Zavitove tesnenie...

Zdravim. Chcem sa opytat, ze co pouzivate na utesnenie zavitoveho spoja? Ja mam dobre skusenosti s teflonovym lankom, ale kedze momentalne idem namontovat mosadzne predlzenie na alpex nastenku, ktore bude v sadrokartonovej stene, chcel by som to este poistit tekutym zavitovym tesnenim. Takze na zavit namotat lanko a potom to este cele potriet malou vrstvou tekuteho zavitoveho tesnenia (napr. Siseal). Ide mi o to, aby to bolo stopercentne, kedze sadros aj impregnovany nema v laske vodu. Moze sa to takto robit?
Odpovedať
pouzivam na utesnenie teflon.pasku,ale treba mat v tom prax,ze kolko namotat,aby spoj bol utesneny. na vacsie priemery rur nad 1 col pouzivam konope. siseal tiez mam,raz som ho pouzil a spoj drzi dobre,on vytvrdne a je spoj pevny. mozes vyskusat kombinaciu nite so sisealom.
Odpovedať
Profilova fotka
A cele to olep izolackou a daj do sacku aby nekvapkalo :-) :-) :-) Kks ked to spravis nitou a dobre nebude tiect .
Odpovedať
pouzi bud nitku( napr tangit) alebo siseal. hlavne to nekombinuj. mne sa ztial este nestalo ked som pouzil siseal aby mi spoj tiekol. akurat rataj s tym ze je to "spoj navzdy". sice ked je to dimenzia do 1" tak to po vytvrdnuti este horko tazko niekedy povolis ale pri vacsich dimenziach jedine siseal vypalit napr led lmpou alebo autogenom😉
Odpovedať
@septimor urcite nekombinovat. Ja na vsetko do 5/4 ky pouzivam https://www.google.sk/search?q=lepidl... Pre rozobratie staci nahriat teplovzdusnou a ide to von bez problémov.
Odpovedať
Profilova fotka
Poistenie skrutky strednopevnostné Wurth,je aj vysokopevnostné ale to je už ako sa povie na furt...strednopevnostné v prípade potreby po miernom nahriatí sa dá povoliť.
Odpovedať
Rok 1987, prijemna tepla noc v pionierskom tabore niekde na severnom Slovensku, skuseny didzej rozdava svojim fanusikom v mladeznickom veku rady do zivota. "Byt DJom je presne, ako byt milencom - su len 2 moznosti, bud to vies, alebo nevies" :) A tak je to aj s tym spojom-niekto to spravi aj s konope na 110%, niekto to zvrza aj so super mega speci lepidlom..a preto moja rada znie, ze ak s tym mate malu skusenost, tak to nechajte na vodara. Alebo to urobte, zablendujte, natlakujte a pozorujte.
Odpovedať
Konope... od 1/8" do 4" :-) pred pár rokmi ešte na fermež, dnes na hermetickú pastu - po pár dňoch bez nahriatia skoro nerozobrateľný spoj. Lepidlo ma pár krát sklamalo, ale možno som dobre neodmastil závity... Teflónová niť tiež bez problémov aj s možnosťou pootočiť spoj naspäť, ale na "dlhú páku" nie tak pevný, ako konope. Najhorší materiál, aký kedy na tesnenie závitov vymysleli, je teflónová páska... :-)
Odpovedať
Diki za odpovede...ja uz mam par zavitov za sebou s teflonovou nitou a nikdy nic nekvapkalo...islo mi len o to, ze ci by sa to nedalo poistit tekutym tesnenim, kedze sa jedna o sadrosovu stenu a nahoda je blbec...jednoducho sa bojim, ze co ked to nahodou po case zacne tiect :-)...tak preto takato otazka, ale ok...nebudem to kombinovat ;-)
Odpovedať
@dedo758 teflonova paska je dobra,len s nou malokto vie robit @septimor kludne si mozes vyskusat kombinaciu nite a sisealu na nejakom inom spoji,ale taky spoj vytvdzuje aj niekolko hodin,kludne aj 24 hod. SISEAL je anaerobní těsnící tmel na bázi teflonu k utěsnění šroubení místo koudele a teflonových pásek.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?