyssich frekvenciach ne… @zita19 Nič to,asi si nepochopil/ la moju iróniu... Nevadí.Odpoveď na príspevok od durino:
@pochabel Hmotny svet je len tvoja skola, aby si … @durino jak hovoril Nietzsche,,dokiaľ budete chápať hviezdy ako len niečo svietiace ,,nad vami,, stále vám bude chýbať čast poznania ,, Hmota podľa aj najnovších vedeckých poznatkov tvorí len 4% vesmíru t.j. všetko čo vidíš , aj naše telá ... Zvyšok je temna hmota a temna energia o ktorom ani veda nemá ani páru ... V skutočnosti najväčší filozofi boli vedci ktorí siahli na hranice poznaneho ... Ako Einstein , Kvantová mechanika -niels bohr ... Kodanska interpretácia reality a aj známy výrok a konflikty s Einsteinom ,,Boh nehádže kocky,, Rozdiel je že títo vedci vnímali všetko to duchovno ale neuspokojili sa s primitívnym vysvetlením ... Ja razim teóriu agnoaticizmu... To.j. ak aj existencia má nejaký vyšší zmysel , v tejto forme existencie nemáš šancu na to na 100% prísť a teda je irelevantné sa s tým zaoberať ...Odpoveď na príspevok od andynr:
@zita19 Nič to,asi si nepochopil/ la moju iróniu… @andynr ty si zas nepochopil tu moju ;-)Odpoveď na príspevok od andynr:
@dexter89 S touto diskusiou to potiahneme min.do… @andynr Ono takéto vlákno je potrebné všade. Lebo sa len tu dá baviť o politike covide a XY dimenziách. Mňa to baví keď to tu čítam a o tom to je že sa treba aj zasmiať. Samozrejme v tej gebuzine názorov je 100% aj pravda. Ale pravda je relatívna a hlavne sa ju niekedy ani nemusíme nikdy dozvedieť. Môžme sa domnievať a hľadať ju. Dúfam že vlákno bude pokračovať lebo občas tu bola nuda.Odpoveď na príspevok od dexter89:
@durino jak hovoril Nietzsche,,dokiaľ budete cháp… @dexter89Toto je trochu nihilistický prístup (ktorý mi na teba sedí :=) ) a s ktorým nesúhlasím. Veď aj zlo, krivdy nemôžeš odstrániť na 100%. To ale neznamená, že sa na to vyprdneš s tým, že je irelevantné sa dobrom zaoberať. To by bola výhovorka a alibi.. Zmyslom existencie je hľadať zmysel SVOJEJ existencie. Človek bez zmyslu = veľmi nešťastný človek, ba dokonca niekedy až zlo-myselný..Ja razim teóriu agnoaticizmu... To.j. ak aj existencia má nejaký vyšší zmysel , v tejto forme existencie nemáš šancu na to na 100% prísť a teda je irelevantné sa s tým zaoberať ...
Odpoveď na príspevok od gadefox:
@dexter89 >Ja razim teóriu agnoaticizmu... To.j… @gadefox No popravde aj môj silne veriaci kolega hovorí to isté čo ty a s ním vediem dlhé , filozofické rozhovory 😀 aj keď on mi vždy povie že som pokrstený tak som kresťan a strom sa pozná podľa ovocia takže vraj budem s Ježišom 😀 Niekde som čítal taký citat ale neviem autora ,,zmyslom života je žiť a hľadať jeho zmysel , a keď ho už konečne najdeš, tak chcípnuť,,Odpoveď na príspevok od milan209209:
@andynr Ono takéto vlákno je potrebné všade. Lebo… @milan209209 však v normálnej zdravej spoločnosti je dobré že každý má iný názor ... Choré by bolo ak by sme všetci zmyslali rovnako ... Problém je , že súčasné názorové tábory sa už nenávidia a oponentov vnímajú ako nepriateľov , ktorých treba zničiť ... Tak to vnímali nacisti a toto je patológia Ja voči nikomu aj kto má úplne iný názor nepociťujem nenávisť s mnohými píšem cez súkromné správy a není to o hejte a urážkach 😀Odpoveď na príspevok od dexter89:
