Vzduchové bubliny vo vykurovacom systéme

Dobrý deň, v rodinnom dome máme vykurovací systém vedený Alpex potrubím, klasický plynový kotol. Nedávno nám do jednej izby pridali radiator a od tej doby je vo viacerých radiátoroch pri vykurovaní občas počuť ako prechádzajú termostatickým ventilom vzduchové bubliny. Je to neskutočné otravný zvuk, ako to tam "bublá". Snažila som sa radiátory odvzdušniť, ale žiaden vzduch nevychádza. Z každého radiatoru som vypustila zhruba pohár vody. Viete mi, prosím, poradiť ako sa tých vzduchových bublín a toho zvuku zbaviť? Ďakujem
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od monika7740:

Dobrý deň, v rodinnom dome máme vykurovací systém…
@monika7740 Ahoj, v prvom rade natlakovať kúrenie cca na 2bar a potom odvzdnusovat začni od najsamvrchnejsieho, popri tom kontroluj tlak v systéme a a k sú v jednej rovine radiátory začni od posledného, možno to bude trošku dlchsie trvať/alebo na viac krát hlavne sleduj tlak, prevádzkový by mal byť 1, 3-1, 5 bar, tak po odvzusneny ho aj nadstav na takú hodnotu, / ale nakoniec sa podarí, môžeš odvzdusit ak máš samostatne, aj čerpadlo /povolením stredovej skrutky- pri off.
Odpovedať
Profilova fotka
@monika7740 zle napusteny system. Bud spustit a napustit ako sa ma, alebo na najvyssom mieste sustavy namontovat automaticky odvzdusnovak za zavratnych 8-12 euro. Alebo manualne prechadzat vsetky radiatory a odvzusnovat a odvzdusnovat... to nestoji nic, len trochu casu. Cerpadlo nedoporucujem chytat...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mgx:

@monika7740 zle napusteny system. Bud spustit a n…
@mgx Pravdepodobne najjednoduchší spôsob bude namontovať ten automatický odvzdušňovací ventil. Na internete som našla viacero typov ventilov. Môže byť tento? https://www.obi.sk/instalacia-kurenia... Najvyššie miesto sustavy je rebrikový radiator
Odpovedať

@mgx Pravdepodobne najjednoduchší spôsob bude nam…
@monika7740 https://www.youtube.com/watch?v=A_02s...
Odpovedať
Profilova fotka

Dobrý deň, v rodinnom dome máme vykurovací systém…
@monika7740 polož vodovahu na radiator, bublina vo vodovahe by sa mala presunut na stranu odvzdušnovacieho ventilu ak je dobre namontovaný
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?