Pôda na pozemku pri cintorine

Ahojte mame možnosť kúpiť pozemok pri cintorine a rozmýšľam či tam vlastne môžem v záhrade niečo pestovať či tam nebude pôda od cintorína znehodnotená. Keďže na týchto pozemkoch je zla podzemná voda kvôli cintorínu či nebude aj pôda 🤔Mate niekto takto blízko pozemok a pestujete tam niečo? Dakujem
Odpovedať
prečo by mala byť pôda znehodnotená? dokonca aj pri vode by som negeneralizoval, keďže záleží od vrstiev a typov zeme, prúdenia spodných vôd. Staviam na pozemku susediacom s cintorínom a na susedoch nebadám žiadne negatívne prejavy. Sused má dokonca celkom fajné víno. A o pár domov vyššie majú vŕtanú studňu (po rozbore) s pitnou vodou. A ak sú veľké obavy a netreba pestovať vo veľkom, tak existujú napr. vyvýšené záhony a pod..
Odpovedať
@anaja3 budeš musieť držať často pietu. V opačnom prípade budú vznikať problémy s ľuďmi. Alebo ašpiruj na miesto hrobára.
Odpovedať
Moze tam byt ochranne pasmo, kedy nedostanes stavebne povolenie v okruhu 50m od cintorina. Kazda obec si to upravuje sama-isiel by som sa pred kupou informovat.
Odpovedať
U nas sa podla uzemneho planu nesmie stavat 150m od cintorina.
Odpovedať
Takze majiteľ pozemku nás zavadzal že sa tam môže určite stavať keďže susedia už majú postavené domy na ulici. Prezistili sme si to a najnovšie je tam 2 roky zákaz a preto to predáva.Dakujem všetkým za info. 😉
Odpovedať
na druhú stranu - čo je to 2 roky zákaz? Je tam stavebná uzávera? lebo napr. u nás je to 10 m, kedy nemôžeš pri cintoríne stavať. Ak je tam len nejaké dočasné obmedzenie (čo sa mi nezdá), tak potom máte možnosť relatívne lacno kúpiť.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?