Podlahove kurenie test

Profilova fotka
Mali ste uz niekedy nejaky problem s podlahovym kurenim pod poterom? Teda s trubkami? Pri prvotnych skuskach naplnene vodou tiekli? Alebo to ani netreba riesit?
Odpovedať
@cowboy1986 No najskôr bol systém naplnený vzduchom a ak tlak pár dní neklesal, naplnila sa sústava vodou. Bývame a kúrime 7 rokov a nikdy sme žiadny problém s netesnosťami nemali.
Odpovedať
@cowboy1986 ty sa vazne pytas ci treba riesit, ked ti unika voda z trubiek? :)
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan unikal vzduch uz sa ustalil... pri rozdelovacoch pravdepodobne... neviem kde je problem ale dufam ze v samotnych trubkach to nebude... len teda pri rozdelovacoch, kurenar tvrdi ze v trubkach problem nemoze byt. verit mu?
Odpovedať
@cowboy1986 Prečátala som si celý problém. No samozrejme, že bola chyba keď ste sa nechali ukecať a robili potery skôr ako ste si bilo istý, že systém je tesný. Teraz len dúfať, že to bude v rozdelovačoch. Inak pekný .... kúrenár ak vám povedal, že potery robiť môžete ešte pred výsledkom testu tesnosti.
Odpovedať
@cowboy1986 Už si mu raz uveril...
Odpovedať
Profilova fotka
@bubulka722 povedal ze ak to bude netesne tak len v oblasti nad poterom... a to je bezproblemove urobit. Ze samotne trubky nemozu tiect nakolko neboli napajane ale boli v jednom kuse od vyrobcu
Odpovedať
@cowboy1986 Vždy sa môže vyskytnúť nejaká netesnosť. My máme tiež trubky PHP vkuse a tlakovú skúšku sme robili pred potermi. Istota je gulomet. Ak to bude mimo poteru, tak je to v pohode a ak v potere, nech si to majsterko opraví na vlastné náklady.
Odpovedať
Profilova fotka
@bubulka722 tak urcite to tak nejak aj bude. Ale teda u vas pri skuske nebol problem s trubkami ze? Lebo aj jeho podriadeni tvrdili ze uz to robia x rokov a tam nemoze byt ziaden problem. Len teda v rodelovacoch.
Odpovedať
@cowboy1986 1. tlakova skuska potrubia vzdy pred omietkami/potermi 2. Osobne si myslim, ze tlakovat vzduchom je blbost. Dovod? Na tlakomeri spozorujete netesnost velmi rychlo. Ale kde to unika? Pripadny unik vody pri podlahovke spozorujete lahko. Unik vzduchu sotva. Tlakovanie vzduchom ma opodstatnenie, napr v pripadoch, kedy stavba cez zimu nebude vykurovana ani temperovana tak aby voda nezamrzla. 3. Potrubia su testovane to je pravda. Viete vsak s urcitostou povedat, ze pri manipulacii, montazi a pod. sa cosi neposkodilo, neprejavila vada materialu? 4. Najst poruchu pri zaliatom poteri asi nebude jednoduche P. S. kolega robi elektroinstalacie taktiez X rokov a zatial ziadny kabel nemal poskodeny az sa mu to pred par tyzdnami stalo ;)
Odpovedať
Profilova fotka
@dominik_boksansky tak uz len dufat;) Ok a inak ake mas naklady na kurenie pri eko104 pasiv?
Odpovedať
@cowboy1986 to este neviem povedat kedze nebyvam ;) neskor postupne vsetko pridam na raciodom.blogspot.sk Moj dom nebude uplne pasiv. Skor racionalna stavba
Odpovedať
@cowboy1986 Nie, nemali sme pri skúške žiadny problém tak ako doteraz.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@cowboy1986 mne tiez tlakovali vzduchom a tlak v trubkach sa postupne znizoval, povedali mi, ze to je normalne. Bolo to tak, ked mi robili kurenie, aj ked mi tlakovali vzduchom potrubie na plyn. Bude to asi aj tym, ze ako tam natlacili vzduch cerpadlom, bol ohriaty a ako chladol, tak sa znizil aj tlak. Plynar mi to aj ukazoval, ked to potrubie otvoril, tak vzduch vyfucal... ze keby tam bola netesnost, o ten tyzden by uz nemalo co vyfucat. Kazdopadne, odvtedy je to uz rok co mam v kureni vodu a normalne kurim bez straty tlaku.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?