Vykurovanie klimatizáciou v zime - máte skúsenosť?

Zobraz úvodný príspevok
Profilova fotka
Má niekto skúsenosti s vykurovaním klimatizáciou v zime. Zaujímajú ma pocity, nie technické podmienky. Predsa ten vzduch fúka, vnútorná jednotka je hore, pre chladenie je to dobre, pre kúrenie treba nastaviť fúkanie nadol. Prípadne má niekto skúsenosti s parapetnou vnútornou jednotkou?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dexter89:

@hockto jj veď ako máš pravdu, len kameň úrazu je…
@dexter89 No pockaj prrr. Ty nemas svoje Daikiny tak aby ich videl kazdy sused? Chyba!! :)
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od dominguezah:

@lifelike my kurime len klimou a plesen nemame, v…
@dominguezah . . Nemáme rekuperaciu (okrem lokalnej v spalni) a ani sušičku. A veru musim pravidelne 1-2 x denne vetrať (podľa toho, koľko sme doma), lebo inak ide vlhkosť rýchlo nad 60%. Preto si nedovolím podlahové úplne vypnúť. Zasa až tak šetriť nechcem. Človek chce nejaké to pohodlie a počíta s tým, že to niečo musí stáť.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od lifelike:

@dominguezah . . Nemáme rekuperaciu (okrem lokaln…
@lifelike rekuperaciu nemame my vobec, vetrame klasickym sposobom. Susicku sme doteraz nemali teda (2v1) nieco to pomohlo ale pradlo vyslo vlhke. A susilo sa v jednej izbe. Taktiez digestor s vyvodim nemame takze aj ked mame otcorene okno(vlhkost stupa) Par dni som musela prekurovat a vetrat pred zimou aby som si to optimalizovala. Suma sumarom, Ziadne technologie na to nepotrebujete len spravit na niekolko minut prievan.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od dominguezah:

@lifelike rekuperaciu nemame my vobec, vetrame kl…
@dominguezah ...áno, tak to aj robím. Na pár minút otvorím krížom krážom okná a je to OK. Neviem, čo je na tom pravdy, ale ktosi mi povedal, že to preto, lebo máme drevodom. Ale to asi pravda nebude. Vetrať sa musí v každom dome - niekto automaticky a niekto musí otvoriť okná :)
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od wheel:

@dexter89 No pockaj prrr. Ty nemas svoje Daikiny …
@wheel ... náhodou našu Mitsubishi nevidí nikto, lebo je na dvore, ale novú Škodovku vdel každý, čo išiel okolo 🤣 A tak to má byť!
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od somecheck:

@jozu77 Dost dobry prispevok pre nas, co stojime…
@somecheck sme 4 clenna rodina Mam 3 zdoje TUV 1. Hlavny bojler Ariston( nejake smart funkcie) 80L - 1274kw 2. Maly bojler gorenie 5L zabudovany pod kuch.linkou - 245kwh 3. Maly bojler gorenie 5L zabudovany na poschodi pod umyvadlom - 75kvwh Spolu 1594 kwh. Mohol som vsetko tahat z hlavneho bojlera a navysit ho na 100-120L ale je neekonomicke viest telplu vodu dalej ako 3,5m od zdroja. Tak bojler sluzi len pre kupelnu a zachod na prizemi. Kuchyna a WC na poschodi ma svoj zdroj, cim setrim el. a zaroven aj vodu lebo ked potrebujes rano pusti teplu vodu tak najprv cakas kym studena odtecie a ktora bola uz raz zohriata, alebo si potrebujes na wc len umyt ruky tak ti viac vody odtecie studenej ( byvalej zohriatej ) ako potrebujes na oplachnutie ruk teplov vodou. Takto je to do 1 sekundy lebo trubka od zdroja k baterii ma max 50cm. Ziadna strata. Inak mam doma 3 baby( dve pubertiacky) a tie su furt v sprche tak oproti minulemu roku sa my zvysila el. na ohrev TUV asi o 200kwh. Prikladam aj foto- meranie cez smart zasuvky
Odpovedať
@somecheck este ale musim povedat za na vykurovanie klimatizaciami by ste mali mat aj vhodne "usporiadanie" domu/ priestoru. Lebo ak ma niekto na 100m2 5 samostatnych miestnosti tak tu je to potom komplikovanejsie a aj financne narocnejsie - viac klimatizaci, multispity a pod... Vsetko je to individualne, najlespie sa ist k niekomu pozriet a tak
Odpovedať
@lifelike Vlhkosť kôli drevodomu asi nie je pravda.Aj mi máme devodom.A s vlhkosťou problém nikdy nebol.Nemame ani rekuperáciu,ale je pravda, že moja žena vetra tak , že niekedy nie a nie vykuriť.Nie len že je vyvetrane,ale aj všetko vo vnútri poriadne vychladené.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rkorba:

@hockto záruku máš danú zákonom ak podpíšeš dáky …
@rkorba pozdravujem Ťa Mám otázku.Teda pokiaľ dobre pamätám,Ty máš klimatizáciu sinclair? Uz pár krát mi v aplikácii naskočilo toto(príloha) Informácia o spotrebe energie.Ale bolo to zatiaľ nulové. Už si sa s tým stretol.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od joma3333:

@rkorba pozdravujem Ťa Mám otázku.Teda pokiaľ do…
@joma3333 Aj keby tam boli nejaké údaje spotreby tak by som sa na ne asi veľmi nespoliehal. Pokiaľ v klime nieje nejaký regulérny hardwerový merač spotreby elektriny tak nejaký algoritmus v appke určite nebude nijako presný.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jozu77:

@somecheck sme 4 clenna rodina Mam 3 zdoje TUV 1…
@jozu77 je to výhodnejšie ako s jedného ale uved dôvod prečo to vôbec meriaš zvlášť,ešte i tie daľšie EM majú spotrebu,to máš na každý limit?
Odpovedať
Profilova fotka