@durino jak hovoril Nietzsche,,dokiaľ budete cháp… @dexter89 "Ja razim teóriu agnoaticizmu... To.j. ak aj existencia má nejaký vyšší zmysel , v tejto forme existencie nemáš šancu na to na 100% prísť a teda je irelevantné sa s tým zaoberať ..." To je omyl, prave v tom je to caro, ze ten pravy zmysel mozes najst. A nielenze mozes, mal by si ho najst, lebo je podstatny. Len to nie je jednoduche v materialnej iluzii a s programom ega v hlave. Nehovorim, ze odhalis vsetko na 100%, ale da sa ist "spravnym smerom", nie je to nemozne. Spravny smer ti ukaze vyssie Ja, len mu to musis sam umoznit. Vo vseobecnosti kazdy dava svojmu zivotu svoj zmysel, lebo ma slobodnu volu. Ale mozes ist este "vyssie", jediny limit si ty sam. Ego nie si skutocny ty, ego je len tvojou sucastou v hmotnom svete, pomocnik na prezitie a filter (informacii), ktory ta ma chranit. Ty, ako vyssie vedomie ho mozes pozorovat, korigovat a kontrolovat. Ego nema viest tvoj zivot, ale v ludskej spolocnosti to tak vacsinou nie je.Odpoveď na príspevok od dexter89:
@gadefox No popravde aj môj silne veriaci kolega … @dexter89 priznám sa, že týmto tvojím skokovým premosteniam, nerozumiem. Predstav si, že by som ti teraz napísal niečo v rovnakom duchu.. že to isté, čo si mi napísal tvrdí aj môj kamarát z Ugandy. Aká by bola podľa teba pointa môjho zdelenia? že aj ty si černoch z Ugandy? lebo tvrdíš to, čo on? Alebo inak. Čo má Ježiško spoločné s tým čo som napísal? Teda ak ti nešlo len o to, aby si si znova kopol do kresťanov (už pár krát si to v tomto vlákne urobil) a na tento účel si zneužil môj koment (mňa).. Btw. ten citát na konci je trefný. Áno, presne takto to je. Kto hľadá zmysel života do posledného výdychu, na konci si zvyčajne povie "wow, to bola ale jazda". A kto to naopak nerobí, zomiera často frustrovaný a sklamaný alebo s pocitom, že za jeho kvalitu života môžu reptiliáni a Soroš..Odpoveď na príspevok od dexter89:
@milan209209 však v normálnej zdravej spoločnosti… @dexter89 ono asi preto ich vnímajú ako nepriateľov, lebo rozhodnutia oponentov sa ich dotýkajú. Ovplyvňujú ich životy. Spomeň si čo tu bolo keď sa vláda toho pošahanca z TT vykašľala na zdražovanie elektriny. Hlinikáreň zavreli a kopec firiem zrazu malo existenčné problémy. Ako sa nám vyhrážali a čo robili nezaočkovaným. Našťastie niekto nezabudol. A tí čo ho podporovali a dokonca stále podporujú sa nedivím že sú nepriatelia. Z histórie sa treba poučiť. Oni buď zabudli alebo médiami osprostený uverili že nám chcel len dobre.Odpoveď na príspevok od milan209209:
@dexter89 ono asi preto ich vnímajú ako nepriateľ… @milan209209 Jedna vec je konfrontácia názorov a druhá vec, akým spôsobom a formou to ich nositelia robia. Ak je niekto evidentným fanatikom a pošahancom súcim na psychiatriu, je prirodzené, ak okolie zapochybuje nad tým, čo on hlása. Slovensko je ale unikát - stále by mu mnohí dali svoj hlas "lebo Fico"...Odpoveď na príspevok od gadefox:
@dexter89 priznám sa, že týmto tvojím skokovým pr… @gadefox už 2x si ma krivo obvinil že kopem do kresťanov aj keď nechápem popravde ako si k tomu došiel 😀Odpoveď na príspevok od petersd:
@milan209209 Jedna vec je konfrontácia názorov a … @petersd No teraz zas mainstream vsadil na iného "spasiteľa". Matovič už sklamal a hlavne sa nevedel chovať tak to hrá na opičáka. Najhoršie že zas si to odsereme všetci.Odpoveď na príspevok od dexter89:
