Zapojenie čerpadla podlahovky priamo na čerpadlo kotla,?

Dobrý deň. Mám UK s kotlom Protherm Lev 25.Jedna časť kúrenia sú radiátory a druhá podlahovka. Doteraz to funguje tak, že čerpadlo podlahovky je zapojené ako sólo. To znamená, že čerpadlo beží aj keď kotol zrovna nekúri napr: v noci. Moja otázka znie: či je možnosť zapojiť čerpadlo podlahovky priamo v kotli tak, že by sa spustilo a zastavilo vždy spolu s kotlom čerpadla. Ale je tam malí háčik aby sa nespustilo v tedy, keď kotol začne zohrievať teplú vodu a čerpadlo je v prevádzke. Ďakujem.
Odpovedať
@arosa098 takto sa to nerobi. Treba kupit prilozny snimac teploty a osadit ho na vystup z kotla a na zaklade teploty ked 3 cestny prepne do kurenia zapne cerpadlo podlahovky aj toto je moznost aj ine existuju:)
Odpovedať
Podla mna najednoduhšia s nejakým tým snímačom buď priložný alebo nejaký elektornický s čidlom ... jednoduché riešenie spravíš doma sám
Odpovedať
@arosa098 na základe čoho sa kotol zapína? na základe snímača teploty vykurovacej vody, teploty miestnosti, alebo len časovač? ako je zapojený na ohrev vody?
Odpovedať
@arosa098 Ked máte kondenzačný kotol Lev 25 Heliotwin , tak do kotla treba dať externú riadiacu dosku čo slúži práve na to čo vy potrebujete, dá sa tam v kotli naprogramovať že to bude externé čerpadlo vykurovanie , a čerpadlo pôjde len vtedy keď sa vykuruje. Ale to vie spraviť len servizak
Odpovedať
@arosa098
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?