@rkorba pozdravujem Ťa Mám otázku.Teda pokiaľ do…
@joma3333 toto nech mi niekto vysvetlí 😀, jedna značka, jedna aplikácia a iné prostredie? Nechápem
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od matko291:

@joma3333 toto nech mi niekto vysvetlí 😀, jedna z…
@matko291 ale nie je to tak.Ja mám také isté prostredie ako Ty.To čo vidíš na tej mojej prílohe,mi vyhodilo asi 3-4 razy.Po chvíľke mi to zas s tej appky zmizne
Odpovedať

@joma3333 toto nech mi niekto vysvetlí 😀, jedna z…
@matko291 moja za normálnych okolností vyzerá takto (obr)
Odpovedať

@matko291 moja za normálnych okolností vyzerá tak…
@joma3333 apka od Sinclairu je na hovno. Bud rad ze ti ako tak funguje. Mam sice Terrelku ako ty, ale ako TC vzduch voda, cize nepouzivam ich apku nastastie. Na starsom Sinclairy mi apka prestala fungovat po roku a nepodarilo sa mi ju rozbehat.
Odpovedať

@joma3333 apka od Sinclairu je na hovno. Bud rad …
@rkorba Mne zatiaľ funguje dobre.No uvidím čo bude ďalej,teda neskôr
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka

@matko291 moja za normálnych okolností vyzerá tak…
@joma3333 ja tam nemám ani ten domček z 8°C teplotou
Odpovedať
Profilova fotka
Robil som test, z vonkajšej jednotky som povylupoval všetky zaslepky čo sa dali, od pondelka natiekla plná vanička, tá stará pozinkovaná
Odpovedať

@joma3333 ja tam nemám ani ten domček z 8°C teplo…
@matko291 s najvacsou pravdepodobnostou mas lacny model bez tejto funkcie.
Odpovedať
Profilova fotka

@matko291 s najvacsou pravdepodobnostou mas lacny…
@rkorba viem nastaviť min. 8 ale nesvieti mi to v apke, spektra plus
Odpovedať

@rkorba viem nastaviť min. 8 ale nesvieti mi to v…
@matko291 tak plati moja prva veta, apka je nahovno :-) Mam Mideu i Aux a vsetko funguje roky, ale Sinclair bohuzial.
Odpovedať

@matko291 tak plati moja prva veta, apka je nahov…
@rkorba Sinclair by mal byť "GREE". Skús appku EWPE Smart, či sa nechytí. Nie je to síce žiadna výhra, ale na základné ovládanie postačí.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dwnldr:

@rkorba Sinclair by mal byť "GREE". Skús appku EW…
@dwnldr EWPE Smart je polofunkcna aplikacia ktoru pouziva Sinclair!
Odpovedať

@dwnldr EWPE Smart je polofunkcna aplikacia ktoru…
@rkorba tohočasu to bola aplikácia dedikovaná appka "Sinclair Smart", mal som zato, že máš tú a je už nefunkčná. EWPE Smart používa celý rada výrobkov Sinclair, počnúc od Gree cez môj jednoduchý CoolExpert :D !
Odpovedať

@rkorba tohočasu to bola aplikácia dedikovaná app…
@dwnldr Pre Gree klimatizacie sa pouziva aplikacia "GREE+", ale je to +- to iste ako EWPE smart, ktoru pouziva Sinclair
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od supiiik:

@dwnldr Pre Gree klimatizacie sa pouziva aplikaci…
@supiiik áno, voľba je na Tebe, je to totožné.. Pobeží to na oboch. Ani jedno nie je žiaľ najúspešnejšia voľba, ak si na to odkázaný :/
Odpovedať

@supiiik áno, voľba je na Tebe, je to totožné.. P…
@dwnldr Veru, stabilitou sa tie aplikacie rozhodne pysit nemozu :/
Odpovedať
Idem po radu.Teda nie je to pre mňa ale pre kolegu s práce. Ma starší prerobený dom. Dvoj podlažný. Zateplený pred rokmi,5cm polystyrén. Hlavné kúrenie -pevne-drevo a uhlie. Na spodnom podlaží ešte dožíva stará mama.Tak tam ma nonstop v prevádzke klimatizáciu Mitsubishi 5kw.Rozmyslal nad prerobeni pece na peletky.Ale to zas roboty ,skladovať pelety atd. Za tepelné čerpadlo nechce vyhodiť 5-6000€. Nakoniec sa rozhodol pre klimatizáciu aj v hornom podlaží,jednu jednotku do stredu domu. Ma aj fotovoltaické panely, napojene na kúrenie. Ale bez slnka,tepla niet. Samozrejme že tu klimatizáciu nechce ako hlavný zdroj,poobede keď príde s práce by zakuril aj v ústrednom.Ale problém, že keď príde z prace už v dome zima,teda v hornom podlaží.Tak to chce vyriešiť klimatizáciou. Váš názor? Ja osobne mám klimatizáciu cca rok.Tak nechcem byť prehnane múdri voči nemu, že to si tak a tak.Ani mu moc nechcem radiť či drahšiu značku alebo lacnú Akurát môžem poskytnúť skúsenosti s mojou klimatizáciou. Moj dom(drevodom) a jeho starý prerobený murany asi nemôžme v tomto prípade porovnávať
Odpovedať
Profilova fotka

Idem po radu.Teda nie je to pre mňa ale pre koleg…
@joma3333 v akom znení hľadáš radu? spotreba? efektivita?
Odpovedať

Idem po radu.Teda nie je to pre mňa ale pre koleg…
@joma3333 v jednom príspevku si popísal problém aj riešenie.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?