@gadefox už 2x si ma krivo obvinil že kopem do kr… @dexter89 veď som ti to vysvetlil v prvých dvoch odstavcoch. Nájdeš tam aj pár otázok, ktoré veselo ignoruješ. Volajme to operatívne "sousedkovic syndróm" :=) Tiež nerozumiem, prečo si mi dnes písal 2 krát o depopulácii, aj keď ja som depopuláciu nespomínal vôbec. To je ten istý prípad ako terazky s Ježiškom. Náboženstvo som nespomenul ani okrajovo, ani na svetelný rok som sa nepriblížil. Ty si to využil a pohotovo premostil na Ježiška. Tvojim myšlienkovým skokom proste nerozumiem. A keďže mi neodpovedáš, odpovedám si sám..Odpoveď na príspevok od durino:
@pochabel Hmotny svet je len tvoja skola, aby si … @durino A čo keď je to všetko oveľa jednoduchšie, neť tvrdíš ty? Ty v podstate tvrdíš, že som obmedzený mojím terajším ja. Mojím vnímaním sveta. Ale ak som mal nejakú formu existencie, je jedno, ako to nazveš, či už nejaké spoločné vedomie, spoločné "ja", je to proste jedno, či duchovnú formu, energetickú formu, aký dôvod má moja terajšia existencia, keď sa mám mojím "vývinom" (dosiahnutím vyššieho bytia) vrátiť akože naspäť do tej formy, ktorú som mal pred tým. Dáva ti to zmysel? Možno je to proste inak. Človek (ako inteligentný tvor v našom ponímaní) sa prakticky vyvíjal od nejakých organických zlúčenín až do dnešnej podoby. Cez jednobunkovce, pračloveka do dnešnej podoby. Podľa teba má zmysel prechádzať takýto dlhý (áno, v našom ponímaní sú 4 mld. rokov veľa) časový úsek a toľko foriem života len preto, aby sme sa ako "Ja" (ako píšem, je jendno, aký názov tomu dáš) vyvinuli do podoby akú sme mali pred tým? Znova píšem, je to nezmysel (v mojom ponímaní). Vesmír je tvorený energiou, ktorá sa sčasti prejavuje ako hmota (v našom ponímaní), sčasti ako energia, tmavá hmota, a podobne, plus ďalšie formy, o ktorých možno nemáme ani páru. Na Zemi boli vhodné podmienky, tak proste postupne vznikol život. To isté sa určite stalo aj na inom mieste vo Vesmíre. Pretože vo Vesmíre život možný je. Mali sme prakticky možnosť vzniknúť (život ako taký), mali sme možnosť sa určitým spôsobom vyvíjať vzhľadom s vojmu okoliu, tak to tak proste plynie. To, že nechápeme, ako všetko funguje predsa neznamená, že to nemôže fungovať. Skôr to vyzerá tak, že niektorí ľudia proste len potrebujú mať ten pocit, že sú niečo viac ako len nejaký "obyčajný samovzniknutý život". Že potrebujú mať proste nejaký dôvod svojej existencie, či lepšie povedané, mať zmysel svojej existencie. Ale práve to vo mne evokuje to prevládajúce "ego", práve tá potreba sa vyvinúť v niečo viac ako je terajší stav, ten pocit jedinečnosti, výnimočnosti voči všetkému okolo. Som proste súčasťou väčšieho celku a nemám dôvod si myslieť, že mám ísť po nejakej ceste "sebavylepšenia", či už z duchovného princípu alebo hocijakého. Som len forma života, ktorá sa vyvinula v závislosti na podmienkach, aké sú na Zemi. Alebo je to celé len preto, že sa ľudia proste boja smrti a len potrebujú mať nádej, že niečo po smrti je? Predpokladám, že to ani ty a ani ja nemáme možnosť zistiť, lepšie povedané, nikdy nám to nikto nepovie a až to zistíme, niekdy to nebudeme môcť nikomu oznámiť. Ak by to bolo možné, už by sme dávno vedeli čo je po smrti (klinická smrť nie je smrť, čiže údajné posmrtné zážitky asi nebudú naozaj posmrtné, keďže smrť ako taká sa ešte nepodarila zvrátiť).Odpoveď na príspevok od gadefox:
