Vykurovanie klimatizáciou v zime - máte skúsenosť?

Zobraz úvodný príspevok
Profilova fotka
Má niekto skúsenosti s vykurovaním klimatizáciou v zime. Zaujímajú ma pocity, nie technické podmienky. Predsa ten vzduch fúka, vnútorná jednotka je hore, pre chladenie je to dobre, pre kúrenie treba nastaviť fúkanie nadol. Prípadne má niekto skúsenosti s parapetnou vnútornou jednotkou?
Odpovedať
1
175
176

Odpoveď na príspevok od rkorba:

@mduro19 uplne iny komunikacny protokol a nie je …
@rkorba dik za reakciu, ale na ani jednu mnou polozenych otazok si neodpovedal :D nie nemam doma staru skatulu, mam samsung ( ci kto nema gree, tak ma automaticky doma staru skatulu?)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mduro19:

@rkorba dik za reakciu, ale na ani jednu mnou pol…
@mduro19 co su to za nezmysli ze ci extremne zdlhave, alebo finance narocne ... je to uplne jedno protokoly nie su volne dostupne a uz to len dotiahnut do takej dokonalosti v akej sa to momentalne nachadza trvalo roky, ale oplatilo sa. Prerabky su o tom, ze kazdy kto najde na bazosi demontovanu klimu, tak ju chce zakonite pouzit na minihpc preto stare skatule. Kazdy kto to s minihpc mysli vazne si na to kupi vhodne -kompatibilne komponenty.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rkorba:

@mduro19 co su to za nezmysli ze ci extremne zdlh…
@rkorba no proste ma to zaujima, preco prave gree a preco nie aj ine. Ale zjavne ty si z tych co musia komentovat vsetko aj ked odpoved nepoznaju. Proste ma to zaujima, tak som sa spytal, mimochodom nie teba. Tvoje nazory ma nezaujimaju, dakujem za porozumenie.
Odpovedať

@rkorba no proste ma to zaujima, preco prave gree…
@mduro19 Nepýtal si sa ani mňa ale zareagujem. Tipnem si, že tie komunikačné protokoly sú odlišné softverovo podobným spôsobom ako sú odlišné windows, android či IOS. Ak niečo šlape na windowse a ty to po domácky upravíš rokmi práce a ladenia po svojom tak to automaticky neznamená, že to vieš urobiť aj na android či IOS platforme. Tak odlišné to kľudne mäže byť. Ale to len tipujem, môžem sa mýliť. Ale v princípe si myslím, že niesom ďaleko od pravdy.
Odpovedať

@rkorba no proste ma to zaujima, preco prave gree…
@mduro19 Presne ako pise @rkorba, je tam iny komunikacny protokol. A to zial nie iba po stranke softwaru, ale aj po stranke HW. SW cast by sa dala casom poriesit, ale ked si to nerozumie ani po signalovej stranke, tak s tym sa pohnut neda. Napr. Gree komunikuje 1wire protokolom, kde signalove urovne su v rozmedzi 0-60V. Samsung ma 2-vodicove zapojenie a netusim ako presne funguje, nemal som to pripojene k osciloskopu. Preto je podpora na ine znacky dost obtiazna. Kazdy vyrobca ma svoj protokol a svoj sposob komunikacie. Je to akoby si do USB portu pchal HDMI kabel. Je tam ine HW spracovanie a aj iny SW protokol. Pri Gree je dokonca este aj ta vyhoda, ze tento protokol sa len velmi pozvolna obmiena a je zopar starych krabic (+-10 rokov), ktore na MiniHPC fachcia, len to musi byt Gree, alebo nieco, co ide z Gree tovarne (vacsina klim Sinclair, Cooper and Hnunter,...) Preto napr. na stary multisplit nie je problem pripojit nejaky novy model vnutornej jednotky
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od supiiik:

@mduro19 Presne ako pise @rkorba, je tam iny komu…
@supiiik jop dakujem za odpoved :)
Odpovedať
Dobry den, mam klimatizaciu Daikin sensira 4.2 kW a chcel som sa spytat, ako casto sa vam v tomto pocasi vasa klima odmrazuje. Mam nastavene kurenie na 22 stupnov a mne sa odmrazuje v 30 az 60 minutovych intervaloch, co sa mi zda celkom casto. Je to ocakavane spravanie? Dakujem.
Odpovedať
Budte rad. Tato Daikin klima na predajni vedla mojho domu na jesen zamrzla a odmrzla az na jar :D A keby bola sama, ale z tusim 6ks takto vyzerali rovno 2...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od pouzivatel6582:

Dobry den, mam klimatizaciu Daikin sensira 4.2 kW…
@pouzivatel6582 teploty -2 az 1 su svina. To sa na vymenniku rychlo chyti vlhkost a vymrzne
Odpovedať
1
175
176
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?