@dexter89 veď som ti to vysvetlil v prvých dvoch … @gadefox tieto tvoje syntaxove nepochopenia mi piš v súkromnej sprave ... Proti kresťanom naozaj nemám nič 😀 to by ti povedal môj kolega ... Teda keď akékoľvek spomenutie slova nepovažuješ za kritikuOdpoveď na príspevok od dexter89:
@gadefox tieto tvoje syntaxove nepochopenia mi pi… @dexter89 to nie sú syntaxové nepochopenia (trochu to minimalizuješ), ale: "dobrý deň, koľko je hodín?" "dobrý deň aj vám, zajtra bude pršať." ,)Odpoveď na príspevok od gadefox:
@dexter89 to nie sú syntaxové nepochopenia (troch… @gadefox už som ti písal momentálne mám už dosť pív v sebe na takéto filozofické diskusie 😀 je 22:21Odpoveď na príspevok od pochabel:
@durino A čo keď je to všetko oveľa jednoduchšie,… @pochabel Ty, ako dusa (cast vedomia), sa vyvijas, preto sa vtelujes do hmotneho sveta, aby si ho pochopil, aby si sa nieco naucil, aby si dorovnal "dlhy z minulosti" (karma), spoznal viac sam seba. Vyzera to tak, ze jedine vedomie sa zdanlivo rozdelilo na mnoho casti a foriem, aby sa zazivalo a postupne opat vracalo spat do jedneho celku. Mozno sme vsetci len snom jedineho vedomia. Ak dosiahnes stav, ze uz "vsetkemu rozumies", co si mal vediet a mas "vysoke vibracie"=vysoku uroven vedomia, nebude uz nutne sa vtelovat do hmoty, ak sam z nejakeho dovodu nechces a postupis vyssie do inych nehmotnych svetov. Tak, aby si bol uzitocny - cim vyssia vibracia, tym vacsi pocit pochopenia jednoty a sluzby celku. Nic nevznikne len tak samo od seba, vsetko ma inteligentneho tvorcu, zamer - vedomie. Ze sa ti zda, ze nieco "trva" dlhe roky v hmotnom svete, je len iluzia. V hmotnom svete sa to tak zda, ale vo vyssom svete je to len pole vsetkych moznosti, vsetky sa deju naraz, minulost, pritomnost, buducnost. Cas tam neexistuje. V hmotnom svete sa prejavi - realizuje ten "najvyssi potencial", ako je vedomie naladene. Kazdy k tomu prispieva ako sucast kolektivneho vedomia. Nie si forma zivota, ktora sa vyvinula sama, si vedomie (dusa) v tele, ktore si si sam nadizajnoval. Nie si ani oddeleny, ani strateny, to je len iluzia, vnimanie cez ego, ktore funguje ako filter, co ta obmedzuje. Ak chces poznat pravdu (to chce ludstvo odjakziva), nepomoze ti spoliehat sa na informacie od 3D ludi (uroven vedomia) a nedajboze AI, musis nahliadnut do svojho vnutra, spomalit, stisit sa, nie je to klise, ale pravda. A ak tam najdes svoje vyssie Ja, pochopis, ze nie si len bezvyznamna obmedzena stratena bytost. Obmedzit sa mozes len ty sam, a to prave cez vlastne ego (aj ked si to neuvedomujes). A na to su potom bytosti, ako napriklad aj ja, aby ti ukazali, ze existuje aj ina cesta, ako si si doteraz myslel. Ja len pomaham celku vramci mojich moznosti. Tvoje vyssie Ja je ten jediny spravny navigator zivotom prave pre teba, nic ine. Ja tiez nemam vsetky informacie, len sa "ladim" a informacie mi same "idu" do mysle. Ladim sa na "tok informacii", ku ktorym mam pristup podla urovne vedomia, z ktorej fungujem a zijem. Ja uz nehladam (vacsinou) informacie "vonku", ja ich nacitavam vnutri. Pre "rozumoveho" cloveka mozno nepochopitelne, ale je to tak.Odpoveď na príspevok od durino:
@pochabel Ty, ako dusa (cast vedomia), sa vyvijas… @durino Lenže ak sa ja, ako duša, alebo súčasť väčšieho vedomia, mám vyvinúť práve v tomto hmotnom svete, a ako píšeš, mám dlhy z minulosti, z akej minulosti? Minulosti v tomto hmotnom svete alebo neexistujúcej minulosti v tom "duševnom" svete? Z toho nehmotného sveta (v ktorom sú všetky vedomosti už dané, už prakticky všetko viem) sa mám ísť "učiť" na čo (mám na mysli celkovo učiť, nie len získavať vedomosti)? Ak v nehmotnom svete nie je čas, minulosť, prítomnosť aj budúcnosť sú naraz, nemám dôvod sa ísť vyvíjať na inú úroveň bytia, než na akej som práve v tom duchovnom svete. A presne pre toto celé toto vnímam len ako snahu o dodanie zmyslu svojej existencie. Človek potrebuje byť súčasťou niečoho. Aby nemal pocit, že jeho existencia je náhodná, relatívne "nezmyselná", presne pre toto som v mojom predchádzajúcom príspevku písal o tom egu. Ale v podstate svojej existencii človek nemusí priradiť zmysel. Navyše ak sa mám zdokonaľovať ja ako vedomie či duša, je dôležité, aby som si svoje predchádzajúce vedomosti, skúsenosti, samozrejme aj chyby, dokázal zapamätať, alebo lepšie povedané, aby som ich dokázal využiť v mojom ďalšom "vývine".Odpoveď na príspevok od petersd:
Ješiiiš-Mááária,... i ja síce občas odbehnem od d… @petersd Predpokladám, že sa to asi týka mňa. No čo, nechal som sa uniesť. 🤣 Ale práve na tejto téme v tejto konkrétnej diskusii asi väčšina napísaného nemá nič spoločné s pôvodným zámerom tejto témy. 🤣Odpoveď na príspevok od zita19:
Prebehla som posledne dve strany. Fakt nic nove s… @zita19 ...no písala si o 17 stránkach a už tu máme 23 a stále "ništ som sa dozvedel" Už aj chipsy mi došli na 17 sránke kde som sa nedozvedel "ništ" a ako som bol včera na záhradke a užíval som si slniečko, sledujem že seriál "Jednoducho Mária" pokračuje už na 23 strane...Čo s tým ale urobíme???🤔 Dáme typ dokedy bude "téma" pokračovať???🙂 divím sa že sa ešte server nezadrel z tejto bohapustej témy ktorá mi dáva "obohatenie" do tejto doby...😀Odpoveď na príspevok od technik007:
@zita19 ...no písala si o 17 stránkach a už tu má… @technik007 Ja by som túto tému či diskusiu nemazal, nezamkýnal, nechal by som ju plynúť. Možno sa dostaneme na 100-ú stranu. Je zaujímavé sledovať, čo napíšu ľudia, ktorí v inej diskusii píšu celkom inak, možno aj rozumne. Vrátane mňa. 😂 No čo, niekde človek potrebuje vypustiť ventil po pracovnom týždni. Nech si táto diskusia žije vlastným životom.Odpoveď na príspevok od pochabel:
@durino Lenže ak sa ja, ako duša, alebo súčasť vä… @pochabel mne nejde do hlavy načo by relatívne ,,mŕtva,, hmota kameňov a plynov (vesmír) dal vzniknúť niečomu nehmotnemu -vedomie ... Len toto ma zmysel logicky ak by tu žiadne vedomie nebolo , nebol by nikto kto by ho pozoroval Evolučne tiež moc neexistuje dôvod na vývoj sebauvedomenia ... Takže ak prizname že vedomie je alfa -omega prestupuje celým vesmírom a prejavuje sa všade (len inde ho my našimi zmyslami nevnímame) Kľudne môže vedomie raz mať aj AI aj robot 😀 Navyše kodanska interpretácia kvantovej mechaniky doslova akoby potrebovala vedomie na svoje fungovanieTéma bola zamknutá adminom. Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.